prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

#352601
35' pomeni malenkost počasnejši tempo na 10.000 km kot ga sedaj zmoreš na 3.000 m. Ker najbrž že sedaj treniraš tek, tvoj cilj je preveč optimističen. Drugače bi bilo, če bi te čase dosegel brez ali malo treninga. Tisti, ki že trenira ne more napredovati tako hitro. Za dosego takšnega cilja v tako kratkem času je potreben izreden talent in fizične sposobnosti. Preoptimističen plan/cilj in hitenje, največkrat vodi do poškodbe ali razočaranja. Še si mlad, kam se ti mudi ?
Uporabniški avatar
 ris9
#352604
StaraKost napisal/-a:
ris9 napisal/-a:Zanimiva tema. Me je takoj pritegnila :D :D ..

Res da se čisto ne strinjam z njim glede preskoka iz 40min na 35 min, ker če imaš v sebi to boš hitro preskočil na tak čas (sploh, če boš pravilno treniral - tekel).


Spoštujem tvoje mnenje. Vseeno mislim, da 16 letnik ne more kar tako v pol leta iz 40' na 35'. Saj bi s tem časom zmagal na državnem prvenstvu med mlajšimi mladinci.


Se seveda strinjam. Fant je mlad in postaviti si cilj pri teh letih, da boš na kratki rok prišel na ne vem kakšen rezultat na dolgih distancah je nevarno. Zakaj nevarno. Ker se bo poškodoval in to kronično.
Seveda preskok iz 40 na 35min je bilo iz moje strani mišljeno, da praktično še ne TEČE. Takrat je možen hiter preskok.

Imam pa občutek, da se pri mladih pojavlja mišljenje, da je tek na dolge proge nekaj enostavnega. Sploh mišljenje okoli maratona. Že 10km držat nek "vrhunski" tempo je "umetnost" in je za to potrebno prej odteči huh huh huh kilometrov. Seveda raznolike in kar precej izmed njih dolgih intervalov pod planiranim tempom dirke. IN tu se "naredi" dirko. Seveda je odlika, ki manjka marsikateremu dolgoprogašu tudi glava in samokritičnost oziroma samokontrola med tekom. Poznavanje samega sebe itd.

Teh mladih fantov se prav veselim na dirkah.

Upam, da boš šel po poti , ki si si jo zastavil in da me nabiješ čez kakšno leto ali dve :D :D . Bo pa težka. En tak "biser" je Dino Bošnjak. Hrvat ki nam je "nakazal" par let nazaj pri rosnih 18 letih kako se teče pod 30 minut na 10km.

Mogoče pa sploh nebi bilo napačno, če bi tudi "atleti" kaj pisali po tekaških forumih.

Zame vsekakor dobrodošla tema na TF.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA