vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

 ogi
#357658
Zd. napisal/-a:Kakšno formalno izobrazbo pa ima nutricionist? Zdi se mi, da se tako naziva vsak, ki je bil na kakem tečaju pri drugem samozvanem nutricionistu :)

No to je bil glavni point mojega posta. Danes je v Sloveniji kaksnih 50.000 specialistov za sportno prehrano (kar nekaj jih je tudi na tem forumu), ki niso prebrali ene stvari, ki niso imeli enega dneva realne izobrazbe v tej smeri, so pa opravili tecaj (ali pa preko interneta kupili "diplomo") pri nekem drugem taksnem "strokovnjaku". In potem na blef razlagajo o tem kako je treba lizati zelezo, pa jesti samo mascobe itd., ker to je edino kar ti bo pomagalo.... pri zvitem gleznju.
 ogi
#357660
Se strinjam boatjan. Saj vecina jih je tako ali tako multipraktikov... osebni trener in strokovnjak sportne prehrane po vecini na sliki s Proteini.si majico in sledecimi referencami... Do pred 5 let 50kg overweight couch potato, ki je potem nasel dieto po kateri je shujsal in ki je sedaj, sploh ker jo uporablja tudi Gwyneth Paltrow, edina prava in zvelicavna. Sedaj mu je sport religija in po dvodnevnem online tecaju ima po njegovem vse predispozicije, da vsem ostalim vbija v glavo kaj je ena in edina pravilna pot do zdravja in zadovoljstva.
 trac
#357663
Takšna utrujenost je lahko posledica pomanjkanja železa. Morda ne bi bilo odveč prebrati kakšen članek dr. Nade Rotovnik Kozjek.
 spela*
#357664
Pa dobro, no, kaj ste se zdaj spravili na čaro? Jasno je napisala, da govori le iz svoje izkušnje. Ni se imenovala za strokovnjakinjo, to ste ji prisodili kar vi.
Forum je pač prostor za izmenjavo izkušenj. Če pa kdo nasvete jemlje kot suho zlato, potem je pa to njegov problem, ne pa problem tistega, ki je dal nasvet.
Uporabniški avatar
 Zd.
#357669
spela* napisal/-a:Ni se imenovala za strokovnjakinjo, to ste ji prisodili kar vi.


Noben ni trdil tega, kar si nam prisodila...

spela* napisal/-a:Forum je pač prostor za izmenjavo izkušenj. Če pa kdo nasvete jemlje kot suho zlato, potem je pa to njegov problem, ne pa problem tistega, ki je dal nasvet.


... ampak smo le povedali svojo izkušnjo glede "nutricionistov" in "osebnih trenerjev". In to zato, ker je forum pač mesto za izmenjavo izkušenj ;)
Uporabniški avatar
 čara
#357683
Ja, za "samoklicano strokovnjakinjo" me je oklical ogi. Slabo si prebral odgovore Zd.
Ostali so pa res debatirali kaj je dietetik, nutricionist...
 ogi
#357685
Ja Cara... na podlagi tega ter se kar nekaj tvojih prejsnih postov o tem kaj je edini zvelicavni nacin prehrane in resevanja tezav. ;)
Uporabniški avatar
 Zenith
#357702
Moja krvna slika perfektna. Vse v zelenih številkah. Ampak vedno utrujen, več kot treniram, bolj ko gre proti jeseni in zimi, kondicija in mišice kopnijo. Verjetno bo krivo pomanjkanje sonca in slab zrak. Se bom šel resetirat do marca :roll:
 rio
#357703
ni vedno kriva kri za vse :). problem (sploh začetnikov) je ta, da se zaženejo 4-5 na teden in to v laktatnem pragu al pa v anaerobnem pragu. vsak naslednji trenig se izvede na neregeneriranem telesu kar vodi v kronično utrujenost in kopnenje mišič. namesto napredovanja, se nazaduje

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA