hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

#284275
S kolegom greva konec meseca po Slovenski planinski poti in iščeva kakšne sotrpine, ki bi se nam pridružila na posameznih etapah ali tudi odsekih dnevnih etap. Predvsem ste dobrodošli tisti, ki poznate pot, vabljeni pa ste vsi, ki želite del poti z nami. Naš cilj je predvsem uživat v naravi in dnevno izpolnit začrtan plan. Čas hoje je okviren, možni so vmesni postanki po kočah in glede na vreme so možne kakšne spremembe. Tempo bo treba držat nekje polovico markiranega časa. To bomo dosegli s počasnim tekom v spustih in hitrejšo hojo navzgor ter po ravnih odsekih. Štartali bi čimbolj zgodaj okoli 4ih vsak dan in hodili povprečno 12ur dnevno.
Oskrbovali se bomo po kočah in trgovinah, kjer bomo prečkali mesta.
Če pa se nam kdo pridruži in prinese s sabo še kaj vode in sadja na etapah brez prečkanja mest mu bomo zelo hvaležni:)
Plan je sledeči:
29.7. ned.- Prvi dan od Radvanj pri Mariboru čez Pohorje do Slovenj Gradca ( 12 ur)
30.7. pon.- Drugi dan od Slovenj Gradca- Poštarski dom pod Plešivcem- Dom na Uršlji gori-Smrekovec-Velika Raduha- Robanov Kot ( 13 ur)
31.7. tor. - Tretji dan od Robanovega kota- Kocbekov dom na Korošici- Ojstrica- Kamniška Koča na Kamniškem sedlu- Dom na Okrešlju- Kranjska koča na Ledinah- nazaj na Kamniško sedlo- Kamniška Bistrica- Cojzova koča- Grintovec- (Skuta)- do Cojzove koče na Kokrškem Sedlu (12 ur)
1.8. sre. - Četrti dan Cojzove koče - spust do Suhadolnika- okoli Makekove kočne- Češka koča na Spodnjih ravnah- Zgornje Jezersko- Planinski dom na Kališču-Storžič do Doma pod Storžičem ( 12 ur)
2.8. čet. - Peti dan od Doma pod Storžičem- Tolsti vrh- Koča na Kriški gori- Tržič- Brezje pri Tržiču- Koča na Dobrči- Koča na Prevalu- Begunjščica- do Stola ( 12 ur)
3.8. pet.- Šesti dan od Stola- Sedlo Seča- Kočna-Golica-(Mojstrana)- Vrata- čez Prag- Staničeva koča- (Planika) ( 12ur)
4.8. sob.- Sedmi dan od Staničeve koče- Dom Kredarica- (Triglav)- Planika- (Dolič)- Luknja- Bovški Gamsovec- Dom na Kriških podih- Razor- do Vršiča (12 ur)
5.8. ned.- Osmi dan od Vršiča- Zavetišče pod Špičkom- Koča pri izviru Soče- Trenta- Zasavska koča na Prehodavcih- Koča pri Triglavskih jezerih- Komna- do Koče pod Bogatinom ( 12 ur)
6.8. pon.- Deveti dan od Koče pod Bogatinom- Koča pri Krnskih jezerih- Krn- Prehodci- do planine Razor ( 10 ur)
7.8. tor.- Deseti dan od planine Razor- Vogel- Rodica- Črna Prst- Kobla- Vrh Bače- Petrovo Brdo- Porezen- do Bolnice Franja ( 12 ur)
8.8. sre. - Enajsti dan od Bolnice Franja- Planinska koča na Ermanovcu- Bevkov vrh- Sivka- Idrija- Koča na Hleviški planini- Vojsko ( 10 ur)
9.8. čet. - Dvanajsti dan od Vojskega- Mrzla Rupa- Mali Golak- Čaven- Predmeja- Ajdovščina- Col- do Javornika ( 10 ur)
10.8. pet.- Trinajsti dan od Javornika- Podkraj- Abram- Nanos- Razdrto- Senožeče- Vremščica- Škocjanske jame- Artviže- Markovščina- Skadanščina do Slavnika ( 12 ur)
11.8. sob.- Štirinajsti dan od Slavnika- Prešnica- Petrinje- Socerb- Osp- Tinjan- Sp. Škofije-Hrvatini do Ankarana (7 ur)

Kontakt:
Danijel 040/298-765
Mitja 031/848-518
#284358
semjul napisal/-a::D

srečno pot vama želim. Me pa zanima zakaj sta za dan 31.7. tako zaštrikala in bosta hodila sem in tja pa nazaj. Ta del poti poznam in mislim da lahko od Kamniškega sedla naprej poiščeta boljšo varianto, sploh če mislita vključiti Skuto.


Težava je v tem, da nimava nekih visokogorskih izkušenj po zahtevnih poteh in zato smo izbrali lažjo varjanto. Nekaj vrhov bomo spustili: Skuta, Jezerska Kočna, Prisank in Jalovec.
#284361
Ja, tako kot je napisal kolega Danijel, najine gorniške izkušnje so pač zelo skope, čeprav sva v zadnjih mesecih, odkar je padla odločitev za SPP, opravila že precej pohodov po delih trase. Kondicijski vidik naju še najmanj skrbi, prav zaradi izkušenj pa upava in računava na vašo pomoč :wink:
#284377
Želim vama obilo užitkov. Seveda bo šlo kot sta si zastavila, le v Kamniških in Julijcih mora biti brez dežja.
Lani sva s soprogo prav tem času SPP opravila s celotno potjo v 18 dneh – prišla: od Maribora najprej do Velike Kope na Pohorju (Lukov dom), nato pa do koče na Smrekovcu, Kocbehovega doma na Korošici, Kranjske koče na Ledinah, Češke koče na spodnjih Ravneh, Tržiča, Prešernove koče na Stolu, Aljaževega doma v Vratih, Pogačnikovega doma na Križkih podih, Zavetišča pod Špičkom, koče na sedmerih Triglavskih jezerih, koče na planini Razor, doma Andreja Žvana – Borisa na Poreznu, koče na Hleviški planini, Mrzlega vrha, Vojkove koče na Nanosu, Tumove koče na Slavniku ter do Ankarana – Korta bar.
Zbrala sva vseh 75 žigov v novem dnevniku ( izdanem 2011), ki ima v primerjavi s prejšnjimi nekaj novih točk na: Pohorju, v Kamniških in pri Brkinih.
Ja res je tam v Kamniških malo zaštrikana pot če se držiš noveg dnevnika (spustili so Tursko goro, dodali pa Frischaufov dom na Okrešlju, Kranjsko kočo in Križ - Koroško rinko) .
#284398
Če prav razumem, želita spotoma pobrati vse žige iz SPP. Dom v Kamniški bistrici ni za žigosat, razen če je v novi knjijžici in zato ne vem, zakaj bi se spuščala čisto dol v dolino.

IZ Frishaufovega doma gresta na Rinko, Skuto, Grintovec, Kokrsko sedlo, Kočna, Češko kočo, Kranjsko koča in nazaj na Češko kočo. Pot me tema dvema kočama je res kratka in pomoje je ta pot najbolj ekonomična, če želita pobrat vse žige.

Ampak je pa res ogromno klinov, žic, plezanja, tako da upam, da sta tega vajena, drugače ne vem, kako bo s hitrostjo.
#284419
No, zaenkrat hvala za odzive, nasvete, predloge... Ma kot je napisal Danijel, nekateri vzponi, ko sta tista na Skuto ali Češko kočno, so izvedljivi le ob izpolnjevanju določenih pogojev (vreme, spočitost) in nama lahko ostanejo tudi za enkrat kasneje (ok, pač ne bo čisto popolna SPP, pa vendar). Ker sva kondicijsko kar dobro pripravljena (na GM4O mi je letos zneslo prilaufati v cilj pod petimi urami), naju ne preveč skrbi, če bova na račun tega nekoliko podaljšala pot.
Spletišče "pešpoti" sva si že natančno pogledala, a vseeno hvala za namig. Kot rečeno pa računava predvsem na kakšne "spremljevalce" zlasti na nama slabše poznanih delih (to je predvsem v prvem tednu), seveda pa bo vsakršna "kompanija" in dobra volja več kot dobrodošla :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA