Uradni forum za domačo in mednarodno podporo Slovenskemu alpskemu maratonu, ki se dogaja vsako drugo soboto v septembru - official forum support for SAM which is year held on every second Saturday in September

Moderatorji: SAM, milan

Uporabniški avatar
 ero
#20088
Spoštovani!

Četrtega Slovenskega alpskega maratona se je udeležilo 231 tekačev iz desetih držav. Tekmovanje je potekalo v sončnem in toplem vremenu, zato so bili pogoji za tek zelo dobri. To dokazujejo trije rekordi proge. Prijetno vzdušje pri Planšarskem jezeru na Jezerskem, kjer je bil cilj vseh treh tekov, so ustvarjali utrujeni, a zadovoljni tekmovalci, obiskovalci, organizatorji in napovedovalec Kondi Pižorn.

Na najdaljši 50 kilometrski razdalji je nastopilo 75 tekmovalcev. Z rekordom proge je zmagal Damjan Žepič (ŠD Nova Drulovka) s časom 3:59:59, drugo mesto je osvojil Toni Vencelj (AK Portovald Novo Mesto) in tretje Reinhold Pototschnik (LG Suedkaernten). V ženski konkurenci je zmagala Polona Hafner iz Škofje Loka pred Darjo Kranjc in Petro Mikloša.

Na 35 kilometrski razdalji je zmagal Boštjan Hrovat (Tapetništvo Hrovat) z rekordnim časom proge 2:55:10. Drugi je bil domačin Anže Šenk (TTSO Jezersko) in tretji Grega Ulamec (ŠD Zasip) . Med tekmovalkami je bila najhitrejša Meta Meglič, ki je s časom 3:56:54 popravila rekord za skoraj deset minut. Drugouvrščena je bila Olgo Grm (Klub Trmastih) in tretja Majda Kovačec .

10 kilometrskega teka po Jezerskem se je udeležilo 77 tekačev. V moški konkurenci je zmagal Klemen Dolenc (novice Extreme) s časom 37:08 pred Francom Kodrem in Tomažem Starmanon (TK Trata Besnica). V ženski konkurenci je bila najhitrejša Špela Novak (AK Triglav) pred Olgo Tonejec (Jezersko) in Manco Šolar (TSK Merkur). Trasa teka po Jezerskem je bila letos nekoliko spremenjena in zato rezultati nekaj slabši kot lani.

V imenu organizatorjev SAM-a se posebej zahvaljujem vsem prostovoljcem, ki so pomagali pri uspešni izvedbi tekmovanja in županu Jezerskega Milanu Kocjanu.

Četrti slovenski alpski maraton so podprli: BF Goodrich Tires, Hervis, Valy Žagar, Zavarovalnica Triglav, Hotel Bor, Bio turistična kmetija Makek, Športno društvo Jezersko, Lovska družina Jezersko, Timing Jezersko, Društvo obrtnikov Kranj, Turistično društvo Kranj, KK Sava, Občina Jezersko in Radio Kranj.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani www.boltez.si/maraton/.

Iztok Boltez, vodja organizacije

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA