vabila, najave, poročila, ... vse o vedno bolj priljubljenih 'avanturističnih' prireditvah

Moderator: haupi

 klas
#278969
Obveščam, da bo konec maja v Bohinju ena prav zanimiva zadeva, ki je primerna za prav vsakega rekreativca z malo pustolovskega duha.

Eko avantura Bohinj Gre za pustolovščino tipa Adventure race in sicer:

http://eco-adventure.eu/

__________________________________________

Bohinj – Slovenija, 25., 26. in 27. maj 2012
Eko avantura Bohinj ponuja 3 kategorije:

:arrow: PAC ADVENTURE – najboljša izbira za avanturiste – 24 h – 200 km – mešana in moška kategorija.

:arrow: SIMPTOM ADVENTURE – “simptom” avanture je zunaj – 10 h – 70 km – mešana in moška kategorija.

:arrow: ŠUS EKO ADVENTURE – ekološka in družini prijazna avantura – približno 4 ure / netekmovalna različica.
_________________________________________________

Skor ni za mankat :D
#280214
Kje bodo ta vikend avanturisti:
na Eko avanturi Bohinj: Ribčev laz (hostel pod Voglom) - Škofja Loka
Proga naj bi šla kar mimo (v bližini) sedmih smučišč : Vogla, Koble, Senožet, Soriške Planine, Črnega Vrha, Starega Vrha in smučišča Rudno.
Vrstni red disciplin: orientacijski tek – treking – veslanje – kolesarstvo – treking –
orientacijski tek – rolanje – treking – plavanje – kolesarstvo – rolanje – rafting –
kolesarjenje – veslanje...

Še podatki o ekipah:
http://eco-adventure.eu/?page_id=174&lang=sl
#280218
jozeg napisal/-a:Kje bodo ta vikend avanturisti:
na Eko avanturi Bohinj: Ribčev laz (hostel pod Voglom) - Škofja Loka
Proga naj bi šla kar mimo (v bližini) sedmih smučišč : Vogla, Koble, Senožet, Soriške Planine, Črnega Vrha, Starega Vrha in smučišča Rudno.
Vrstni red disciplin: orientacijski tek – treking – veslanje – kolesarstvo – treking –
orientacijski tek – rolanje – treking – plavanje – kolesarstvo – rolanje – rafting –
kolesarjenje – veslanje...

Še podatki o ekipah:
http://eco-adventure.eu/?page_id=174&lang=sl


Krasno vabljiva zadeva, a od dolgočasnežev mojega tipa zahteva vse preveč raznovrstnega gibanja...če grem skozi discipline, dlje kot do orijentacijskega teka in trekinga ne pridem (leva, desna itd. v nedogled)...in tako s tem ne bo nič :mrgreen:

Uživajte in LP, vencelj
 klas
#280231
Pa se je začelo!

Trinajst dvočlanih ekip se bo danes proti večeru podalo na 24urno pustolovščino - Eko adventure Bohinj.

Čaka nas 200km, vsaj 6000m višincev in naslednje discipline: treking, tek, mtb kolo, orientacijski tek, rolanje, plavanje, veslanje, jama, rafting, abzajl in orientacija.

:laola

nič bo treba počas začeti pakirat :D
 klas
#280372
uf, tale tekma pa je bla od sile :D . Mnogi si jo bomo zapomnili za večno :D

Čestitke organizatorju - društvu Vaitapu iz Škofje Loke za odlično opravljeno delo :laola
Na tekmi smo se - razen muk in trpljenja na trasi :wink: (ob izgubljanju, pa v strminah in goščavah) vdno počutili odlično in prav uživaško prav zaradi prijetne organizacijske ekipe na mnogih kontrolnih točkah in dobre scene.

Tokrat sva bila v ekipi na 24 urni tekmi še z enim forumovcem. Upam, da se sotekmovalec bla_k tudi kaj javi :) . Za njega je bilo to prvič in vsaka čast mu za boj v vztrajnost. :clap:

13 ekip nas je startalo v petek ob 19.30 in midva sva nato po dobrih 24 urah prispela v cilj. Vmes pa prave drame. Začetni o-tek in veslanje po bohinjskem jezeru je že šlo, potem pa je sledilo nočno kolesarsko makadamsko prečenje južnobohinjskih gora do Jelovice in čez njo naprej proti Železnikom.

Po širnih gozdovih so bile kontrolne točke domiselno postaljene, tako da te je skozi sililo v izbiro poti...včasih tudi s kolesom na rame, pa direkt skoz gozd po kompasu...

Sredi noči prileti iz nič ploha...in ravno takrat se mi sredi ničesar utrga ketna. V dežju drgetajoč v temi sredi gozda popraljava verigo. Fino delo v najmanj primernih pogojih. Nekako uspeva, a kaj ko se po kilometru zadeva ponovi...in to trikrat. Vse ekipe so že naprej. Zgubiva vsaj 2 uri in se končno privlečem do Železnikov, kjer odvržem kolo.

Sledil je treking, ki naj bi bil v idealni izvedbi prečenje vseh višjih hribov škofjeloškega hribovja do Loke (Vancovec, Kopitnik, Blegoš, Mladi in Stari vrh, Lubnik) :o .
Ob 11 uri smo morali biti v Škofji Loki (limit), sicer bi nas čakala diskvalifikacija, zato smo ekipe morale nekatere od zgornjih vrhov izpuščati. Vsaka ekipa si je po svoje zastavila pot. :)

V Loki kratek počitek z juhico, ki so nam jo organizatorji pripravili vedoč, da glih to rabimo :clap: , za najhitrejše pa je bil tu še eden orientacijski tek na karti Puštal. Iz Loke pa nato rolanje po cesti proti Lubniku (do Pri Nacetu). Ložkim sobotnim rekreativcem - kolesarjem ni bilo nič jasno, ko so gledali ene čudne tipe, kako se poganjajo z rolerji gor v hrib. :?

Potem pa spet treking naprej mimo Sv.Tomaža,naprej čez Lušo in Golico mimo Miklavža v Studenško grapo nazaj do Železnikov.

Plavanje v železnikarskem bazenu je bila prava osvežitev. Nato pa spet kolo in proti Bohinju. Tukaj so mi organizatorji in njihovi sponzorji ( Simptom - kolesarska trgovina ) na srečo priskrbeli testno kolo, tako da sva sploh lahko nadaljevala pot proti Pirtovču in Povdnu. Velika jim HVALA.

Sonce je nažigalo čelo in pojavili so se znaki utrujenosti, tempo je precel padel. Kolesa je bilo potrebno pririniti do Povdna pod Ratitovcem, naprej pa je sledila uživaška prečnica čez Danje do Soriške planine in spust do Bohinjske Bistrice. Tu sva bila prepozna za veslanje, zato sva šla poskrajšani verziji direkt v cilj, tako da sva še ujela podelitev :D

Podelitev, večerja, koncert, pivo, štrudl, pomenjkovanje s prijatelji in tekmovalci in končno zaslužen počitek v Hostelu PAC sporta ob Bohinjskem jezeru.
Prave vtise smo lahko strnili šele v nedeljo zjutraj pri zajtrku na terasi hostla, na sončku v prijetni in zadovoljni pustolovski druščini.

Kaj češ lepšega...
#280430
Kaj češ lepšga - je res vprašanje na mestu :D ker ko se skoncentrira toliko lepega v 24 ur nenehnega doživljanja lepega se vprašamo: a je še kaj boljšga? O ja, je - 48 ur :D naprimer. Pa smo šli udejanit noro idejo - na lasten pogon oddirkati relacijo Bohinj - Škofja Loka - Bohinj počez čez hribe. S fantastično podporo organizatorske ekipe društva Vaitapu je bil to za oboje, tekmovalce in organizatorje resnično nepozaben žur :D Nekaj prelepih biserčkov iz te izkušnje: na polnočnem Ratitovcu smo opazovali utripanje izgubljene nevihte nekje daleč na vzhodu, poljubili zemljo na strmem spustu proti Podlonku. Na Vancovcu bi lahko nabrali čemaža...ojoj kako je dišalo po česnu!
Na Starem vrhu - če v ranem jutru na grebenu prelepega hriba zagledaš plavolaso lepotico - haluciniraš ali pa srečaš gorsko vilo....pa ni bilo nič od tega :D organizatorji(ke) so bili tam s škatlo piškotov in dobro voljo že od 4 zjutraj :clap:
In v tem tempu do Loke in nazaj v Bohinj. Res, kaj češ lepšga.....
#280443
klas napisal/-a:uf, tale tekma pa je bla od sile :D . Mnogi si jo bomo zapomnili za večno :D

Kaj češ lepšega...


Bravo Janez!

To so "prava dejanja" in "prave besede" od "pravega pustolovca".

Iskrene čestitke in kapa dol!

:laola

Še veliko podobnih (nepozabnih) avantur ti želim!

Lep pozdrav! zvone

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA