povezave na strani z uradnimi rezultati

Moderator: ero

#365085
Zdravo,

zopet se dotikam spletne strani 'AZS - gorski teki' oz. njihovih lestvic točkovanja 'Pokal Slovenije v GT 2019'. Lestvice za AZS -GT pripravlja portal 'Prijavim.se'.

AZS-GT je po zadnji finalni tekmi 12.10. na Šmarno goro objavil že štiri (4!) različne lestvice točkovanja za 'Pokal Slovenije v GT 2019'.

Sistem pokalnega točkovanja za članske in veteranske kategorije je bil ob vsaki objavi drugačen, temu primerno se je premešal tudi vrstni red na vrhu. Kot sem uspel sam razvozlati, je bil sistem točkovanja sledeč:

- pri prvi objavi so bili upoštevani vsi teki, finalna tekma na Šmarno goro je štela 100 točk za prvo mesto, ostale tekme pa 75 točk,

- pri drugi objavi so bili še vedno upoštevani vsi teki, tekmi za DP sta šteli 100 točk za prvo mesto, vse ostale tekme vključno s finalno pa 75 točk,

- pri tretji objavi so bili upoštevani štirje najboljši teki od petih, tekmi za DP sta šteli 100 točk za prvo mesto, vse ostale tekme vključno s finalno pa 75 točk,

- pri četrti objavi so bili upoštevani le še trije najboljši teki od petih, tekmi za DP sta šteli 100 točk za prvo mesto, vse ostale tekme vključno s finalno pa 75 točk.

Pri tem se ne morem znebiti občutka, da si AZS-GT jemlje pravico končni vrstni red z več iteracijami prikrojiti po svoji volji (s kriterijem koliko tekem se šteje in koliko točk šteje kakšna tekma) ali pa tam vlada popolna zmeda. Pravil točkovanja za 2019 še do danes niso objavili.

Ne spomnim se, da bi kakšno leto veljale za točke le tri tekme od petih (skupno je bilo v pokalu sicer 8 tekem). Trenutni zadnji kriterij v upoštevanja le treh tekem v četrti iteraciji rezultatov je v kar nekaj kategorijah zamenjal ime zmagovalca pa tudi kluba na vrhu.

Poleg omenjene lestvice po kategorijah obstaja še absolutna lestvica oz. 'Super pokal'. Tudi tu je sistem točkovanja nerazumljiv oz. objavljene točke napačne. Očitno je Tek na Šmarno goro upoštevan dvakrat, enkrat 75 točk za prvo mesto, drugič ('v ozadju') pa še 100 točk za zmagovalca in tako naprej.

Ne vem, če je še kakšno pokalno tekmovanje v Sloveniji v kateremkoli športu, kjer pravila točkovanja pred in med tekmovalno sezono sploh niso določena (na spletni strani imajo sicer pravila pokala 2018, ki pa nikakor ne veljajo). Prva začasna lestvica točk (po nekih neznanih pravilih, ki pa sedaj tako ali tako ne veljajo več) je bila objavljena po tri četrt leta, šele tik pred finalno tekmo. Nenormalno je, da se končni rezultati objavijo štirikrat, pa mogoče niti še niso zadnji (točkovanje 'Super pokala' bo skoraj sigurno treba popraviti).

Upam, da si pri AZS-GT v prihodnje ne bodo več privoščili take blamaže in bodo stvari v zvezi z rezultati za letošnjo in prihodnje sezone uredili. Namesto da bi bili za vzor, z opisanim ravnanjem izgubljajo verodostojnost. Normalno in nujno je, da so pravila jasna ter znana vsem in to vnaprej, z objavo rezultatov pa se počaka, dokler niso pregledani in usklajeni s temi pravili.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA