S tem testom za jabolčni zavitek mi nekaj ne gre skupaj. Se mi zdi, da se razumemo, samo narobe govorimo.
Zavitek se lahko dela tudi iz listnatega testa, ponavadi ga kupimo zamrznjenega v kvadru. PZ ga še nisem videla. Ne poznam nikogar, ki bi tole delal doma. Na kul-forumu sta ene dve rekli, da sta to sicer že delali doma in da je res veliko dela za malo efekta.
Bolj običajno zavitke delamo iz vlečenega testa. Kot ste že rekle, moka (lahko tudi PZ, verjetno tudi kamutova ipd.)+voda+malo maščobe (za štruklje večina dodaja še kakšno jajce). Počivanje, valjanje oz. raztegovanje/vlečenje na rokah. Kolikor vem, gre iz zelo različnih mok, le da se vedno ne razvleče čisto na tenko. Najbolj je tenko seveda pri beli moki, ki jo je treba dovolj dolgo gnesti, da se v škrobu ustvarijo neke vezi... In če potem nadevaš samo polovico razvlečenega kroga/ovala, ostalo malo pokapljaš z maslom, zaviješ in spečeš, se tiste zadnje plasti lepo "zlistajo".
PZ vlečeno testo, ki se sedaj dobi v trgovini (6 listov), je solidna zamenjava, ko zmanjkuje časa. Drugače ga seveda ni čez doma narejeno testo.
Ups, recepti in hrana so moja šibka točka.
Ne morem mimo. In ne zamerite, nočem podučevati, samo povem, kar vem. Če vam je prav, ok, če ne, preskočite.
LP Suzana