Uradni forum najzahtevnejšega pustolovskega tekmovanja v Sloveniji – Adventure race Slovenia in forum Mestnih avantur – najbolj norih sobot v mesecu

Moderator: PeterV

#262774
discipline sprejemljive. kakšen poligon bi bil čisto zabaven (kot na KSAR).
sam sem tudi proti GPS - zdi se mi velika prednost - ne pri iskanju točne določene točke, ampak bolj pri hitrosti sprejemanja odločitev - je točka že za mano, pred mano, vzporedno z mano (posebej, če se nahaja stran od poti). zelo dobri orientacistom verjetno GPS ne pomaga, zelo slabim tudi ne, sredini, kjer je večina pa mojem ja. naredi tekmo veliko bolj nezanimivo.
je pa res, da je s strani organizatorja najlaže rečt, vse je dovoljeno, kot potem poslušati prerekanja in pritoževanja.
drugače pa pohvala za trud in dobro organizacijo tekem!

lep dan.
 klas
#262848
Oj Pero, meni je kar všeč sedanje stanje in bi komajda kaj spreminjal, saj veš, da nekaj na hitro spremeniš, potem pa se slabosti tega pokažejo nekje čisto na drugi strani.

Piknik je super stvar.
Kombinacije disciplin itak obvladate v nulo, zato je brez veze bit pameten :)
Poligoni so tak-tak, zagotovo pa bi zmanjšali število prijav, nekaj pa bi jih bilo navdušenih.
GPS je jara kača - morda bi bilo za hec organizirati za štos in pomititev strasti vsaj eno t.im. O-AR = orientacijsko AR, torej po generalni logiki orientacijskih tekmovanj, kjer se ve, da nima GPS kaj iskati. To je, kot da bi ga nekdo na kolesarski tekmi z motorjem sral :) Tam bi se GPD smatral za doping :)
Torej bi imeli na leto npr. 3 navadne AR in 1 O-AR, za katere bi se vedlo, da je GPS po dogovoru prepovedan.

Drugače mislim, da si edinole v ARSu hudi nekonkurenčen prez GPSa (imate nenazadnje tudi disciplino GPS iskanje točk), na mestnih pa se še vseeno nekako izzide, če si brez.

Drugače pa se že veselimo 10. sezone AR v Sloveniji :clap:
#262853
PeterV napisal/-a:Kaj pa glede navodil in same karte (podatki, opis lokacije, zaporedje disciplin) - ste zadovoljni, bi še kaj dodali? Kaj pravite na piknik na koncu avantur?


Meni se zdijo opisi KT super (klop, vrh, opazovalnica). Piknik je super, samo nekaj bi bilo treba narest, da bi bila pijača bliže, pa pečikurc bi lahko spotoma kaj pekel, ne pa vse že vnaprej (vem da ni lahko za tako maso ljudi, ampak, konec koncev, vsi naenkrat tudi ne pridejo tja, a ne...). To je zgolj dobronamerna opazka, ni slabo (daleč od tega), lahko bi bilo pa še bolje (kot vedno). Vsekakor je pa IMHO precej bolje kot bon v lokalni piceriji, čeprav, spet, nam je lani hudo dobro sedel ajmoht po tistem mrazu. :D V bistvu - kar je, je DOBRO! :wink:
LP
Austin
#263030
Ja, saj vem....ampak fino bi pa bilo ne :D Bolj realna je mogoče varianta z dolgo etapo krpljanja po celcu naprimer. Krpljanje je že bilo na sporedu v Kranjski gori, krplje se da sposodit pri veliko ponudnikih v Sloveniji in ni neka strašna cena za najem. Pa če se najde neka malo večja hosta z deviškim celcem....to bi bila že kar fajn pustolovščina.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA