Pustolovsko doživljajsko pohodništvo po Sloveniji in okolici - uradni forum Slovenske treking lige

Moderator: treking liga

 klas
#303783
Za nami je drugi treking sezone STL. :D

Vračam se zadovoljen, saj izgleda, da se treking vrača na stara dobra pota, kjer popotnikom na trasi ni ničkaj podarjenega in je potrebno za KT-ji malo povohljati :clap: SUPER.

Tudi sam sem bil "žrtev" tega.... čisto na koncu in sem se v strmem spustu proti cilju preveč prepustil poti in spregledal KT10. Precej nižje spodaj sem bil v moralni dilemi, ali "prešpricati" KT10 ali riniti spet lepo nazaj gor v strmino po zadnjo točko :-- Itak, nazaj gor, kaj pa čmo :FO: :D Ampak ravno to mi da vedeti, da je bila proga dobra, saj treking ni samo tek in morš tudi malo okol gledat :wink:

Skratka trasa pohodniška torej privlačna, rabno dovolj je bila napeta, da je bilo potrebno tudi gledati na karto. Čeprav je bilo mnogo teka, ja kar precej dišalo (poleg čemaža :) )po avanturici, tako da traso lahko le pohvalim. Bravo Purkat & Gačnik et Co. iz PD Krim.

In cilj! Dobra in vesela scena! Že dolgo nismo slišali v cilju slo-trekinga glasbe in imeli spikerja, ki se je zelo potrudil in bodril vsakega prišlega v cilj. Samo tako dalje!

Verjamem, da je po Mokrškem in Krimskem hribovju (in seveda Barju) še mnogo za pokazati trekerjem, tako da se že veselim naslednje izvedbe trekinga Iška...da bom mogoče tokrat imel priliko zabresti vanjo :wink: (trekerjev na pohodniški organizator letos namreč ni "namočil").

Čestitke vsem tekmovalcem in organizatorjnem!! :clap:

:laola
Nazadnje spremenil klas, dne 21 Apr 2013, 21:00, skupaj popravljeno 1 krat.
#303878
klas napisal/-a: ...saj treking ni samo tek in morš tudi malo okol gledat :wink:

Točno tako! Jaz vedno fajn okol gledam, samo vidim že bolj slabo. :lol:

Včeraj so bile točke večinoma malo s poti, v naravi, in ne ob objektih oz. cerkvicah :wink: , kot običajno. Zaradi mene bi bilo lahko tudi manj ravninske trase po barju, ampak do žive vode na Mahu (če se ne motim, se tam tako reče) se je splačalo potrudit. Spotoma smo lahko opazovali cela polja močvirskih tulipanov.
Kot sem razbrala iz zemljevida, ki smo ga prejeli na cilju, smo šli mimo nekaterih naravnih in kulturnih znamenitosti ižanskega konca. Enkrat bi se jih bilo dobro pobliže ogledati.

Naša skupina je imela največ težav z iskanjem prehoda iz Gornjega Iga v vintgar. Pri tem nam je izdatno pomagal še domačin, ki nas je na vsak način skušal usmeriti na pot, ki pelje v sotesko tam blizu Krvavice. Češ, da druge poti ni, in da on to zagotovo ve, ker je tam njegov gozd. Ko smo udeli ta pravo pot, smo tisto skrito KT za skalo hitro našli, saj je do tja vodila že dodobra uhojena stezica. To je prednost, ki smo je na trekingih deležni le tisti malo manj hitri. 8)
Glede na slabe napovedi na začetku tedna je bilo vreme odlično in kot je bilo obljubljeno, medvedje in klopi so se poskrili. :D
LpE
#303889
AinE napisal/-a:... medvedje in klopi so se poskrili.

Ta velike zveri res ni bilo za opazit, medtem ko tamalih je pa bilo kar precej. Jaz sem eno našel na sebi danes zjutraj... :evil:

Čestitke vsem za kvalitetno preživet prosti dan :laola
#303929
Vtisi z ultre:
- dilema: kako dva A3 lista spraviti na neko uporabno velikost? :arrow: prepreke spodbujajo inovativnost :D
- 4 x prečenje vode: 3x Iška, 1X Črni potok; 2x voda čez kolena :lol:
- postrežba na prvih "mrtvih" katejeh do Krvave Peči presenetljiva. Voda, keksi, potica in šnops. Lahko bi delal primerjavo šnopsov na trasi, ki so jih domačini ponujali. Poskusil dva, kot se je pokazalo pozneje je bil en preveč :oops:
- všeč mi je bila postavitev točk. Si moral malo razmislit in spremljati karto. :clap: Spominjalo je malo na Hrvaško treking ligo, kjer si je točke treba prislužit.
- za moj okus je bilo malo preveč asfalta. Sploh Živa voda mi je dala vetra, ko me je "lepotica" v dragem avtu in s telefonom v roki izrinila s ceste. Na bankini pa nobenega kamna :twisted:
- splošen vtis super, sem užival.

g.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA