vabila, najave, poročila, ... vse o vedno bolj priljubljenih 'avanturističnih' prireditvah

Moderator: haupi

 Tinca
#92525
Pošiljam obvestilo kolega!!Upam, da bodo nasli sotekmovalko.Tinca

Zdravo! Smo 3 članska ekipa in zaradi odpovedi tekmovalke iščemo novo sotekmovalko (vsaka 4članska ekipa ima obvezno vsaj eno žensko tekmovalko) za Adventure Race Slovenija 2007, ki bo v juniju.. i če misliš, da zmoreš in boš dovolj pripravljena in te zanimajo pustolovske tekme se javi na moj elektronski naslov: dsekuti@styriagroup.com

.s.: nismo profesionalni športniki, zato ne zahtevamo vrhunske športnice, važna je vzdržljivost in dobra volja.

LP, Damjan
 marjan
#94652
Tekma se je že dodobra razživela. Rezultate lahko spremljate na:
http://spreadsheets.google.com/pub?key=pL9eFs6TULtZfg8rsfKAIew

Spletna stran pa je:
http://ars.adventurerace.si/

V živo pa:
http://live.adventurerace.si/

Matevž s svojo ekipo (Lima-Salomon adventureteam.si ) se po trenutno 11 urah in pol bori za 2 mesto. Bravo :clap: in le tako naprej.

Skupno bodo naredili 370 km, 8 disciplin, tri dni, dve noči...

Držimo pesti, da vsem ekipam uspe priti do cilja,
Marjan
 marjan
#94708
Ogorčen boj se bije dalje; Matevž se odlično drži :arrow: dajmo naši

S spletne strani zadnja informacija po 1 dnevu in skoraj 11 urah tekme:

Na KT 26 (Markova raven) sta skupaj prišli ekipi Lima - Salomon adventureteam.si (Slovenija) in Salomon/Nutrend CZ AR Team (Češka). To pomeni, da so Slovenci v primerjavi s Čehi v zadnji etapi (11,5 kilometrov pohodništva ob višinski razliki 290 metrov) pridobili kar 39 minut. V tem trenutku pa imajo Čehi še vedno deset minut prednosti zavoljo dejstva, da imajo na svojem "računu" več mrtvega časa. Boj za zmago bo še izjemno zanimiv ...
 Simona T
#94747
Bravo naši. :laola

Iskrene čestitke :clap: :cast1: :clap: :cast1:

Simona
Uporabniški avatar
 Matevz
#94797
ero napisal/-a:danes ob osmih zjutraj, ko sva se s Pio peljala iz Solčave v Kaplo, so nama nasproti prirolali avanturisti. precej zmahani so bili videti. svaka jim čast!


Ta zmahani so bili gotovo tisti v oranžnem (les arcs quechua) :D Skupaj z njimi smo ravno takrat tam mimo brzeli. Je pa res, da nas je vzpon z Jezerskega čez Jezersko in SAvinjsko sedlo kar zdelal, saj so Francozi hoteli naprej, mi pa jim seveda nismo pustili in je bila paljba do daske (če se temu po treh dneh zlorabljanja teles še tako reče). In po dveh dneh tek po asfaltu skozi Logarsko nikakor ni bil nikomur v užitek (lahko da se je to malo poznalo na našem izgledu :) )

Sicer pa smo spali toliko, kot še nikoli (1 uro prvo noč in še 1.20 drugo - čisti luksuz - pa še vse "zastonj" v mrtvem času).
Uporabniški avatar
 vencelj
#94828
BRAVO! NEVERJETNI STE! :laola
LP :D
Uporabniški avatar
 Matevz
#94834
Na dirki je v ekipi Slovenske vojske super nastopil tudi Matej Markovič, ki je pred dvemi tedni opravil z doublom (Double Ironman). Jaz si zaradi ARSa tja nisem upal (se je splačalo :D), on pa kar na dva tako zahtevna podviga v dveh tednih. Vsa čast.
Uporabniški avatar
 Matej
#94837
Matevž, bravo.

Pa ti boš na stara leta še res profesjonalc ratu. :D
Uporabniški avatar
 Matevz
#94842
Letos sta bila na svetovnem prvenstvu v zmagovalni ekipi en 47 letnik in še en nekajinštiridesetletnik - tako, da šanse res so :) (ampak bolj majhne :o )
 žabc
#94848
Vsaka čast Matevž za odlično predstavo! Res mi je žal, da te nisem spoznal ter ti tako osebno čestital. Nisem vedel, da sploh nastopaš na ARS-u. Za tiste, ki ne vedo kako močna je bila konkurenca naj povem, da je bil v ekipi Frnacozov (2.mesto) tudi večkratni svetovni prvak v turnem smučanju, ostali pa so bili tudi odlični atleti.
Ekipa Slovenske vojske za drugo leto že računa na uvrstitev med prvih pet, saj so nam obljubili, da bomo lahko skupaj kdaj tudi potrenirali. Letos smo se prvič dobili skupaj v sredo na velenjskem jezeru.
Sam ne vem kaj je težje, dvojček ali ARS, tako da res kapo dol vsem, ki so se tri dni borili z dežjem, mrazom, vročino, utrujenostjo, zaspanostjo, bolečino. Kdor tega ne doživi, ne ve kaj je magični občutek ko premagaš vse to ter se na koncu "zmagoslavno" vržeš v velenjsko jezero.

Še enkrat Matevž, izjemna predstava!

P.S. Povabili so me na svetovno prvenstvo v trojnem ironmanu. Ne vem kaj naj storim, saj se razum in srce bojujeta sto na uro. Kaj misliš Matevž, kaj naj storim? Dirka je čez en mesec.
Uporabniški avatar
 Matevz
#94862
žabc napisal/-a:Ekipa Slovenske vojske za drugo leto že računa na uvrstitev med prvih pet, saj so nam obljubili, da bomo lahko skupaj kdaj tudi potrenirali. Letos smo se prvič dobili skupaj v sredo na velenjskem jezeru.

Izkušnje s tekmovanj so za AR ključnega pomena. Skupni treningi ti ne pomagajo veliko, saj je tako fizično kot psihično situacijo tretjega dne adventureracea nemogoče simulirati. In takrat pridejo pri ljudeh na plan njihove najglobje značilnosti. Kdor je tudi sicer maksimalno skuliran, bo tudi takrat ostal tak, kdor pa je malo zatežen bo v takih razmerah postal neprenosljiv.

Ravno včeraj smo se na fešti po dirki pogovarjali, kaj je ta teamwork, ki ga vsi poudarjajo pri ARju - ekipa je pomembna, ekipa mora skup držat, timski duh je ključ do uspeha. Moje mnenje je, da vse kar je pomembno je to, da eden drugemu v ekipi ne teži. In to je vse. To ni isto kot v poslu, kjer mora team work dati nek intelektualni rezultat, kjer pride do 1+1=3. Tukaj mora vsak posameznik priti skozi progo. Ne ekipa, ampak vsak posameznik. Sotekmovalci sicer lahko vlečejo (pri nas je imel Tilen Andrejo zelo veliko časa na elastiki na biciklu) nosijo opremo, ampak leva-desna-leva-desna pa ostane odgovornost vsakega posameznika in ekipa pri tem nima nič, razen, da ti ne teži (posebej ko si švoh)

Kar se izkušenj tiče, pa se spomnim tudi svojih začetkov, ko smo v menjavah sedeli pred boxom s kupom robe in študirali, kaj bi vzeli za naprej. Zdaj so za nas menjave popolna rutina - vse gre skoraj brez razmišljanja, preden pridemo do boxa se zmenimo koliko "light" bomo šli glede na vreme, ampak tu moji sotekmovalci goljufajo :D (skoraj vedno imajo s sabo rezervno majico in nogavice, čeprav se ne spomnim, da bi se do zdaj kdajkoli kdo preoblekel (razen na boxu, pa še takrat samo občasno). Edino za hrano je treba malo računati: št. ur x 120-150kCal / (4kCal/g) = teža hrane ki jo rabiš, pa še malo zaokrožiš navzdol. (To številko z izkušnjami tudi vedno bolj korigiram navzdol, ker se na AR poje mnogo manj kot na npr. IM, ker je intenzivnost mnogo nižja in z lahkoto funkcioniraš na maščobe, OH rabiš le toliko, da presnova maščob funkcionira.)

žabc napisal/-a:Sam ne vem kaj je težje, dvojček ali ARS

Takih dirk med sabo sploh ne moreš primerjat. Je nivo hitrosti popolnoma različen, pa na AR imaš stalno menjavanje ritma, ki te tudi precej sesuje. Že več triatloncev je probalo AR pa so večinoma pregoreli. Nov up pa je Mitja Mori, ki je bil letos na ARSu (sicer pa maja 4.06 na halfu v Gradcu).
Po drugi strani pa so IM, pa x-krat IM čeprav časovno krajše, enako ali še bolj naporne. Z dekleti pa je večja težava (jih kronično primanjkuje).
žabc napisal/-a:P.S. Povabili so me na svetovno prvenstvo v trojnem ironmanu. Ne vem kaj naj storim, saj se razum in srce bojujeta sto na uro. Kaj misliš Matevž, kaj naj storim? Dirka je čez en mesec.

Najprej noge u luft !!!!!!! Čet dva dni pa boš videl, kaj je ARS pustil za sabo. Ampak glede na to, da čisto cele dirke niste skozi dali in ste malo manj sesuti kot jaz, bo trojni čisto v redu za iztek :D
BTW Midva z Rajkom greva v soboto na eno cca 7 urno AR dirko (sva že dvakrat znagala pa morava branit naslov :D - lani tudi en teden po ARSu)
Samo če boš šel na tripl, potem naslednje tri tedne res na izi vzemi. Ta tgeden skoraj nič, drugi teden pa začni s taperingom:D Treningi za dable, triple, adventure race niso nekaj kar bi lahko natreniral v nekaj tednih ali mesecih. Gre za dolgotrajno zlorabljanje svojega telesa in dva ali trije tedni (ne)treniranja ne vplivajo na nič.
Uporabniški avatar
 še1PR
#94873
:clap: :cast1: :cast1:
Uporabniški avatar
 Manika
#94885
Bravo, Matevž in tvoja ekipa! :clap:

Seveda pa tudi žabcu čestitke :cast: ! Je včeraj popoldne razlagal, kaj vse se dogaja na taki avanturi. Jao, jao, mučenje :shock: .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA