Stran 1 od 1

Tekaške smuči - klasika

OdgovorObjavljeno:19 Feb 2019, 16:26
Napisal/-a gore
Kupujem tekaške smuči za klasiko. Doslej sem bil na prosti tehniki, ampak se mi zdi, da se enostavno preveč matram in potem ni užitka. Samo čakam, da pumpo ven vrže :D
Nisem profesionalec in se nočem preveč zajebavati z mažami (razen tisto najnujneše).

Skratka - nekaj vprašanj za znalce:
1. Nekako se ne morem odločiti med tremi vrstami, ki jih videvam:
a) rebrca
b) kože (twin skin?)
c) nano material

2. Ima katera trgovina rabljeno robo? Ali kakšne testne smuči?

3. Trenutno imam neke Alpinine čevlje (srednje visoke, mislim, da piše na vezeh NNN). Ker posebnih zahtev nimam, me zanima, če to gre skupaj s klasiko?

Hvala za nasvete. Raje najprej vprašam tukaj, ker v trgovinah ti itak hvalijo tisto, kaj je na zalogi. :FO:

Re: Tekaške smuči - klasika

OdgovorObjavljeno:21 Feb 2019, 08:31
Napisal/-a gore
Nobenega tekača na klasiki? :D

Re: Tekaške smuči - klasika

OdgovorObjavljeno:22 Feb 2019, 12:12
Napisal/-a domen89
Smo,
samo vsi obožujemo klistre :)
Sicer pa vzemi nano oz kože.
vendar pa se kože, če boš tekel po zaledenelih špurah lahkjo kar hitro obrabijo.
Mislim, da je boljše nano.

Re: Tekaške smuči - klasika

OdgovorObjavljeno:22 Feb 2019, 15:35
Napisal/-a gore
Fino, hvala.
Sem si tudi sam najbolj želel, da mi kdo to potrdi. Malo sem cvikal, da slučajno to ni kakšna "fora", ampak itak je tega že precej na trgu.

Re: Tekaške smuči - klasika

OdgovorObjavljeno:24 Feb 2019, 16:48
Napisal/-a gore
Včeraj sem se malo zapodil za zgoraj omenjenimi smučmi z nano oprijemom. Tega skoraj ni. Ali recimo Peltonen smuči sploh kje prodajajo pri nas?
Sicer bom pač vzel take s kožo. Jebi ga, če ni, še vojska ne more vzet.

Re: Tekaške smuči - klasika

OdgovorObjavljeno:24 Feb 2019, 19:39
Napisal/-a domen89
Pokliči v Zupan sport v Radovljici, če ima še kaj na zalogi.
Jaz sem si jih tam sposodil.
LP

Re: Tekaške smuči - klasika

OdgovorObjavljeno:25 Feb 2019, 04:43
Napisal/-a gore
Tudi tam sem bil. Ima smuči Karhu. Žal pa so imeli na zalogi prekratke (15cm daljše od mene) in jih potem nisem vzel.

Re: Tekaške smuči - klasika

OdgovorObjavljeno:27 Feb 2019, 05:24
Napisal/-a gore
Za informacijo - kupil sem Karhu Spectra Classic Optigrip. So starejši model od Karhu Altus Beargrip. Beargrip je namreč novejša blagovna znamka kot Optigrip, čeprav gre v osnovi za isto. No, pri mojem modelu je nano podlaga preko večine podlage, pri Altusu pa predvsem pod čevljem.
Včeraj sem jih preizkusil in prvih deset kilometrov sem zadovoljen. Seveda nisem navajen, da smučka zavira, ampak saj se človek hitro navadi :D
Zdrsnilo mi je le dvakrat, sicer pa gre kar strmo v klanec in po ledu brez težav z zdrsi. Tako, da vprašanje, če ne bi bilo mogoče celo bolje kupiti tiste Altus (z manj nano podlage). Ampak kaj, ko je niso imeli v pravi dolžini.

Karhu z nanogripom mi je kasneje predal še kolega, ki je res veliko na tekaških smučeh, pa še mularija tekmuje in pozna precej različnih modelov.
Če smo pri spletnih nakupih navajeni na dobre opise, to ne velja za tekaške smuči. Res zmeda, polno neobstoječih modelov, brez cen, ni dolžin, ni opisov.
Pa tako ni samo pri nas, tudi v tujini ni nič bolje. In še huje - recimo konkretno pri Karhu - to podjetje niti nima spletne strani s smučmi (imajo sicer čevlje, pa neko drugo robo). Da bi vsaj bile predstavljene tehnologije, pa modeli. Nič. Kot, da ne obstaja. Se vidi, da v tekaških smučeh ni toliko šminkeraja kot pri alpskih :D

Toliko, če bo komu koristilo.

Re: Tekaške smuči - klasika

OdgovorObjavljeno:27 Feb 2019, 21:04
Napisal/-a 007
Na Pokljuki, center Rudno polje lahko preizkusite skin smuči, servis ciljna ravnina odprto sobota, nedelja. Tam vam vaše smuči tudi namažemo...

Re: Tekaške smuči - klasika

OdgovorObjavljeno:04 Mar 2019, 15:33
Napisal/-a ogi
gore napisal/-a:Pa tako ni samo pri nas, tudi v tujini ni nič bolje. In še huje - recimo konkretno pri Karhu - to podjetje niti nima spletne strani s smučmi (imajo sicer čevlje, pa neko drugo robo). Da bi vsaj bile predstavljene tehnologije, pa modeli. Nič. Kot, da ne obstaja. Se vidi, da v tekaških smučeh ni toliko šminkeraja kot pri alpskih :D

To pa zato, ker zares ne obstaja ;) Karhu (oddelek za smuci) je ze X let nazaj kupil K2, kar je bil za tekaske smuci, kot jih poznano pri nas pogreb in konec. Kaksnih 6 ali 7 let nazaj je Harri Kirvesniemi prevzel to in od tedaj dalje niso vec Karhu ampak Yoko. Tako da ce isces podatke, isci Yoko in ne Karhu. To kar dobis danes od Karhu je zgolj 10 let stara zaloga ;)
Sicer pa malo (pre)pozno zate, ampak ce ze noces mazati je twin skin dalec najboljsa opcija. In ne po celi smuci ampak zgolj "pod cevljem", ker ce imas to po celi smuci, je primerno za turno smucanje, za tek na smuceh pa definitivno ne, ker po ravnini in po klancu navzdol crknes, ko stvar nikamor ne gre. In ne se ne navadis ;)

Re: Tekaške smuči - klasika

OdgovorObjavljeno:04 Mar 2019, 18:22
Napisal/-a gore
Hvala, sedaj vidim Yoko. Ampak sunce jim žarko, da ne morejo vsaj kupiti domene Kahruski (ali kaj podobnega), pa jo preusmeriti na Yoko.
Kakor koli, meni so za svojo ceno Karhu všeč. Tekmovati nočem z nikomer, še bolj mi je všeč, da nikoli ne "zakoplje" pri mojih 130-135 kilogramih. Tako, da je kar ok. Če mi pa kdaj zadiši, pa lahko vzamem skate iz omare.

Je pa tako, da ima Karhu tudi modele, ki nimajo obloge po celi površini, pač pa samo pod čevljem. Naj bi bile zelo všeč tekmovalcem. Menda - iz dveh prvih ust izvedel, ne me pa držat za jezik. Tako, da verjetno ni za odmet.
Da pa so Karhu stare zaloge, sem pa videl. Povsod so zaprašene in izbire je zelo malo. Če bi se pa kateri od trgovcev vsaj malo obrnil (ali vsaj malo bolje predstavil), bi pa mogoče vzel kaj drugega.

Aja, niso pa Yoko ravno poceni. Ampak ok, Harri že ve :-)

Re: Tekaške smuči - klasika

OdgovorObjavljeno:18 Mar 2019, 13:20
Napisal/-a Croc.Si
Lep pozdrav.
Nekaj smuči optigrip znamke yoko nam je ostalo na zalogi ponudimo vam lahko 35%popusta.
Pišite nam na info@croc.si
Ali obiščite www.croc.si

Re: Tekaške smuči - klasika

OdgovorObjavljeno:18 Mar 2019, 13:25
Napisal/-a Croc.Si
Če pa vas zanima še kaj več o smučeh yoko nam pišite na info@croc.si
Lahko vam pošljemo tudi cenike in katalog za prednaročilu smuči za naslednjo sezono.