Pustolovsko doživljajsko pohodništvo po Sloveniji in okolici - uradni forum Slovenske treking lige

Moderator: treking liga

Uporabniški avatar
 piskec
#286590
Naskok na Veliko planino 2012

1.9.2012, Dom na Kisovcu

Letos se prvega septembra še ne začne šola, zato vas vabimo v osrčje Kamniško Savinjskih Alp – na eno najlepših slovenskih planin. Veliko planino povezujejo sami presežniki, od tega, da je največja slovenska planina, pa tja do tega, da ima najbolje ohranjeno pastirsko naselje v Evropi. Vse to in še kaj bomo tudi sami videli in spoznali!

Kaj nas čaka na Planini?

Na Planino pelje kar nekaj cest ter celo nihalka, a te tokrat ne bomo potrebovali. Kot pravi pohodniki bomo bolj raziskovali njene poti, nekatere bolj obljudene, druge bolj skrite. Pri tem bo poskrbljeno tudi za kako brezpotje in za iskanje bolj skritih znamenitosti.

Naskok na Veliko planino 2012 bo tokrat ponudil visokogorje, prekrasne razglede ter polno paleto raznolikosti poti! Tri trase, prav posebej umerjene za tovrstno priložnost, bi morale zadovoljiti vse želje pohodnikov, od tistih ta najhitrejših, pa vse do tistih, ki jim hitrost ni ravno najpomembnejša.

Aktivna kategorija bo spoznavala znamenitosti visokogorske planote, se podila ali sprehajala po pašnikih ter v lepem vremenu uživala v enkratnih razgledih. Čez Planino bodo naredili slabih 10 kilometrov ter pri tem pridelali dobrih 500 metrov višinske razlike. Tudi tokrat bo Aktivna kategorija vodena za vse tiste, ki ne potrebujejo skrbi z orientacijo ter si morda želijo izvedeti kaj več.

Pohodniška kategorija pa bo že spoznavala nekaj zanimivih poti z in na Veliko planino, tekmovalci si bodo lahko hladili razgrete noge v Kamniški Bistrici, odkrivali pa bodo tudi nekaj brezpotij, a kljub temu nič orientacijsko zahtevnega. Dvajset kilometrov je povsem normalna dolžina, višinskih metrov pa nekje 1600.

Ultraše je včasih težko zadovoljiti, proge težke in zahtevne, pa vseeno že okoli poldneva prihajajo v cilj. Tokrat jim bomo pogledali skozi prste pri dolžini, a jim zato vrnili z nekaj dodatnimi višinci. Velika planina je pač največja slovenska planina in pravilno je, da jo spoznajo v njenem velikem delu. Za pričakovati je predvsem veliko raznolikosti: poti, kolovozi, brezpotja, makadam, asfalt, vsega po malem bo. A tudi pri tej, najtežji preizkušnji, ne bo nič orientacijsko zahtevnega. V celoti ne več kot 36km.

Pomembni ste prav vsi!

Za organizatorja so vse tri kategorije enakovredne, prav tako vsi tekmovalci na trasah. Za vsakega skrbimo in prav vsakega bomo počakali čisto do konca ali pa še naprej. Če ne želite hiteti, ni treba, uživajte! Dan je v začetku septembra še vedno dolg, začnemo pa že zgodaj. Časovne omejitve ne bo, želimo, da bi v Planini in njenih razgledih uživali, kolikor se le da. In tudi hrane in pijače ne bo zmanjkalo… Poleg tega imajo vsi udeleženci trekinga tokrat prost vstop v muzejsko pastirsko bajto na Velikem Stanu – Preskarjevo Bajto.

Startno - ciljni prostor Kisovec z ugodno nočitvijo

Startno – ciljni prostor bo pri Domu na Kisovcu (http://www.kisovec.si), dostop do njega je z avtomobilom lahek in enostaven, ni pa z nobene smeri prav kratek. Od Kamnika do Kisovca računajte vsaj še na 40 minut vožnje. Zato Dom na Kisovcu ugodno nudi vsem udeležencem trekinga nočitev po 10€ ter nočitev z zajtrkom po 15€.

Zaradi visokogorja in drugačnih zakonitostih vremena, bodo Ultraši začeli že ob 8h, Pohodniki ob 9h, Aktivna kategorija pa bo krenila na pot ob 10h.

Vabljeni k prijavi - http://www.treking.si

V teku so tudi že tedenska nagradna vprašanja ter več svežih novic!
#287368
Super je bilo! Ultraši naredili skoraj gorski maraton. :D Vreme odlično! Proga tudi...gori doli naokoli! :lol: Topel čaj z limono takoj po tekmi in pa golaž za kosilo sta pa tudi teknila!

Bravo vsem udeležencem za dosežene rezultate! :laola
Uporabniški avatar
 jozeg
#287592
Pohvala organizatorju, vse je štimalo. Malo dežja ni motilo, tudi v megli smo se trije, ki smo združili moči kar znašli in brez zapletov našli vseh 13 KT. Da smo nabrali dobrih 2,5 km višincev, smo šli kar dvakrat v dolino. Obljubljenih razgledov res ni bilo, imava pa vsaj razlog, da prideva še enkrat na Veliko planino.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA