splošno, vabila, poročila, ...

Moderator: bubi

#299789
Ledko napisal/-a:Kdo pa prodaja v Sloveniji Led Lenser?

Mal sm se pogovarju s frendi in so mi eni rekl tut za Silvo, sam je baje slabša od Led Lenser?


Uvoznik za Silvo je isti kot za Ledlenser in ti si verjetno zaposlen v tej firmi, saj se pod tem nicknamom oglašaš samo v tej temi in pišeš samo o teh dveh znamkah!

Da ti povem svoje mnenje:
-Ledlenser od Zweibruderja sveti odlično, da ne rečem perfektno, več kot sploh rabiš za tek. Imajo pa slabši elastični trak, kar občutim že takoj, ko jo dam na glavo, nekako ni pravi občutek. Včasih rado crkne stikalo, kar sicer ni problem, če je lučka še v garanciji, pa svojo sem zlomil na pregibu za naklon svetlobe.
-Silva ima bolj profesionalen trak, malo slabše sveti, ampak še vedno čisto dovolj za tek, tudi v gozdu. Tako v grobem je še najbolj primerljiva s Petzlom, sicer odvisno tudi od modela. Pa cenejša je od Ledlenserja.
Problem tistih za cca. 6€ pa je, da je ponavadi (ne vedno), tudi poraba energije večja in če greš na 2 ali več urni tek in nimaš ravno "frišnih" baterij, Tvegaš temo. pri Silvi, Led lenserju in Petzlu boš že nekako "prisvetil" do doma, malo slabše, a vendarle. Z ostalimi pa nimam izkušenj razen kakih "no name", kjer pa nikoli ne veš, kaj kupiš, možno da je, možno da ni v redu.
Zadnja tri leta uporabljam v glavnem Petzl Tikka2 Plus, pa tečem po cesti, snegu, gozdu in čisto zadošča.
#300111
ZHAK, hvala za tvoje mnenje glede svetilk... V ta forum in to temo sem pisal, ker se želim malo pozanimati glede svetilk, ne vem zakaj bi pisal tudi v druge teme, ki me ne zanimajo, samo za to, da bi imel objave tudi tam... Drugače pa niti nisem spraševal kdo je uvoznik, niti nisem zaposlen pri njih...
#342729
Živjo,

kako je kaj trenutno stanje pri svetilkah? A je kak kitajc konkurenčen top znamkam? Sem imel par kitajskih lučk, pa se mi zdi, da glede jakosti svetlobe ni problem, pešajo pa pri optiki.
Za večerni gozdni tek potrebujem enakomerno osvetlitev par metrov pred seboj. Ni treba da sveti v mp3.

Nekateri tečejo z čelko in ročno svetilko v roki, kar je fajn rešitev. Na tujih forumih sem naletel še na luč za čez prste "knuckle light". Se mi zdi super rešitev, a je nikjer ne najdem. A mogoče kdo pozna kaj podobnega?
http://www.amazon.com/Knuckle-Lights/dp/B00847KVKK
#342734
Uf, praktično vsaka xcree lučka z 900+ lumni (ena dioda) je OK za tek po gozdu. Mi jih uporabljamo za nočni tek in orientacijo po brezpotju ... Že dolgo se ni nihče pritožil zaradi jakosti ali česarkoli drugega, kar se svetlobe tiče. Sam uporabljam kopijo MagicShinove MJ-808. Zadeva je super. Edini resen problem so po mojih izkušnjah pri tej kitajski robi kabli, ki se, če nismo pazljivi pri uporabi, pretegnejo in jih je potrebno popravljat. Zelo neugodno, če se ti to primeri sredi gozda. Skratka, Petzl v žepu je kar obvezen.

Imam tudi lučko s 3 xcree diodami, pa je enostavno pretežka in za tek neuporabna. Osebno imam tudi rajši toplejšo svetlobo. Se mi zdi, da pri taki svetlobi bolje ocenjujem razdalje (npr. do korenin na poti).
#342829
MJ-808 in kopije so dokaj lahke in popolnoma nič ne ovirajo pri nošenju na glavi. Modeli z več ledicami (jaz imam en model s 3) pa so lahko že nerodni in pretežki za nošenje. Če tečeš po brezpotju in če se moraš ob tem še orientirati, pa vsak lumen prav pride. Po mojih izkušnjah je MJ-808 najboljša stvar za tako rabo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA