Uradni forum najzahtevnejšega pustolovskega tekmovanja v Sloveniji – Adventure race Slovenia in forum Mestnih avantur – najbolj norih sobot v mesecu

Moderator: PeterV

#275075
A few questions about gear:

1) do we have to bring a wetsuit for the kayaking? I saw the swimming section said it was optional, which is surely going to be colder (even though there isn't swimming this year, I know).

If we do, what length do you recommend? Short arms/legs, or long?

2) the abseiling devices - only with auto self arrest function, like the GriGri? We can't use ATC's etc?

If so, is that because of the length of the abseil / security?

3) I'm sure I'll have more questions

;)
#275317
1) do we have to bring a wetsuit for the kayaking? I saw the swimming section said it was optional, which is surely going to be colder (even though there isn't swimming this year, I know).

We think it's ok if you bring your wet suits. We will carry them around the course. So if you need them, you will just use them.


If we do, what length do you recommend? Short arms/legs, or long?

We recommend short arms, but if you get cold quickly use the long ones.

2) the abseiling devices - only with auto self arrest function, like the GriGri? We can't use ATC's etc?

Only and only with auto self arrest function.

If so, is that because of the length of the abseil / security? -

Both.

Regards,
Peter
#281796
It's very late but me too, I'm looking for a team. If someone has some problem I can join you! I don't care if it is a team of 2 or 4.
My best skills are orienteering, mountainbiking, running and rope works. Italian, English and French fluent spoken.

Mario
#281801
Mario, be prepared! :)
Could be some (usually accidental) drop-offs for some teammates, just before the race. It always happens. :wink:
#281809
:D :D ojoj

glej tko je...TF je (z dovoljenjem adminstratorja) že leta tudi uraden forum nekaterim obtekaških skupinam (npr. trekerji, triatleti, orientacisti, delno kolesarji, pustolovci).
Tokrat gre za pustolovce - adventure racerje..

Adventure Race Slovenija (ARS) je 3 dnevna non stop pustolovska tekma (ca. 10 disciplin), ki bo letos od 22.-24.6 Potekala bo od Pirana do Velenja. Organizator je adventurerace.si
Večina tekmovalcev je tujcev in zato nekateri sprašujejo po svoje....

"43 ekip iz 16 evropskih držav se bo letos podalo na nepozabno pustolovščino po progi, ki ponuja polno izzivov in nagradi z lepotami naše dežele. Vsi tisti, ki se letos še niste ojunačili in postali del zgodbe, lahko to še vedno postanete s prijavo za prostovoljno osebje ali pa nas spremljate na tej spletni strani v živo med 22. in 24. junijem. Se kmalu vidimo."

Med 25 štiričlanimi ekipami (klasični Adventure Race), ki ima 450km dolgo pot, bo tudi 6 slovenskih:

Vaitapu Simptom Ninja team
Salomon SUUNTO
PAC Sports Pustolovec Rajd Durasport
AAO Hopla Konopla HŠD
Adventure Valley team
PUSTOLOVEC RAJD

več na: http://www.adventurerace.si/www/ars/index.php/sl
in http://www.adventurerace.si/www/ars/ind ... Itemid=661


navijajte za nas, ker so tuje ekipe res dobre in bo težka! :D
#282608
Prvi vtisi po tekmovanju so malo mešani. V bistvu mi samo rezultati mi ne štimajo najbolje. Imamo namreč točke, kjer nismo bili in nimamo nekaj tistih, kjer smo bili. Enako velja tudi za ostale ekipe. Drugače pa res odlična tekma, proga, organizacija, prostovoljci,... Čestitam organizatorjem in si želim, da vztrajajo še vsaj 10 let.

LP, Matej.
#283029
zdaj so na voljo še sledi posameznih ekip...

:D kaj reči o tej tekmi zdaj, ko so se glave in telesa malo ohladila. Predvsem čestitka organizatorju adventurerace.si za 10. obletnico!!

:clap: 200 tekmovalcev in spremljevalcev je odšlo iz Slovenije domov (po mojem štetju v vsaj 16 držav) zadovoljnih z odlično tekmo oz. dogodivščino v žepu...in to je promocija Slovenije za raziskovalne turiste in odličen obet za bodoči rang ARSa

:clap: Trasa je bila super in je pokazala veliko lepih kotičkov in je nenazadnje omogočila tudi pravi spopad v taktiki.

:clap: organizacija je bila večinoma na nivoju tekmovanja, ki je letos v SLO gostilo najbolj pisano mednarodno druščino. Logistika in prijaznost sta vrlini...tehnologijo rezultatov bodo še izboljšali, PR laufa...

:clap: sledenje ekipam iz naslonjača je pohvalno. Pripeljalo je do pojava navijačev tam, kjer jih res nismo pričakovali in dejstva, da je javnost v vsakem trenutku bolj vedela, kje se nahajaš, kot pa si na trenutke to vedel sam :)

:clap: domače ekipe smo dokazale, da imamo v Sloveniji v vsakem trenutku vsaj 30 pustolovcev, ki se lahko kosamo z najboljšimi na takih ekstremih kot je classic Adventure Race.

torej...samo tako naprej... :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA