hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

Ko sem malo bolj natančno pregledal vse informacije glede začetka Olijeve Poti prijateljstva okoli sveta, vštevši dosedanji cirka 20 dnevnih pohod, sem spoznal, kako je vse povezano s Slovenskim vikendom v Biogradu na moru: 30. 4. 2024 do 4. 5. 2024. Oli je po Sloveniji hodil po mestih, ki so povezani z Biogradom na Moru: Žalec, Radlje, Moravska toplice in Slovenske Konjice. Govorijo celo o srcu, ki ga naredi pot. Jaz opazim samo pol srca. Potem pa za 1. maja žurka v Biogradu na Moru, kamor bo prišlo veliko Slovencev. Le-ti so tudi najštevilnejši tuji gostje v poletni sezoni. Vse skupaj je zelo zanimivo iz ekonomskega vidika!
Pol srca na zemljevidu prehojene poti
Oli je bil v mestu Vrgorac na Hrvaškem napaden s strani nemškega ovčarja, vendar ni bil resno poškodovan. Sedaj je pa že v Bosni in Hercegovini, bolj točno v mestu Stolac. Pot želi nadaljevati proti Mostarju in Sarajevu. Več na ...

Zanimiv zapis o Oliju s strani svetovnega popotnika Zvoneta Šeruge na Facebooku
Glavni informatorji Olijevega pešačenja po Poti prijateljstva okoli sveta bodo Lions klubi. Bo zanimivo videti, kako bo to funkcioniralo izven nekdanje Jugoslavije. V ponedeljek bodo sprejem za Olija pripravili Lions klubi Sarajevo. Sarajevo ima več Lions klubov:
- Lions Klub Sarajevo- Olimpijski Grad,
- Prvi ženski Lions klub Sarajevo in
- Lions Club "Sarajevo Centar.

Vir Facebook Oliver Tič
Oliver Tič je po vstopu v Makedonijo, ko je bil namenjen proti Skopju, doživel toplotno izčrpanost ali celo toplotni udar.

Današnja prigoda mi je pa dala misliti.
Kot veste so tukaj že nekaj časa zelo visoke temperature. Danes 40 stopinj. Zato se tudi izogibam hoje v največji vročini. No, danes sem zjutraj sem prečkal mejo in bil na poti do Skopja, kjer sem imel namen narediti daljšo pavzo. Kr naenkrat so mi začele pojenjat moči pa sem mislil še stisnit tiste 3 km do mesta, ampak je bilo prepozno,..
Ker so me začeli prijemati krči sem se ustavil ob cesti. Najprej ena noga, potem druga noga.
Vse kar se spomnim je, da sem se sesedel, čez nekaj trenutkov pa sta bila ob meni stala dva fanta, ki sta me polivala z vodo in raztegovala noge. Res sem sem ustrašil, zato sem ju prosil da sta me odpeljala do mesta v hotel.
Ležim popolnoma brez moči in še vedno me vsake toliko prime krč. Nisem še doživel tako neprijetne situacije. Odločil sem se, da se ne premaknem vse dokler se temperature ne spustijo pod 30 stopinj.
Momci, ako čitate ovaj post, iz srca vam hvala što ste se zaustavili i mi pomogli!

Vir: Facebook Oliver Tič

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA