splošno, vabila, poročila, ...

Moderator: bubi

#150133
Včeraj je vreme kazalo na ponovitev dogodkov izpred desetletja, ko se je v Bohinjskih hribih odvijal prvi Slovenski orientacijski maraton (SOM). Kljub temu pa se je nad Soriško planino danes zjasnilo in razgledi nad Baško grapo so menda odlični. Nekaj manj kot 20 ekip se od 9:30 mudi na različno dolgih progah, čez približno pol ure pa bi morala biti po ocenah traserja prva ekipa v Gozdni šoli v Bohinju.
Uporabniški avatar
 bubi
#150143
Na dolgi progi sta s tekmovanjem zaključili dve češki ekipi. Radovan Čech in Milan Venhoda sta za 20km zračne razdalje in kar precej vzpona in spusta od Soriške do Bohinja porabila 4 ure in 26 minut. Na kratki progi sta v polurnem vodstvu Anica Hribar in Dragan Krivičič z 2 urama in 54 minutami. Sledita jima Janko Lapajne in Vlado Sedej, nekaj minut za njima pa še Nina Rudolf in Tanja Pretnar.

Kratka proga je bila dolga 8.8km, njen cilj pa je bil na Soriški planini.
Uporabniški avatar
 bubi
#150151
Ekipe počasi kapljajo. Še dve dodatni češki dvojici prihajata k sebi sredi Gozdne šole, kjer je cilj. Do sobe, kjer pobiramo rezultate s čipov, jim še ni uspelo ... ;)
Uporabniški avatar
 bubi
#150156
Prva slovenska ekipa na cilju - Blaž Grapar, Matevž Kramer. 6 ur in 21 minut.
Uporabniški avatar
 bubi
#150158
Na straneh OZS je sproti na voljo tudi SplitsBrowser. Pravkar je čip dala v branje drugouvrščena dvojica, ki se je kljub maratonski razdalji na minute lovila z vodečima.

Analiza vmesnih časov pokaže tudi, da je dvojec Grapar/Kramar držala stik s češkimi ekipami do konca etapa po grebenu - do Rodice, potem pa pri spustu čuvala kolena in tampridelala večino svoje zamude.
Uporabniški avatar
 bubi
#150160
Imamo končne rezultate na kratki progi, ki je bila najbolj zanimiva za Slovence. Zmagala sta mladinca Borštnik/Orešnik pred družinsko navezo Knap/Knap.
Uporabniški avatar
 bubi
#150167
Še predzadnji update današnjih rezultatov je bil izveden. Čakamo samo še na 4 ekipe z 2. cilja (MIX / ŽENSKE), ki so tik pred Gozdno šolo, in pa na drugo slovensko ekipo v moški kategoriji ...
Uporabniški avatar
 bubi
#150183
Tako, objavljeni so zadnji rezultati za danes. Jutri ne bomo imeli povezave. Prvi start je ob 9:30 (lovski). Vecina zamudnikov starta skupinsko ob 10:00.
Uporabniški avatar
 bubi
#150320
Po napornem dnevu smo končno prišli do interneta - rezultati so on-line.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA