rekreativne in tekmovalne plavalne prireditve, plavalne za rekreacijo in zdravje, plavanje kar tako, ...
#246935
Zdravo,

dvakrat-trikrat na teden zvečer hodim na plavanje (še kar intenzivna enourna vadba). Do zdaj sem po plavanju pil beljakovinski napitek (pač zato, da kasneje nisem bil lačen), pa me zanima, če je to ok ali bi bilo bolje, da bi ga spil kakšno uro pred plavanjem, po plavanju pa ne, ker verjetno telo ne bi dajalo signalov po teh potrebah.

lp
#246944
Po mojem ogljikovi hidrati pred (med) plavanjem, beljakovine po plavanju. čeprav za eno urno vadbo ni treba prav nič komplicirati, jej, kar ti paše, samo ne tik pred plavanjem.
Npr, prej banana potem čokoladno mleko.
#247053
ponavadi sem delal tako, da sem po plavanju spil napitek, pred plavanjem pa.. kaj vem.. popoldansko kosilo pa kakšna banana uro pred plavanjem, če se je pojavila lakota... zdaj sem pa naredil tako, da sem uro pred plavanjem spil napitek (beljakovine+mleko), po plavanju pa nič pa telo ni v naslednjih treh urah nič sporočalo, da mu manjka česa pa tudi plavanje je kar fino šibalo... potem je bil pa tako ali tako že čas za spanje.. zjutraj ravno tako ni bilo neobičajne lakote, ki bi se verjetno pojavila če bi bil zvečer čist izstradan in izčrpan...
#247060
igorz napisal/-a:ponavadi sem delal tako, da sem po plavanju spil napitek, pred plavanjem pa.. kaj vem.. popoldansko kosilo pa kakšna banana uro pred plavanjem, če se je pojavila lakota... zdaj sem pa naredil tako, da sem uro pred plavanjem spil napitek (beljakovine+mleko), po plavanju pa nič pa telo ni v naslednjih treh urah nič sporočalo, da mu manjka česa pa tudi plavanje je kar fino šibalo... potem je bil pa tako ali tako že čas za spanje.. zjutraj ravno tako ni bilo neobičajne lakote, ki bi se verjetno pojavila če bi bil zvečer čist izstradan in izčrpan...

mleko vsebuje kazein zato osebno raje mešam Whey (sirotko) z vodo zaradi boljše topnosti in izrabe v telesu!
proteinski napitki so mišljeni kot dodatek k prehrani,ne njeno nadomestilo! svetujem ti da ješ "normalno" in za tem spiješ še napitek. Za zvečer je super losos ali tuna ker imata kvalitetne maščobe in se sproščata lepo počasi....ne nadomeščaj obrokov z napitki ,temveč jih z njimi suplimentiraj!
#247097
Igor, sprašuješ, ali lahko najprej pobeliš steno in potem vrtaš vanjo luknjo za okno. Seveda lahko, je pa drugače morda bolj pripravno. Beljakovine predvsem skrbijo za servis mišic po treningu. Delno so res tudi vir energije, ampak malenkostno, zato jih v športu večinoma rabimo za post-travmatsko celjenje alias regeneracijo (ob uporabi v normalni obliki v vsakdanji 'normalni' prehrani, seveda). Nekateri geli in napitki jih sicer imajo, ampak sklepam, da je to za daljše napore.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA