Uradni forum najzahtevnejšega pustolovskega tekmovanja v Sloveniji – Adventure race Slovenia in forum Mestnih avantur – najbolj norih sobot v mesecu

Moderator: PeterV

Uporabniški avatar
 PeterV
#211739
Zdravo.

Zimska avantura zagotovo bo in to 23. 1. 2010 v Kranjski Gori. Prijave so odprte - zavihek zimska avantura - prijava ekipe.

Še ostali datumi avantur:

Zimska avantura, 23. 1. 2010 – Kranjska Gora

Mestna avantura, 15. 5. 2010 – Terme Snovik

Slovenska avantura - Adventure race Slovenia, 18. – 20. 6. 2010

Mestna avantura, 18. 9. 2010 – Škofjeloška Loka

Mestna avantura, 16. 10. 2010 - Velenje

Lep pozdrav,
Peter
 mihau
#211919
Se že veselim. Glede na trenutne padavine se ni bati za sneg izven smučišč.

Zanima ali bo tudi letos možna izposoja tekaških čevljev in smuči tako kot lani na Rogli?
Uporabniški avatar
 PeterV
#211959
Zdravo.

Tudi letos si bo mogoče izposoditi tekaško opremo Salomon. Zima je v Kranjski Gori že dodobra pobelila teren, tako da se za izvedbo ni potrebno bati.
Uporabniški avatar
 PeterV
#213675
Končana je že tretja Zimska avantura, ki je pod organizacijsko taktirko ekipe adventurerace.si iz Rodu Jezerskega zmaja iz Velenja potekala v Kranjski Gori. Na štartni črti so bili avanturisti iz vseh koncev Slovenije. Pisana druščina osemindvajsetih ekip, med njimi kar nekaj ženskih dvojic. Prav tako je v Kranjski Gori potekala nepogrešljiva mini zimska avantura za otroke od 5. do 12. leta starosti in seveda novost pustolovščin na Slovenskem – AvanTurist-ična kategorija. Vsega skupaj nekje okoli dvesto ljudi.

Kranjska Gora je udeležence pričakala rahlo zavita v meglice. Ob 8.00 ure so se pričele prijave ekip, med tem pa so ekipe testirale tekaško opremo podjetja Salomon, katero so si za avanturo lahko tudi izposodile. Na glavni promenadi v Kranjski Gori se je ob 9.00 uri odvijal sestanek udeležencev in organizatorja. Potem pa je napočil trenutek resnice. Prva je tokratno avanturo otovorila ekipa 430. mornariškega bataljona Slovenske vojske. Pot je udeležence vodila po samem mestnem jedru, kjer so poiskali pet kontrolnih točk. Točke so bile kulturnega značaja – Liznjekova domačija, rojstna hiša Josipa Vandota – pisatelja, ki je napisal vsem nam znanega Kekca in tudi točka pokrovitelja podjetja Sport point ni manjkala. Pod hotelom Kompas, katerega upravlja podjetje HIT alpinea – zlati pokrovitelj zimske avanture, so tekmovalci prevzeli tekaške smuči in v poljubni tehniki odhiteli do Planice. Na tekaški progi je bila tudi točka presenečenja, kjer so ekipe s pain ball markerji kot pravi biatlonci podirali tarče. Seveda je zgrešen strel pomenil dodatni krog. V Planci so tekmovalc pričeli z etapo pohodništva, kateri jih je popeljal na s soncem obsijan Vitranc. Prve ekipe so morale še dodatno uhoditi pot, za kar jim zmago še posebej privoščimo. Naslednja kontrolna točka se je nahajala ob jezeru Jasna, pri vsem nam znani skulpturi kozoroga. Udeleženci so na točki prevzeli sani, katere so tam odložili že zjutraj in nadaljevali pot proti Logu. Seveda ne po poti mimo Kranjske Gore ampak čez hriboviti del v katerem so posebni čar izžarevale zasnežene smreke. Na vrhu je sledil spust s sanmi, po urejeni sankaški progi. Prava poslastica na slabih dveh kilometrih. V logu je sledil tekaški del do Kranjske gore, kjer so se udeleženci lahko odločili ali pričnejo s krplanjem ali s veleslalomom po progi Dolenčev rut. Po končanih disciplinah pa je sledil zaslužen cilj.

In kako so se ekipe razvrstile na tokratni zimski avanturi? Prvo mesto sta tokrat osvojila znana pustolovca iz ekipe Leteči nomadi. Drugo mesto pa so si delile ekipe Lima Salomon team in Itersport Mckinley. Organizator pa je za trud nagradil še prvih dvanajst ekip, ki so uspešno opravile s tretjo Zimsko avanturo. Prijetno druženje v Kranjski Gori je hitro minilo, na nebu so zasijale prve zvezde, naslednje zvezde pa bomo opazovali na mestni avanturi v Termah snovik, 15. maja 2010. Vabljeni in naj še naprej velja moto najbolj nore sobote v mesecu – Zmoreš? Si prepričan? Pridi in poizkusi.
Uporabniški avatar
 Samo:-)
#213743
Čestitke organizatorjem za lepo uspelo avanturo!
:laola
Vreme je tudi malo pomagalo, no vsaj mi, ki smo malo zalutali smo uživali v sončnih žarkih na Vitrancu.

Slika

Širhakla sva še vedno delala "fotošuting", medtem ko sta Leteča nomada že finiširala v cilj:

Slika

Bolj detaljno poročilo lahko preberete na najinem blogu.

Rad bi se še posebej zahvalil prijaznima kontrolorjema na KT14, ki sta nama odstopila "pajs" daleč najboljšega sendviča v vsem nam znanem vesolju tistega trenutka in za popotnico še eno mini mlečno štručko. Fanta, rešila sta mi življenje. :clap:

Fotke so dosegljive tukaj.

Se vidimo v Termah Snovik!
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#213755
Res sta prava širhakla, sta vse kote ven spucala :D
Čestitke :clap:
Uporabniški avatar
 Samo:-)
#213850
Hvala za :clap: , mogoče še Tomaža vzpodbudi, da kaj napiše :?: :twisted:

Sankanje je bilo nekaj, kjer sva eksperimentirala po štirirazsežnem prostor-čas prostoru in upala na ugodne kvantumske preskoke, ki bi utegnili znižati vpliv seštevka mase sani in najine mase na mehko sneženo podlago. Žal se v teh bojevitih trenutkih ni zgodil miselni preskok, ki bi aktiviral sprožilec fotoaparata. Morda se akumulira za drugič. Predvidevam, da mi bo Tomaž na podlagi zadnjih stavkov poezije, zamenjal EEPROM. :shock:

@Kseb in Anita: Kako pa je bilo na mini avanturi? Po brskanju na internetu mi je željo po sodelovanju izrazila moja nečakinja...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA