Stran 2 od 6

OdgovorObjavljeno:04 Nov 2008, 13:22
Napisal/-a Loni
Jaz sem pa glih pospravila skledo zelene solate (nobenega polžka ni bilo noter), zelenjavno omako imenovano vse v en lonec (kar sem pač našla doma na njivi) in špargljeve rezance. Desert, sladoled imenovan, me čaka doma :lol: :lol: Ostanek predpolmaratonskega zadevanja.

OdgovorObjavljeno:04 Nov 2008, 13:30
Napisal/-a metkamarjetka
na hitro vrinem eno vprašanjce za Lenči (lahko mi namigne tudi ktera druga :) ): praviš, da delaš pire krompir s kokosovim maslom... a nima potem preveč izrazit okus po kokosu??? :roll: že večkrat sem ga hotela kupiti, pa kar ne pride na vrsto - ravno zaradi tega, ker ne vem kakšen je potem okus jedi....

OdgovorObjavljeno:04 Nov 2008, 13:39
Napisal/-a lenči
metkamarjetka napisal/-a:na hitro vrinem eno vprašanjce za Lenči (lahko mi namigne tudi ktera druga :) ): praviš, da delaš pire krompir s kokosovim maslom... a nima potem preveč izrazit okus po kokosu??? :roll: že večkrat sem ga hotela kupiti, pa kar ne pride na vrsto - ravno zaradi tega, ker ne vem kakšen je potem okus jedi....

Če vzameš tistega, ki je kot čokolada (rebraste kockice) je prav super, še pri pečenju se ga zelo malo voha in moji potem ne ugotovijo, da je bil uporabljen pri praženem krompirju, pečenih jajčkah..... Če pa pri pireju rabimo več tekočine, pa dodam sojino mleko (sok -za kuhanje). Meni jedi obogati in ni izrazitega okusa po njem.

OdgovorObjavljeno:04 Nov 2008, 13:41
Napisal/-a lenči
Pa še tole:
Sem zadnjič delala lasagno, pa nisem imela sojinega mleka in sem vzela kar kokosovo za bešamel in sploh ni bilo okusa po kokosu. Okus je bil čisto lepo po bučkah.

OdgovorObjavljeno:04 Nov 2008, 13:43
Napisal/-a Loni
Kokosova maščoba je brez okusa, jaz te v kockah (proizvajalec Eden) ne kupujem, je draga, imeli so jo prav poceni v Hoferju, drugače pa kupujem v Sparu eno polkilsko varianto Palmin, je tam pri margarinah, v taki belomodri plastični posodi, jemljem ven kar z žlico.
PS Drugače je pa kokosova maščoba super za dodajanje k čokoladi za oblive. In pa dobro prenaša izredno visoke temperature.

OdgovorObjavljeno:04 Nov 2008, 13:46
Napisal/-a lenči
Loni napisal/-a:drugače pa kupujem v Sparu eno polkilsko varianto Palmin, je tam pri margarinah, v taki belomodri plastični posodi, jemljem ven kar z žlico.
PS drgače je pa kokosova maščoba super za dodajanje k čokoladi za oblive.


Uau, tole pa je super novica, samo moram očala s sabo vzeti, ker je res nisem videla v Šparu. Hvala. Še dobr da sem jedla, tole je drugače huda preizkušnja.

A špargljeve testenine delaš sama doma?

OdgovorObjavljeno:04 Nov 2008, 14:04
Napisal/-a Loni
lenči napisal/-a:
A špargljeve testenine delaš sama doma?


Ne, dotične so iz ene bio štacune iz Italije, ma se jih dobi tudi pri nas, sem enkrat kupila po ene vsakega okusa. Špargljeve so mi še najbolj všeč. do zdaj sem packala bučne, špinačne in koprivine, pa sem ugotovila, da je resnično toliko packanja z njimi, da grem raje v trgovino ponje.

Pa da boš vedela, kaj iskat:
http://www.palmin.com/
Ta "soft" varianta je tista, ki jo imajo v Sparu.

PS Palačinke tudi pečem na dotični masti.

OdgovorObjavljeno:04 Nov 2008, 14:08
Napisal/-a lenči
Loni napisal/-a:
lenči napisal/-a:
A špargljeve testenine delaš sama doma?


Ne, dotične so iz ene bio štacune iz Italije, ma se jih dobi tudi pri nas, sem enkrat kupila po ene vsakega okusa. Špargljeve so mi še najbolj všeč. do zdaj sem packala bučne, špinačne in koprivine, pa sem ugotovila, da je resnično toliko packanja z njimi, da grem raje v trgovino ponje.

Pa da boš vedela, kaj iskat:
http://www.palmin.com/
Ta "soft" varianta je tista, ki jo imajo v Sparu.

PS Palačinke tudi pečem na dotični masti.


Jaz brez dodatkov naredim za lasagno testo doma (kamut moka), za ostalo pa je res prehudo packanje. Hvala :lol:

OdgovorObjavljeno:04 Nov 2008, 14:32
Napisal/-a Loni
To za lazanje tudi jaz, pa z ravioli se igračkam, samo moram bit res dobre volje, da žlikrofov sploh ne omenjam, toje šele pacanje, samo narest jih pa znam.

OdgovorObjavljeno:04 Nov 2008, 14:34
Napisal/-a lenči
Loni napisal/-a:To za lazanje tudi jaz, pa z ravioli se igračkam, samo moram bit res dobre volje, da žlikrofov sploh ne omenjam, toje šele pacanje, samo narest jih pa znam.

Pa iz polnozrnate moke? Carica :laola

Re: Polžki tudi jemo :)

OdgovorObjavljeno:04 Nov 2008, 14:38
Napisal/-a lenči
IRA napisal/-a:Daaan...

Že nekaj časa me mami tale tema, jah klinc ... eni pač ne moremo brez hrane :D

Tale tema naj bi bila namenjena prehranjevanju, takšnemu in drugačnemu ...
... morda pisanju kakšnih jedilnikov, zdravih receptov, preizkušenih in učinkovitih zajtrkov, malic, kosil ...

Debatam na temo prehrane, športne prehrane, kaj pred - po tekmah, česa se držite v vsakdanjem življenju, česa se izogibate v vsakdanjem življenju. Kaj so vaše šibke točke ... kako rešujete odvisnosti od prehrane in gurmanskega uživanja v njej ... in tako naprej in tako nazaj!

Pa dober tek ... tako in drugače :twisted:

Lp
IRA


IRA, zdaj pa maš, si nas sprovocirala :wink: :lol:
No, naslednje tri dni bo za kosilo na meniju: polnozrnati špageti, makaroni, svedrčki ali karkoli in velika skleda solate (s fižolčkom ali čičeriko). Testenine prelite z bučno omako-domačo (z dodatkom sojine smetane). Zajtrk bo polnozrnat kruh z marmelado. Večerja pa še ne vem, malo me mika sladoled, pa kakšne palačinke. Tko da veš, zakaj bom toliko pretekla v soboto :wink: :lol: .

OdgovorObjavljeno:04 Nov 2008, 14:42
Napisal/-a mausi
joj no a lahko nehate prosim!!! Sem tako lačna, da bom začela mizo grist!! :oops:

OdgovorObjavljeno:04 Nov 2008, 14:44
Napisal/-a Loni
lenči napisal/-a:
Loni napisal/-a:To za lazanje tudi jaz, pa z ravioli se igračkam, samo moram bit res dobre volje, da žlikrofov sploh ne omenjam, toje šele pacanje, samo narest jih pa znam.

Pa iz polnozrnate moke? Carica :laola

Iz polnozrnate moke pridejo pa malo bolj debeli ali pa smao jaz ne znam na dovolj tenko razvaljat, mi niso tako všeč, je treba tudi malo belega strupa (beri moke) vase spravit.

To probaj:
http://www.kulinarika.net/recept/testen ... 11835.html
Z nadevom sem jaz zadnjič kar školjke filala,s aj veš, tiste velike testenine, ne tiste iz morja. Pa potem zalila ter zapekla v pečici.
za testo navadno vzamem kar tale muštr ter "barvam":
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3494&offset=20

OdgovorObjavljeno:04 Nov 2008, 14:53
Napisal/-a niki
Jaz uporabljam pa tole kokosovo olje http://www.cobio.si/izdelki/malaita/
Jaz osebno dam raje več za kvaliteto.. za kakšne masovne zadeve se potem tudi poslužujem cenejših različic :roll:

OdgovorObjavljeno:04 Nov 2008, 15:02
Napisal/-a lenči
niki napisal/-a:Jaz uporabljam pa tole kokosovo olje http://www.cobio.si/izdelki/malaita/
Jaz osebno dam raje več za kvaliteto.. za kakšne masovne zadeve se potem tudi poslužujem cenejših različic :roll:


Tudi tegale imam :wink: :lol: . Ta je za fine jedi.