prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

#369755
Pozdravljeni. Star sem 28 let in po desetih letih brez športanja sem zacel avgusta 2021 teči po programu iz knjige Tek za začetnike. Ko sem le tega končal sem iz te knjige odtekel še program za priprave na priprave za tek na dolge proge. Zdaj sem tudi s tem končal. Res dva odlična programa, ki sta mi pomagala vstrajati pri teku. Teki ki sem jih z ne prehudimi napori opravil in pri tem še opazil viden napredek pri kondiciji. Najhitrejš tek, ki sem ga opravil je bil 10,7km v 60min. Vedno hitrost stopnjujem proti koncu. Zdaj bi rad nadaljeval z kakšnim podobnim programom za priprave na polmaraton 21km. Možnost imam teči tri dneve v tednu. In zraven nimam volje delati vaje za moč, kolesariti ipd. Rad bi le tekel in po opravljenem programu kar se da hitro pretekel 21km.
Hvala za odgovore!
#369756
Super, Luka! Dobivamo novega tekača.
Nisem neki tekaški strokovnjak, ti pa vsekakor predlagam tudi nekaj teka v hrib, ki pa na začetku naj ne bo prestrm.
#369758
Živjo,
čestitam za vztrajanje in napredek! Ti pa vsekakor priporočam, da vključiš tudi vaje za moč, saj so nujno potrebna preventiva pred poškodbami.
Sem bil v situaciji, ko sem samo tekel in nič skrbel za druge komponente telesne priprave...končalo se je s tipično tekaško poškodbo. Napake ne mislim več ponoviti, zato zdaj 2x tedensko izvajam vaje za trupne in nožne mišice.
*Poškodba pa še ni popolnoma odpravljena!

lp Janez

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA