Pustolovsko doživljajsko pohodništvo po Sloveniji in okolici - uradni forum Slovenske treking lige

Moderator: treking liga

#312276
Tokrat je bila narava povsem na naši strani, in treking je več kot uspel. Čudovito vreme, vrhovi nad Logarsko dolino, predvsem pa razgledi na vse strani. Prvo poročilo in rezultate si lahko ogledate na treking.si, skupaj z galerijo.

Vse udeležence pohodne in ultra kategorije pa vabimo da nam pošljejo svojo fotko iz vrha Strelovca, 1764m. Treking ekipa pa bo izbrala najboljšo med njimi, lastnik/ca pa bo nagrajen z brezplačno startnino na letošnji zadnji treking v Bohinju ali pa poljuben treking v sezoni 2014. Fotke zbiramo na info e-poštnem naslovu do sobote, 7.septembra, ob pošiljanji pa prosimo navedite vaše ime. Povezava
#312337
Pohodniška trasa je bila glede na neprehodnost terena tokrat speljana večinoma po manj obleganih markiranih poteh. Mislim, da sem po poteh nad Logarsko dolino srečala le 4 planince. Najbolj živahno je bilo na Strelovcu, kjer so kosili travo.
Najprej nas je pot vodila po dolini do Plesnika, potem strmo gor proti Plesnikovi in naprej nekoliko navzdol proti Klemenškovi planini s Kočo na Klemenči jami. Nato smo se po lepo urejeni markirani poti povzpeli na vrh Strelovca in se mimo Icmanikove planine po Hudem grabnu, kjer so nam gozdarji nastavili ovire iz podrtih dreves, spustili do Zg. Icmanika. Od tam pa levo naokrog na začetek Logarske doline in po sprehajalni poti nazaj do Doma Planincev .
Nekoliko negotovo sem se počutila le okoli Zgornjega Icmanika, kjer je bilo veliko novih kolovozov.
Žal se vse naštete planine zaraščajo.
Lepa trasa in krasni razgledi.
LpE

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA