povezave na uradne koledarje rekreativnih prireditev, osebni koledarji, ...

Moderator: ero

#282104
V petkovi prilogi "Jeseniške novice" (15.6.2012) berem interviju s tekačem z Blejske Dobrave, v katerem med drugim pravi, da se je lani udeležil večine tekem gorenjskega pokala in da je bil razočaran nad organizacijo, saj je bilo nekaj tekem pod nivojem...
Lani me v pokalu ni bilo, bil sem večkrat v prejšnih letih in (do sedaj) na štirih letošnjih, pa kakšnih večjih pripomb nimam, zato me prav zanima, kaj konkretnega se je dogajalo lani, da bi si zaslužilo oceno "pod nivojem"...
http://www.gorenjskiglas.si/e_files/pri ... ga_668.pdf (str.7)

LP, vencelj
#282108
No ker sem tisti iz Blejske Dobrave jaz ti bom kar takoj odgovoril.

Da se ne bom že v začetku "opravičeval" in iskal neke "izgovore" bom naštel teke kjer sem bil in kaj me je motilo...

Pa pojdiva po vrsti:

- Gorjanski kros: tam sem bil že tretjič in realno bi bil tudi letos pa je nekaj prišlo vmes. Hodil sem in bom redno tudi v prihodnje zaradi bližine in všečne proge. Lani je pač prišla v Gorenjski pokal. Zmotilo me je pa to, da Hrovat kot absolutni zmagovalec ni dobil niti pokalčka kaj šele kakšno darilo organizatorja. Da o kakšnem žrebanju za vse udeležence teka ne govorim (zgled naj bodo teki po gorenjski ki pa niso del pokala... Kranjska nočna 10ka , Dovška baba...). A na ta tek bom vseeno hodil in tudi priporočil kdor me bo o njem spraševal.
- Visoški tek: Lep tek po lepi okolici. Žal se je ravno lani zavleklo pri podelitvah tako da smo čakali kar precej časa ampak vseeno lepa prireditev, ki jo je popestrilo tudi prihod NGUja. Ta tek je bil zame res v špici in si organizator zasluži vse pohvale!
- Mošnje: tudi na ta tek nimam pripomb. Teče se v prekrasni okolici Mošenj. Še pridem. Letos se žal ni izšlo, ker poleg teka igram še hokej na rolerjih in sem imel ravno tisti čas tekmo.
- KG 10ka : to pa je tek katerega sem lani že na forumu okracal in ga ne bom še enkrat. Ta tek me ne vidi več in tudi komur koli lahko rečem, da naj tja ne hodi.
- Dovžanova soteska: znova 1A tek, kamor pridem tudi letos. Super kulinarika po teku (zaska na kruhu), super okoliš. Poceni pijača po teku...
- Šenčur: trasa za postavljanje osebnih rekordov na 10km. Letos pridem znova. Zmotilo me je dolgo čakanje na generalne podelitve... Tenstanec ZAKON!

Gorenjski pokal kot celota me za nekaj časa ne zanima, ker je precej preveč stroškov, če hočeš oddelati pokal, za precej "gorenjske" nagrade (tudi žrebanja in štartno vrečko štejem sem vmes) bom pa z veseljem šel na teke, ki sem jih naštel in mogoče še na kakšnega, ki se ga lani nisem udeležil. Dejstvo je , da so štartnine drage in zato raje pogledaš h "konkurenci", če ti kaj ni všeč.

Je pa dejstvo, da je po Gorenjskem veliko tekov , ki niso v pokalu in so lepi in vredni udeležbe in časovno v istem okvirju kot pokal.

Vprašaj novinarja, ki me je intervjujal kaj točno sem mu rekel o pokalu in na katero določeno tekmo sem izjavil pod nivojem. Ti pa piše že zgoraj. In ravno ta tekma je letos letela iz pokala kar je edino pravilno, kar sem tudi razložil.
Pridružila se je Jeseniška pomladna 10ka , ki je ZAKON.
Sem mu pa povedal še precej več stvari o gorenjskem pokalu, ki pa so ostali zunaj teksta. A o tem lahko enkrat v živo, da ne bom predolg in da se ne bom izgovarjal tu preko neta.

Aja o večini tekem tudi nisva govorila, ker kot vidiš sem se jih udeležil ravno prav za pokal oziroma eno več pomoje.
#282109
:arrow: Hvala za "konkretizacijo" :!: Tako je prav in to je prava pot za izboljšave.;
:arrow: Sedaj se mi je razkril še en TF obraz in dobil pravo ime :wink: ;
:arrow: Čestitke za tekaške uspehe, predvsem za zadnjega iz Mozirja :!: :!:

LP, vencelj
#282120
No in ravno Mozirje je lahko en tak lep zgled vsem tekom.
Super trasa , kilometerske oznake s plastenkami z vodo notri , vmesne postaje z vodo, bezgovim sokom , izotonikom itd., nagradno žrebanje , lepi pokali , super promocija kraja s knjigo o Mozirju v darilni vrečki ... Edino draga štartnina je ampak za to kar nudi jo "pojem" nekako.
Tek pod svobodnim soncem - kulinarika iz samega kraja (kaša z medom in suhimi slivami), promocijski material od kraja in bližnje okolice...
Tek na Dovško babo - unikatne medalje iz fimo mase , super nagradno žrebanje , postrežba po teku kar sredi vasi v tisti njihovi pravi gostilnici z bezgovim sokom in mešanim golažem, podelitev v bližnji Mojstrani pred muzejem...
Kranjska nočna 10ka - praktično so imeli tako žrebanje da je zelo malo tekačev ostalo brez vrečke hihihi. In notri ni bilo samo par listkov ampak promocija sponzorjev in njihovih izdelkov.

V glavnem meni manjka promocije kraja teka in bližnje okolice. Sploh z kulinariko bi lahko super predstavili kraj. Teki bi morali bazirati na promociji kraja, ne pa da ti vsak da prekuhane makarone in reklame za štacune v Ljubljani , če je tek na gorenjskem.

Drugače pa hvala za pohvale. Je dejstvo da tečem v bistvu sedaj drugo leto in ne vem kako je bilo včasih na vseh teh tekih... Edino res bližnji teki so me videli že prej ampak takrat bolj zaradi družbe kot zato, ker bi se bolj resno ukvarjal s tem.

Če pa si kdaj tekel na zimski ligi (kranjski) si lahko videl kako organizirajo tek brez štartnine. V bistvu popolnoma podobno kot teki za plačilo in njim res VSA ČAST!! In že zaradi truda organizatorjev rad pridem tja. Pa še na koncu kot vem stalajo veliko praktičnih nagrad!

Enostavno ko vidim koliko sponzorjev ima vsak tek in ker vem da večina sponzorjev ne da denarja ampak svoje izdelke ali storitve pričakujem, da bo to romalo med tekače. Pa da se zastopiva: ja "zmagovalci" nekaj ampak večino mora na žrebanje kjer lahko prav vsak dobi nekaj. Smo pa vsi veseli če kaj dobimo ane :wink: :wink: :wink: .
#282764
Spet se obeta pester tekaški vikend, med drugim tudi 8.tekma Gorenjskega pokala na Pokljuki :!: ,da vas malo spomnim!
Jaz bom manjkala :--( ,moram počivat in pocajtat išias.
Imejte se lepo in uživajte,kjerkoli že boste!
LP Draga
#300064
TONEK napisal/-a:Je mogoče že kdo zasledil razpis za letošnjo sezono (2013)?
Prva tekma naj bi bila že čez slabe tri tedne.


Sem ravnokar iskal na trmasti spletni strani, pa še ni...saj do Kriške je potem itaq še več kot en mesec (če bo običajen razpored in ne bo kaj posebno novega).
#300108
firbec napisal/-a:Zaenkrat mi še niso poslali nobenega materiala za objavo :roll:

Mogoče pa zaradi Janše letos nič ne bo :shock: :twisted: :D

Lp Marjan


:evil: Bemo, a so kadrovski ukrepi vlade posegli tudi na to področje? :roll:

Saj zato pa gremo laufat, da pozabimo na vsakodnevne traparije naših velecenjenih pos(r)lancev!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA