Gorenjska, moj planet je nov niz tekaških prireditev v večjih krajih in glavnih turističnih središčih na Gorenjskem. V letu 2015 bo vanj vključenih 8 lokacij/prireditev
 TaiMing
#355864
Turistično društvo Kranjska Gora v TOREK 15.8.2017, organizira tradicionalno KRANJSKOGORSKO DESETKO, s skupinskim štartom ob 18:00 uri na trgu pred starim Hotelom Razor v središču Kranjske Gore.

Izveden bo tudi OTROŠKI TEK, v katerem se bodo otroci pomerili v teku od štarta Kranjskogorske 10ke do Gostilne Oštarija pri smučiščih in nazaj. Otroški tek je zabavne narave, brez štartnih kategorij in brezplačen, razdalja ki jo bodo otroci pretekli, je dolga 700m. Udeleženci bodo nagrajeni.

VEČ INFORMACIJ
PRIJAVE

Slika
Slika
 TaiMing
#355977
S Kranjskogorsko desetko, ki je bila v torek 15. avgusta izvedena v organizaciji Turističnega društva Kranjska Gora, je pretečen še šesti tek letošnje serije Gorenjska, moj planet. Čeprav je tokrat šlo za novinca v seriji, seveda ne gre za nov tek, ampak za uveljavljeno prireditev z dolgoletno tradicijo. Prireditvi pečat daje turistično okolje Kranjske Gore, ki samo po sebi ustvari poseben ambient s številnimi gledalci.

Po nekaj ponovitvah v deževnem vremenu je bilo tokrat vreme organizatorjem in tekmovalcem bolj naklonjeno, vseeno pa se je bilo treba spopasti z ostanki letošnje poletne vročine, ki je bila ob večernem terminu že bolj znosna. Ob relativno močni udeležbi to bolje pripravljenim tekmovalcem ni predstavljalo ovire in kolona 145 tekmovalcev se je takoj po štartu močno raztegnila vzdolž kolesarske poti med Kranjsko Goro in Ratečami. Kranjskogorskih 10 km sta najhitreje pretekla Miroslav Nikolič (Intersport, 33:57.6) pri moških in Maja Peperko (42:33.5) pri ženskah.

V točkovanju serije Gorenjska, moj planet se že bližamo končni odločitvi glede skupnih zmagovalcev. Tako Aleš Krajnik kot Darja Dacar sta si pred zadnjima dvema tekoma nabrala lepo prednost, ki jo bodo zasledovalci težko nadoknadili. Glede na to, da za točkovanje šteje 6 najboljših uvrstitev, pa možnosti še ostajajo.

Slika

Fotografije: Izbor fotografij, več fotografij na FB
Video: video
Rezultati teka in točkovanje serije: rezultati GMP 2017

Sedmi letošnji tek bo 7. oktobra Veronikin tek v Kamniku. Za razliko od dosedanjih izvedb, ki so potekale v šestih krogih po središču Kamnika, se letos obeta 10 km krog po Kamniku in okolici.
 TaiMing
#356662
Če želite pred koncem sezone narediti napredek, izvedeti kako pravilno načrtovati program treniranja in izboljšati tehniko teka, vas sponzor serije Gorenjska, moj planet, TERME SNOVIK, vabi na TEKAŠKI VIKEND. Tekaški vikend bo potekal 14. in 15. oktobra 2017.

Čaka vas:
- Polni penzion (1 nočitev, 2 dni)
- 3 treningi
- predavanje (Pravilno načrtovanje treninga)
- vstop v bazenski kompleks Term Snovik
- vsak udeleženec prejme darilo

Informacije: 051 313 966 ali animacija@terme-snovik.si

Podrobnejši program

Slika
Cena tekaškega vikenda je 54 €. Za prijave do 10.10. 2017 samo 45 €.

Še enkrat vas vabimo tudi na Veronikin tek (Kamnik, 7.10.2017) in Miklavžev tek (Snovik, 3.12.2017).
 TaiMing
#356739
Za nami je tudi letošnji Veronikin tek, ki je z novo desetkilometrsko progo in idealnim vremenom privabil 160 odraslih tekačev, prav toliko osnovnošolskih otrok, ter množico vrtčevskih otrok in njihovih staršev.

Zmagovalca Veronikinega teka sta postala Klemen Bojanc (TK Trisport Kamnik, 34:18.4) in Tjaša Vrtačič (TK Trisport Kamnik 41:25.4).

Daljše poročilo o teku boste našli v prispevku na spletni strani organizatorja.

V točkovanju serije Gorenjska, moj planet še vedno vodita Aleš Krajnik in Darja Dacar. Pred zadnjim tekom v Snoviku ostajajo samo še teoretične možnosti za spremembo povsem na vrhu.

Fotografije: Izbor fotografij, več fotografij na FB
Video: video
Rezultati teka in točkovanje serije: rezultati GMP 2017

Slika
Do konca letošnje serije Gorenjska, moj planet ostaja samo še en tek. 3. decembra se bomo pomerili na Miklavževem teku v Snoviku.
Prijave
 TaiMing
#357339
Približuje se zaključek letošnje sezone serije Gorenjska, moj planet, ki ga bomo tudi letos izvedli na Miklavževem teku v Snoviku (3. december 2017). Pretekli bomo osem tekov, od Tržiča, preko Trzina, Žirovnice, Visokega, Radovljice, Kranjske Gore, Kamnika, do Snovika.

Slika
Vsi tekmovalci z izpolnjenim pogojem vsaj štirih udeležb boste na prireditvi prejeli priznanja za sodelovanje in praktične nagrade. Nagrade letos prispevajo Terme Snovik, RTC žičnice Kranjska Gora, Turistično društvo Kranjska Gora in https://www.facebook.com/PizzeriaSpageterijaOlivia iz Trzina. Med vsemi prisotnimi z izpolnjenim pogojem vsaj štirih udeležb bomo izžrebali tudi praktične nagrade, ki jih prispevajo sponzorji serije in organizatorji posameznih prireditev.

Sponzorji serije Gorenjska, moj planet 2017:
Slika
Slika
Slika
Slika

Letos smo uvedli tudi točkovanje v absolutni razvrstitvi. Najboljšim trem v moški in ženski konkurenci bomo podelili pokale in praktične nagrade.

Na povezavi Rezultati 2017 si lahko ogledate evidenco udeležb in točkovanje za letošnjo sezono. Zabeleženi ste vsi, ki ste uspešno pretekli posamezne teke. Ker se še posebej v otroških kategorijah pravila na posameznih tekih razlikujejo, se vam opravičujemo, ker imamo pri otrocih z beleženjem udeležbe nekaj težav. V objavljeni evidenci so navedeni samo otroci od letnika 2011 naprej, ki so se udeležili vsaj dveh tekov, se pa na enem teku udeležba ni beležila, na enem pa zabeležene kategorije niso zajele vseh otrok do omenjenega letnika. V primeru, da v zvezi s tem najdete kakršnokoli napako, nam prosimo to sporočite na naslov info@gorenjska-mojplanet.si.

Prav tako nam na naslov info@gorenjska-mojplanet.si sporočite svoje kontaktne podatke, če se zaključne prireditve ne boste udeležili, bi pa želeli prejeti nagrade za izpolnjen pogoj štirih udeležb. Žal vam bomo v tem primeru lahko poslali samo nematerialne nagrade.


Medijski sponzor serije:
Slika
Koordinator serije:

Slika
 TaiMing
#357826
S 17. Miklavževim tekom smo zaključili še tretjo sezono serije Gorenjska, moj planet. Tek je tokrat potekal v idealnih razmerah, saj je v dneh pred tekom po dolgih letih sneg poskrbel za pravo vzdušje, na dan teka pa je tekače in organizatorje pričakal lep zimski dan. Kot ponavadi na Miklavževem teku je tudi tokrat bila konkurenca zelo močna, ponovno pa se ga je udeležilo zelo veliko tekačev. Najhitreje sta na vrh Gore pritekla Simona Dolinar Majdič pri ženskah in Rok Puhar pri moških.

Rezultati Miklavževega teka

Slika
Na Miklavževem teku smo dobili tudi končne zmagovalce letošnje serije Gorenjska, moj planet. Pri ženskah se je na zadnjem teku v ospredje prebila Nives Skube (150 t.), ki je za las prehitela Darjo Dacar (148), tretje mesto pa je zasedla Tadeja Knez (91). Pri moških je slavil Aleš Krajnik (122), ki je uspel obraniti prednost pred Tomom Petkom (115). Ta se mu s točkami z zadnje tekme uspel približati na samo 7 točk zaostanka. Tretji je bil Urban Žitnik, ki bi z večjim številom udeležb lahko resno ogrozil sam vrh.

Končno točkovanje in udeležba GMP 2017

Ob zaključku serije smo podelili pokale najboljšim ter priznanja in sponzorske nagrade vsem tekačem z vsaj štirimi udeležbami. Nagrade so tokrat prispevali Turistično društvo Kranjska Gora, Terme Snovik, RTC žičnice Kranjska Gora, Pizzerija Olivia Trzin in organizatorji posameznih tekov.

Izbor fotografij
Video

Slika
Že sedaj pa vas vabimo k sodelovanju v naslednji sezoni serije Gorenjska, moj planet. Prijave na Tek po ulicah Tržiča in Tek Petra Levca Skirca v Trzinu so se že začele polniti.
 TONEK
#357827
Uf, koliko tekmovalcev se je nabralo na Planetu :D Nepoznavalec bi mislil, da je to v Ameriki, ko si kar 400 tekmovalcev deli 224. mesto (tudi sam sem med njimi) :--
Glede na množičnost na nekaterih tekih je tak način točkovanja popolnoma neustrezen in ne kaže dejanske kvalitete posameznikov. Pravila in tradicija se tudi lahko malo menjajo in so bolj življenska in fleksibilna (konec koncev - tudi Šarf je sestopil s prestola) :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA