takšne in drugačne (predvsem) tekaške stave med člani-cami Tekaškega foruma

Moderator: ales

#127878
V novih prostorskih aktih občine Ljubljane in razvoja do leta 2025 je predviden mestni poseg v samo osrčje Golovca. Zgraditi nameravajo še en tunel čez Golovec- ob koncu Moškričeve na drugo stran na Rudnik in mestno cesto skozi Hrušico, ki bo prečkala sam Golovec in bo zopet prišla nekje na Rudniku ven. Podrobne skice si lahko ogledate na spletni strani MOL http://www.ljubljana.si/si/mol/ in na https://urbanizem.ljubljana.si/index.htm, kjer potrebujete prijavo za vstop. Torej, zelene površine v Ljubljani so ogrožene, narava se vse bolj krči in prednost se daje prometu in dobičku, zanima nas samo še rast, konjuktura in povečevanje prometa. Kje se bodo ljudje sprehajali, tekli, če bodo avtomobili, promet, hrup in izpušni plini vseskozi okoli nas. Naš odgovor naj bo odločno ne podobnim zadevam, razumem, promet se vseskozi povečuje in narašča, krčiti zelene površine in premagovati naravo na tak način je zločin, ki nam ga narava vse bolj vrača in tega se vsi vse bolj zavedamo. Predlagam še tri ceste čez Golovec, da nam bo vsak konec Ljubljane še bližji, pa še manj zastojev bo... Bodimo odločni in recimo ne podobnim načrtom.

Lp Grega
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
#128179
Zanimivo kljub temu da nisem iz Ljubljane.Je pa tole res malo nevem kako bi se izrazil, norišnica če je vse to seveda res!
Teklo se bo in sprehajalo toliko časa dokler se bo to dopustilo v določeni obliki.
Ja ponavadi protgi vetru je težko scat :wink: , ampak volje ne sme vzeti vrag le dober prijatu naj nam bo mejak!
Zanimivo razmišljanje o vsem tem!Prijegtno je tekati po Golovcu upam, da se bo še dolgo tekalo!
ČAO!
Uporabniški avatar
 mare
#128337
Ta cesta iz Hrušice že obstaja, a na njej praktično ni prometa. Sem in tja se na vrh Golovca pripelje kakšen kakšen sprehajalec, ki se mu ne ljubi hoditi v hrib.

Tunel bi naj bil v podaljšku Kajuhove in bi rešil nekaj prometnih zagat. Sam dvomim, da ga bodo kmalu zgradili, saj bi moral biti dolg in drag (še enkrat daljši od avtocestnega predora. Na Golovec ne bi imel pretirano negatovnih vplivov, razen če bi tunel po vsej sili hoteli narediti čim krajši in bi se začetek zarezal globoko v eno od dolin pri rakovniški cerkvi. Na moščanski strani "primernih" dolin niti ni, razen Gmajne nad Štepanjo vasjo, ki pa je tako poseljena, da bi tam težko speljali kakšno pametno cesto.
 ton
#128373
Tudi meni se posebno divje rovarjenje po Golovcu ne zdi prida verjetno - že danes obe prečni cesti (makadamska, po kateri smo tekli lep del trojk, in asfaltna čez Orle) nista prida v uporabi, tunel dobro povezuje obe plati, obenem pa velja v tem primeru računati na pozitivni učinek županove 'samodrške drže' - kolikor ga srečujem, je odličen poznavalec Golovca in ni pričakovati, da se bo dal presenetiti s kako avtocesto.
 grega_
#128388
Ja, upajmo, da se kaj podobnega ne bo zgodilo. Nova cesta (poleg novega predlaganega predora pod Golovcem v podaljšku Kajuhove ulice) bi bila speljana na novo ob vzhodnem naselju Gmajne po gozdu, prečno ob Ulici Ob Potoku, obe cesti bi se združili v eno na Golovcu ( v podaljšku gostilne Pod Golovcem), tu bi pa nastal drug tunel, ki bi vodil do Rudnika. Obe obvozni cesti bi se ob naselju vzpenjali, zaradi česar bi osebna in motorna vozila ponoči povzročala močan hrup in smrad. Obvozni cesti bi skalili Golovec, prebivalcem tega območja in množičnim obiskovalcem Golovca pa bi bil iz naselja Na Gmajni onemogočen dostop na Golovec.Torej ne gre za cesto iz Hrušice, ampak čisto novo cesto. Nameravana gradnja bi pomenila velik in grob poseg v Golovec, čeprav je v predlaganem odloku o strateškem prostorskem načrtu Golovec opredeljen kot "zelen klin, ki ima poseben rekreacijski pomen za mesto". Upajmo, da se kaj takega ne bo zgodilo in da se bo ohranil Golovec, tak kot je. Čist, zelen, prijazen do vseh. Upajmo, da župan res podobno razmišlja, upajmo...

Lp Grega
 SamoR
#128545
Potrebujemo nova stanovanja! Potrebujemo nove ceste! Fuj pa ta oblast, ki ničesar ne naredi!

Čakaj! Pa ne graditi pred mojo hišo.

Potrebujemo nova stanovanja - tam, kjer jaz ne živim. Potrebujemo nove ceste - tam, kjer jaz ne živim.

Eh, mi slovenci.
Uporabniški avatar
 mare
#128772
Sodeč po zemljevidu, naj bi eden od obeh krakov ceste sekal Fužine, oziroma šel po Poti na Fužine in novem mostu, za gmajno pa bi se združil s krakom iz Kajuhove. Kako gre skupaj obvoznica z mirnim spalnim naseljem in kako bo v blokih par metrov od ceste? Ah, pa saj to so samo Fužinci.
Uporabniški avatar
 mare
#128914
Včeraj na razgrnitvi v Hrušici je bilo kar burno. Mislim, da dobro kaže na spremembo načrtov in ukinitev vshodnega kraka in speljavo zahodnega v celčoti pod zemljo. Na spremembo lahko vpliva tudi številčnost pripomb. Torej če bi radi ohranili Golovec in pomagali krajanom Hrušice, podajte predlog za ukinitev vshodnega kraka in speljavo zahodnega v celoti v predoru na sedežih četrtnih skupnosti ali po e-pošti [url][https://urbanizem.ljubljana.si/NPA/KP/index.htm[/url] Vsakomnenje šteje!
 grega_
#129138
Se popolnoma strinjam z Maretom, Ljubljančani in vsi ostali razumni ljudje si nikakor ne smemo dovoliti, da nam naj bi okrnili naše zeleno okolje, ki nam daje toliko zadovoljstva, sprostitve, nudi nam možnost rekreacije in nevtralizira mnoge stresne trenutke v naših življenjih. Sedaj naj bi zamenjali ta pozitivna dejstva za naslednja: izpušne pline, smog, onesnaževanje, asfalt, hrup, nič več rekreacije, čistega zraka. Kdo je za to za zamenjavo? Mi davkoplačevalci? Večina najbrž ne, najbrž jih ni veliko, so pa očitno za podobne "hece" naši snovalci prometne politike in najrazličnejši lobiji, da ne govorimo še o kom drugem. Kaj je pomembneje, da pridemo v 5 minutah prej na določen konec Ljubljane in uničimo zelena pljuča Ljubljane ali neokrnjeno čisto okolje? Najbolj zanimivo na predstavitvi v Hrušici pa je bilo, da je g. Jankovič, kar tako mimogrede v nekajsekundnem pogovoru z gospodom iz mestne uprave zagotovil, da naj bi predor potekal pod Golovcem. Se pravi, tako, mimogrede se v nekaj trenutkih nekateri odločajo o usodi Ljubljane in njihovega zraka. To me je res presenetilo. Tako se torej sprejemajo rešitve v naših organih. Pritisnimo na naše mestne svetnike, ki naj bi sprejemali takšne načrte ( izvoljeni so bili s strani ljudstva, zato morajo poslušati naš glas), vsak lahko odda pripombe na mestno četrt Golovec ali na način, ki je opisan na naslednji strani http://gmajna.wikispaces.com/. Recimo odločno ne podobnim poizkusom, ki naj bi Ljubljano spremenili v mesto premnogih cest, slabega zraka in (ne)sodelovanja med mestom in prebivalci Ljubljane.

Verjamem, da bo na koncu zmagala razsodnost in korist za vse,

Lp Grega

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA