vabila, najave, poročila, ... vse o vedno bolj priljubljenih 'avanturističnih' prireditvah

Moderator: haupi

Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
#88563
KI challenge...prava stvar za prave fighterje...
Good luck in prijetno ubranost ekipe.
 marjan
#88993
Zmaga slovenske ekipe "Dej gasa" v zasedbi
Tilen Potočnik / Matej Špeh

Bravo :clap:
 jagoda
#89095
Slovenci smo zasedli 1, 4 in 5 mesto.
Kot že rečeno sta suvereno zmagala Tilen Potočnik in Matej Špeh. Večino proge so dirkali skupaj z Matevžem in Rajkom (Adventureteam), vendar je Rajko odstopil zaradi žuljev, Matevž je šel kljub temu do cilja(izven konkurence).
Na 4 mestu sta bila Janez in Rafko (Pustolovec Rajd). Na 5 mestu sva bila Pero in jaz (Adventureteam1). Do cilja prišlo 9 ekip, vendar so samo prve 3 opravile s progo v celoti, ostalim so jo skrajšali za cca. 10 do 15%).
Kot vedno je bila tekma orientacijsko zelo zahtevna. Skoraj ni bilo ekipe, ki ne bi imela težav z orientacijo.
Midva sva bila na čolnu 2 uri Rijeka center - Opatija, 6,5 ur treking, 9 ur kolesa, 7 ur treking, 2 uri kajak po reki z zelo nizkim vodostajem, 2 ure trekinga, skupaj slabih 31 ur.
Uporabniški avatar
 haupi
#89189
Čestitam Jagoda...

no nama ni ratalo... Sma jo že na začetku zabluzila na kajaku pa pol kot si že omenil na orientacijsko zelo zahtevnem terenu (pa ne tolk teren ampak tele njihove karte, kjer štimajo sam planinske poti - ostalo je pa vse pod vprašajem) naredila nekaj napak, ki sta naju stale kr nekaj izgubljenega časa in nato lovila časovnico do 9 kjer sma se odločla da nima smisla nadaljevat do 11, ker boma zamudila... In se po približno 18urah in cca 120km vdala in obvestila organizatorja da odstopama...

Glava oz. psiha naju je izdala... Ampak naučila pa veliko novih stvari.

Kot so pa že napisali na spletnih straneh je bla to najtežja dirka doslej in tehle 153km in cca 6000m višinske... bi reku da jih je blo vsaj 180km.

Se vidimo naslednje naslednje leto mal bolj pripravljen in odločen da je cilj cilj!!!
Uporabniški avatar
 Matevz
#89274
Je bilo po mojem kar res "le" dobrih 150 km.
15 veslanja = 2 uri

Potem smo mi laufali 5 ur, kar je glede na vzpone po mojem zneslo kakšnih 35km. Smo leteli kolikor je šlo, laufal vse položne vzpone, samo ko je bilo bolj strmo smo hodili. Če nas ne bi Poljaka ujela bi se še kaj šparali, tako pa ni bilo popuščanja. Smo na menjavo prišli kar krepko zdelani, ampak na srečo smo potem nekaj ur sedeli :) (na biciklu)

Bicikla je meni pokazalo 85km ampak smo jih cca 10 preveč naredili, ko smo nekaj orientacijsko zajebali pri CP11. Čas je bil pa cca. 10 ur (nimam pojma, kdaj smo začeli hodit, ker sem bil brez ure, ampak se mi zdi da je bilo okrog 3h zjutraj).

Tempo je potem konkretno padel. So bili fantje že precej zdelani, saj smo ga prejšnjo peš rundo ful žgali, pa na biciklu se tudi nismo šparali do tam ko smo začeli napake delat. Ampak šli smo še vedno hitreje kot ostali za nami. In naslednja peš etapa je bila enih 18km, pri čemer sem jaz ostal sam po enih 13h. Tilen in Matej sta že prej odšibala dalje, ko sva midva z Rajkom poskušala njega malo v red spravit. Ampak so bili žulji prehudi, sploh ker je imal od ponedeljka do srede napovedan teren v vojski. Tako je on ostal pri CP 17 jaz pa sem oddirjal v lov za Matejem in Tilnom in Kalčiči. Prva sta bila blizu ure spredaj, druga dva pa tudi ene pol ure.

Dirjanje naprej je pustilo hude posledice, saj še danes zelo težko hodim okoli. Ko sem prišel do Riječine - veslanja, sem bil le še enih 20 min za prvimi, Kalčiča pa sta se nekje izgubila.

Namesto veslanja sem nato laufal 10km in prišel do konca veslanja ravno malo pred Tilnom in Matejem in smo potem skupaj odšli do cilja. Vzpon na Trsat in še bolj spust po stopnicah sta bila kar precej boleča, ampak potem smo po teh zadnjih 10 km prilaufali po Korzu na cilj ob 13.30 - 27 ur in pol. Jaz žal neuvrščen, ampak vseeno brez kakšnih posebnih obžalovanj, saj sem celo progo skozi dal.

Vzpona pa je bilo menda res blizu 6.000 m.
Uporabniški avatar
 Buco
#89646
Alo banda, cestitke vsem, se posebej Spehu pa Potocniku, pa pridno trenirajte, mi tuki v Afriki bolj pocivamo. hehe, ne sej ne, sam bolj kolesarjenje je tole, pa me skrbi, da bom zgubu vso tekasko kondicijo.
Skoda Matevz za Rajkota, ampak svaka cast vsem, sem slisu da je bla zlo tezka proga.

Lep pozdrav iz Tanzanije

Robert

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA