Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 PPoce
#1521
Ne naredim ekstremno veliko tekaških kilometrov - na pamet nikoli nad 100 km na teden. Ne zapisujem si km.

Naredim cca 3-4 tekaške treninge in 2-5 kolesarskih in kak vzpon v naše gore. V povprečju pa 5-6 treningov skupno skozi celo leto.

In nikoli več kot en teden popolnoma brez športa.

LD
 dragons
#1524
PPoce , tvoji cilji pa so zastrašujoči.Kako mora človek zgledat konec leta po vseh teh tekmah. Po mojem bi bil jaz kot puzzle ,k bi me ortopedi sestavljal po novem letu v prostem času.Se mi zdi da je zame eno življenje premalo za uresničitev takih ciljev v enem letu.

Kapo dol!

Lep pozdrav! :wink:
Dragons
Uporabniški avatar
 mitsch
#1532
Odlična tema, tek je šport, kjer ne gre brez ciljev in plana.

V 2003 sem se prvič udeležil kar 5 prireditev (olimpijsko leto) in opazil, da mi je vsaka tekma zahtevala precej motivacije. Potem, ko dam vse od sebe (in v tem uživam), spet mine nekaj časa, da začutim željo, spet se sebi dokazati. Ampak zdaj pozimi (bazne priprave), jih zelo pogrešam in letos bom že star(ejši) maček.

Moji cilji so:
- celo leto brez cigarete
- telesna teža ne nad 75 kg (velik sem 173cm)
- Radenci, SAM in Ljubljana- polmaraton pod 1:35 in če mi bo uspelo dovolj trenirat, jeseni na maraton
- pa čimveč užitka na rekreativnih tekmovanjih, zdaj so mi prišli v kri in so odličen način turizma, motivacije in zbiranja majic. Naj jih država čimbolj podpira, da ne bomo gledali športa samo na TV.
Uporabniški avatar
 Z*
#1533
Hej, Mitsch, ti verjetno majice dejansko porabiš, vidiš, jaz imam pa že toliko spalnih srajc (majc!), da zmanjka noči ... :roll:
Uporabniški avatar
 Matevz
#1534
Motivacija je ključna pri vsakem športu, še posebej pri vzdržljivostnih, ki zahtevajo daljše pripravljalno obdobje, še posebej pa pri dolgih razdaljah, kjer lahko opraviš le eno ali dve tekmi letno (maraton, ironman in daljše).

Moje priprave se vsako leto začnejo približno 1. decembra, cilj pa je ironman v juliju. To pomeni 7 mesecev priprav samo in edino za eno tekmo. Vse ostale vmesne variante so mi skoraj popolnoma nepomembne. Predstavljajo malo spremembe in priložnost za oceno pripravljenosti.

Zato se tudi vsako leto težko zmotiviram še za eno dirko. Že nekaj let poskušam konec sezone preteči maraton pod 3 urami (v lJubljani) ampak vsakič mi zmanjka motivacije za trening nekje v sredini septembra.

To morda ni neposredno povezano z zgornjim sporočilom, ampak za krajše tekme po mojem ni potrebno veliko truda za motivacijo, čeprav so bolečine na 10km teku precej večje (moje subjektivno zaznavanje bolečin) kot pri maratonu. Meni se zdi, da je že 21km tek čisto prehiter, 10km pa je itak šprint od štarta do cilja. Podobno kot sprint triatlon - čista bolečina. Ki pa jo seveda z veseljem trpimo :D
Uporabniški avatar
 mitsch
#1535
Z* napisal/-a:Hej, Mitsch, ti verjetno majice dejansko porabiš, vidiš, jaz imam pa že toliko spalnih srajc (majc!), da zmanjka noči ... :roll:


Predvidevam, da vsako majico, ki ima letnico lanskega leta (ali bognedaj še starejšega) varno skriješ v spalnico :))

Res neumno izgkleda, če tečeš v neki majici, ki ima leto izdelave na veliko napisano, zato je pa treba vsako leto dobiti nove...

Upam, da na majici tekaškega foruma ne bo letnice :)
Uporabniški avatar
 Staša
#1536
Ne, Mitsch, mislim, da ni problem Z* v starih letnicah na majicah, temveč v velikostih le-teh, saj so vedno od xl navzgor in pri nas, ki nimamo 75 in gor uporabne le za spalne srajčke. :|

PS: Moj cilj pa je preteči vsaj enega od polmaratonov - po treningu, ki sem ga dobila v roke in začela decembra po enem letu birokratskega službovanja in zgovarjanja, da ni časa. Sicer sem na polovici programa, pa na višku svoje kondicije - pretekla 10 km :) !!! Pa čist not padla :)
 lebanm
#1537
Moj 1. cilj je Sezana: ponoviti lanski rezultat
2. cilj Trst pod 1:27(je fanj zahrbten ker piha z vseh strani)
3. cilj so Radenci: zboljsati lanski cas
4. cilj Ljubljana pod 1:20 :twisted:

najpomembneje je pa to da sem tudi punco spravil v "muving" :D :D :D
Uporabniški avatar
 Matevz
#1538
Uau, pot od 1.27 do 1.20 (sploh v LJ) je pa hudo težka (za 20 sek/km). Pod uro in pol je vsako minuto hudo težko zbit. in 1:20 je hudo hitro (3:45 min/km). Ampak vsaka čast - cilje je treba postavljati visoko :P
 lebanm
#1539
Mislim da ne bo tezko saj je do sedaj moj najboljsi rezultat 1:21:15
Samo formo bom tempiral drugace naredil bom samo eno spico v letu
!!!Upam!!! :oops:
 mia
#1554
Bravo vsem skupaj in naj se vam cilji uresničijo. Sama sem si zadala izboljšati rezultat na Lj. polmaratonu na 1.45 - bom kar zadovoljna s tem, čeprav ko prebiram druge poste mi je kar malo nerodno - pa se ne bom nič sekirala. :wink:
Še to: komaj sem čakala na majco iz mojega prvega polmaratona z željo, da jo bom večno nosila naokrog in se dokazovala. Ko sem jo prvič oblekla sem tako mahedrala v njej, da me je vse minil :? - zdaj je spalna srajca

Lep pozdrav vsem!!
Uporabniški avatar
 Z*
#1556
Hehe, še ena v spalni srajčki ... :lol:
Čeprav, če dobro premislim, zdajle bi se jo pa dalo nositi, imaš lahko puhovko spodaj, je dovolj prostora. 8)
Jaz je seveda verjetno ne bom, razlog je pa čisto druge, prav banalne narave: Ljubljana gor piše, pa se s tem raje ne prikažem na MB ulice. Nekoč sem, naivna nevednica, šla teč v podarjenem starem dresu Olimpije, pa sem komaj pobegnila malce preveč razgreti skupinici mladcev, ki je, očitno pod vplivom nekaterih toksinov in pristnega lokalpatriotizma, že vihala rokave in vihtela pesti po zraku. Neverjetno hiter trening je bil to. :lol: :lol:
 dragons
#1558
Z* napisal/-a:Nekoč sem, naivna nevednica, šla teč v podarjenem starem dresu Olimpije, pa sem komaj pobegnila malce preveč razgreti skupinici mladcev


Dobra ideja za intervalni trening.
Uporabniški avatar
 pia
#1680
Moji cilji:
- polmaratoni Sežana, Trst, Radenci, Varaždin, Zagreb (vsaj kakšnega preteči pod 1:40. Moj PB 1:42 - po sedmih mesecih teka)
- SAM (35)
- Vršič
- Ljubljanski maraton / ali Benetke oz. Verona
- hribi, ki sem jih letos popolnoma zanemarila :cry:
- udeležiti se šprint triatlonov in duatlonov pri nas (plavaj, plavaj....)
- po kakšnih treh letih sistematičnega treninga preživeti IRON(WO)MAN... in se enkrat / nekoč pojaviti na štartu na Havajih :twisted:
(eno hudo potrebno lastnost imam prirojeno: neskončno trmo) Matevževe izkušnje in nasveti bi bili vsekakor dobrodošli!!! :wink:

Sicer ne spada k teku, me pa lahko prikrajša zanj: ker obstaja določena verjetnost povečanja našega plemena, bom verjetno o teh istih ciljih ponovno pisala v naslednjih letih...

Uživajte!
Uporabniški avatar
 miro
#1688
Pia

Sikar deliva želje glede "ironmana" samo da jaz še ne ciljam na Havaje, Čeprav sem tudi jat neskončno trmast mi je vlak za havaje že odpeljal, zate pa seveda ni prepozno.

Verjamem pa , da nam bo vsem pomagal Matevž z nasveti in mogoče s kakšnim programčkom.
Lp
Miro

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA