Stran 1 od 1

ANINA ZVEZDICA - Akcija za pomoč družinam pri nakupu šolskih

OdgovorObjavljeno:03 Avg 2015, 21:35
Napisal/-a RoKo
Akcija za pomoč družinam pri nakupu šolskih potrebščin - vabilo k sodelovanju
Društvo Never Give Up, nosilec projekta Srce Sloveniji, je lani z izredno odmevno dobrodelno akcijo pomagalo 850 pomoči potrebnim otrokom pri nakupu šolskih potreščin. Tako odziv javnosti, sponzorjev in donatorjev kot tudi številne zahvale družin, ki so jim v društvu pomagali, sta člane prepričala, da projekt ponovijo tudi letos. Z odločitvijo, da letošnji dobrodelni projekt še povečajo, podaljšajo in vključijo še več ljudi, ki bi želeli pomagati.

Vabljeni, da po svojih močeh podprete akcijo Srce Sloveniji in darujete nekaj evrov.

Kako? Pet evrov prek SMS-a SRCESLOVENIJI5 na številko 1919. Vsak vaš prispevek je nadvse dobrodošel in se vam zanj že vnaprej zahvaljujemo!

Ultra triatlonski podvig za dober namen

Tudi letos bo z ultra tritlonskim podvigom, ki vsebuje plavanje, kolesarjenje in tek, humanitarec in ekstremni športnik Matej Markovič razširil zgodbo o najmočnejšem orožju, ki premaga prav vse ovire. Srce je tisto, ki šteje. In letos bo Matejevo srce bilo hitreje kar 6 dni. Toliko bo namreč potreboval od skoka v morje v Luciji v ponedeljek, 17. avgusta, do cilja na Rudniku v Ljubljani v soboto, 22. avgusta 2015. V tem času bo preplaval slabih 30 kilometrov ob slovenski obali, prekolesaril dobrih 950 kilometrov dolgo etapo okrog Slovenije in pretekel več kot 250-kilometrsko pot v obliki srca. Skupaj več kot 1.230 kilometrov, na katerih ga bo ob trasi, prek družbenih omrežij in prenosa v živo na spletni strani društva lahko spremlja celotna Slovenija.

Letošnja akcija posvečena spominu na pokojnega Mateja Štivana

Matej Markovič, ki je v letu 2014 dobil priznanje predsednika republike za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, je ob najavi tega epskega podviga dejal: "Že vnaprej bi se zahvalil vsem, ki me bodo bodrili ob trasi, lani so mi gledalci res dali dodatne atome moči, da sem prišel do cilja. Zahvale gredo tudi vsem, ki boste donirali prek SMS-ov in seveda tudi sponzorjem in donatorjem, ki so poskrbeli, da bo podvig uspel: podjetju Lidl Slovenija, ki je generalni podpornik letošnjega projekta, Toyoti Slovenija za vozni park, ki me bo spremljal, Vzajemni za izdatno podporo in še mnogim, ki so nas podprli. Ob tej priložnosti bi še rad poudaril, da letošnjo akcijo Srce Sloveniji posvečamo spominu na pokojnega prijatelja Mateja Štivana. Lani je bil prav on med zaslužnimi, da je projekt uspel v taki meri. Spomin na Mateja nosimo v srcu in prav je, da se ljudje spomnijo tudi nanj, ko slišijo za Srce Sloveniji.«

Zbrana finančna sredstva bodo namenjena nakupu šolskih potrebščin

Že sedaj pa lahko vsi, ki ste lani tako množično podprli projekt in zagotovili šolske potrebščine in prehrano najranljivejšim, projekt podprete z SMS-om SRCESLOVENIJI5 na 1919. Projektu se bo tudi letos pridružila humanitarna organizacija Anina zvezdica, ki bo poskrbela za nemoteno distribucijo šolskih potrebščin in hrane tistim otrokom, ki jo zares najbolj potrebujejo. Finančna sredstva, ki ne bodo porabljena za nakup šolskih potrebščin, bodo tudi letos namenili poplačilu najnujnejših položnic izbranim družinam in nakupu hrane z daljšim uporabnim rokom.

Skupaj z Matejem Markovičem lahko v soboto, 22. avgusta, pretečete zadnje kilometre njegovega podviga

Vsi, ki bi se Mateju radi pridružili, pa boste to tudi lahko storili. Na zadnjih kilometrih epskega podviga boste lahko skupaj z njim pretekli razdaljo od BTC-ja prek Poti spominov in tovarištva in Golovca do Rudnika. Vsak srčni utrip bo štel kot velika vzpodbuda, zato se organizatorji nadejajo množičnega obiska.
Več o akciji tudi na spletni strani: http://www.srcesloveniji.si/