polmaratoni, maratoni, gorski teki, kilometrine in kilometraže - lestvice take in drugačne ...

Moderatorji: AVI, lukkka, Dule

 TONEK
#369718
Bravo, Valentina. Ti si neulovljiva gazela. Res, da sem bil dobre tri mesce 'izbačen iz stroja' in niti v polni formi ne bi presegel 70% vertikale. V celem letu sem sestavil 15 tekem, žal večino s Stravo, vendar to ni to. Naj te potolažim, da so paconi tudi v našem becirku, njihove prazne pločevinke in plastenke krasijo naravo. Nikakor mi ne uspe odkriti primitivcev, pivcev laškega, za njimi sem izza Vegrada že trikrat odstranil za polno vrečko pločevink.
Upam, da se ti bom drugo leto z višinci malo bolj približal, saj koleno počasi 'okreva', občin pa tudi ne bodo več zapirali.
Pa srečno '22 vsem aktivnim uporabnikom tega portala in ljubiteljem teka.
Tone
 rio
#369719
Uffffffffffff, priznam da si čiiiist divja. Skoraj 500 m dnevno..... ne morem verjet!!!!!
srečno in zdravo (čimmanjkoronsko) 22
 vinkop
#369727
zz topka napisal/-a:Vinko, kaj ti nisi nič sešteval? :shock:
Še kdo? Anti ja nisem sam jast tista...

meni je strava seštela in imam objavljeno na stravi. v glavnem jaz sem naredil okoli 2300 tekaških kilometrov....
 Ahilius
#369729
Čestitke vsem. Vsak kilometer šteje!

2021 je bilo zame precej intenzivno, kar v suhoparnih številkah izgleda tako:

trail tek = 1411 km = 263 ur
hoja = 612 km = 140 ur
tek = 1020 km = 98 ur
hoja v hribe = 107 km = 29 ur
kolesarjenje = 39 km = 2 uri
plavanje = 5 km = 2 uri
--------------------
SKUPAJ po dveh nogah = 3.150 km = 92.000 m višincev = 530 ur = 250.000 kCal

Ponosen sem najbolj na to, da mi je uspelo prav vsak dan v letu brez izjeme preteči vsaj 3 km in vsak teden v letu preteči vsaj 42 km, kar mi je uspelo že drugo leto zapored.

Najbolj pa me veseli to, da nisem imel nobenih poškodb, ki bi me prisilile v počitek. Kakšna bolečina v kolenu ali stopalu se seveda pojavi, a se s pravilno izbiro aktivnosti uspem regenerirati.

Statistika ne ujame še posebej pomembnih podatkov... Nešteto čudovitih sončnih vzhodov in zahodov, zvezd, razgledov, zvokov živali, štrudljev, toče, vetra, sonca, novih znanstev, odličnega počutja... Tek je zakon!

Matej
Uporabniški avatar
 vencelj
#369732
:clap: :cast: :cast:
Izjemno in pohvale vredno.
Svojih dvonožnih podvigov v glavnem ne beležim več, kar seveda ne pomeni, da jih ni. Sodijo predvsem v področje stalnega vzdrževanja kondicije brez tekmovalnega pridiha. Tek kot tak je iz različnih razlogov sčasoma zdrsel navzdol na moji lestvici prioritet. V službi sem še vedno ( čedalje bolj) fizično aktiven, veliko časa in dela vlagam v prenovo hiše...Tudi ta področja so lahko "zmagovita"...vsak dosežek prinese veliko zadovoljstvo in potem, za piko na i, utrujen, ampak zadovoljen, greš na daljši sprehod v krasnem , sončnem vremenu, za sprostitev. Ne dovoliš si, da bi se prostočasovna dejavnost, kar naj bi bil med drugim tudi tek, spremenila v nekaj stresnega.
Med zadnjimi prazniki sva si z Romano privoščila enkraten sprehajalsko/pohodniški užitek: v štirih dneh, od četrtka do nedelje, sva prehodila skupno več kot 50 km na višini med 900 in 1150 m...to pa je privilegij, obstoj v okolju, ki ti to omogoča.
:laola
LP, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA