Uradni forum za domačo in mednarodno podporo Slovenskemu alpskemu maratonu, ki se dogaja vsako drugo soboto v septembru - official forum support for SAM which is year held on every second Saturday in September

Moderatorji: SAM, milan

Uporabniški avatar
 hamlet
#70617
HVALA za odgovor Vizi!
Sem pogledal na uradni strani, včeraj pa sem se prepričal še na lastne noge. Štartal sem v Tržiču in z nekaj hoje in nekaj teka potreboval do Kofc 1h 30min. Pot razgibana in zanimiva! Komaj čakam na tekmo, do takrat bomo pa še malo potrenirali.

Dober trening vsem!
 janezu
#71039
že nekaj časa je bilo v igri ogled proge SAMa.ko pa sem v sredo v lokalnem časopisu bral nasvete trenerja in tekača medijske ekipe tega časopisa,ja padla odločitev-ob treh v tržiču. prvi stik z naravo smo začutili že v avtu na razkopanem gradbišču ceste tik pred startnim mestom,nato pa vse močneje na celotni progi. do kofc malo dežja,veliko blata,nekaj megle in vetra,za še bolj pristen stik pa skrbijo krave,biki,konji s svojimi minami.štirje novinci so se dobro držali,stem da sta boni in mladi policist zamešala datum(TEK JE 9.9.)ali pa sta mislila,da sta na nujni vožnji.zaradi brzine ,tudi nista uspela pri novi kasarni zaviti levo in zato sta še malo potrenirala še asfalt do kazine.ker je ta odcep res nevaren,sem raje poklical IZTOKA-SAM na morje ,kjer se uči srfat,obenem pa bo neprostovoljno položil še tečaj potaljanja -KAM?pri obeh kasarnah še vedno LEVO.hvala.in smo prišli,malo umazani,malo mokri,zelo zadovoljni,vse skozi pa v direktnem stiku z mamo-naravo.vsi štirje novinci seveda pridejo na tek,čeprav sta oba poklicna gasilca imela željo ,da ponoči ne bi gorelo. VABLJENI TUD OSTALI LJUBITELJI NARAVE IN REKREACIJE. LP Janezu
Uporabniški avatar
 Pingo
#71063
Tam od Pečovnika dalje je kot videm kar en mali misterij :lol: udeti pravo pot.Bi kdo od znalcev znal to prenesti v kakšno karto,zemljovid ali pa še bolj fensi kar trackz GPSja.Sej zadnje čase je skoz več tega z GPSi sam na zemljovidu se pa prav lepo izriše in potem dilem ni več :wink:
Uporabniški avatar
 Vlajko
#71468
Za pokoro, ker se 9.9. ne bom mogel udeležiti SAM-a ( :cry: Višja sila Press :cry: ), bom to soboto, če bo vreme kolikor toliko OK, s planinsko lagodnostjo ponovil 35-ko od Tržiča do Jezerskega s ciljem, da izvedem "smotro" urejenosti trase pred tekmo ter obenem "brcnem" kakšno odvečno vejo s poti. Pa jurčke bom tudi umaknil, da se ne boste spotikali obnje. :lol:

Logistika bo enaka kot zadnjič, torej z avtobusom ob 5.55 iz Kranja v Tržič (slabe pol ure vožnje), povratek iz Jezerskega v Kranj prav tako z avtobusom ob 16.30. 8) . Za hojo vključno z gobarjenjem mi torej ostane okoli 10 ur, več kot dovolj. :D :wink:

PS:
V družbi je lepše, torej ... :wink:
Nazadnje spremenil Vlajko, dne 25 Avg 2006, 10:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 športnik
#71518
Vlajko napisal/-a:V družbi je lepše, torej ... :wink:

Sori, ne laufam.... :lol:
Uporabniški avatar
 bojanu
#71755
Razlika je pod Virnikovim Grintovcem, od Murna dalje. Na Jezersko prideš pri različnih Sv. Ožboltih :lol:
Uporabniški avatar
 matej712
#71930
Pingo napisal/-a:Tam od Pečovnika dalje je kot videm kar en mali misterij :lol: udeti pravo pot.Bi kdo od znalcev znal to prenesti v kakšno karto,zemljovid ali pa še bolj fensi kar trackz GPSja.Sej zadnje čase je skoz več tega z GPSi sam na zemljovidu se pa prav lepo izriše in potem dilem ni več :wink:


včeraj popoldan sem se odpeljal na Jezersko in pretekel/prehodil del poti od km 32,8 (glavno križišče na Jezerskem) do km 21,2 (najvišja točka). Reference tukaj.

Moram povedati, da je poti dokaj lahko slediti. V dilemi sem bil le nad Virnikovo planino, kjer je potrebno zaviti desno (če gremo od Jezerskega proti Tržiču).

Če na kratko opišem pot - od križišča pri šoli gremo po asfaltu do Sv.Ožbolta (stara cerkev) nato po kolovozu naprej, pri znaku kolo/SAM desno, nato na makadamu spet desno. Pri Murnu gremo naravnost oz. levo (desni odcep pelje do vikenda Murn), pot se prične spuščati. Na prvem križišču gremo desno gor in po slabem kolovozu pridemo do karavle na Virnikovi planini. Naravnost po makadamu cca 1km, nato desno na strmo vlako (rdeč pesek/kamenje) po serpentinah skoraj do grebena. Tam levo na dobro uhojeno pot, ki nas skoraj po ravnem pripelje do Pečovnika. Po levi mimo, navzgor, na križišču naravnost in navkreber. Od tu naprej do najvišje točke poti ni več težko slediti (edina dobro uhojena pot).

Pot je precej močvirnata, preko poti je precej podrtih dreves, ki pa jih dokaj lahko prestopimo/obidemo.

Navzgor sem porabil 1:35, nazaj 1:20.

EDIT: pot gre tako, kot je opisal tudi bojanu (zemljevid na MTB ture), razlika je le v zadnjem delu je razlika.
Uporabniški avatar
 miri
#72668
Lani sem tekel prvič SAM 50, vse je bilo o.k. le pri lovski koči sem zgrešil in sem zato tekel v napačno smer. Nato so mene in še enega tekača za menoj lovci usmerili v pravo smer. Tako sem izgubil cca 30 minut. :cry: Upam, da bodo letos tisti del malo bolj označili, sicer se bo izgubil še kdo.
Uporabniški avatar
 LILA
#72711
Ker imam orientacijo na psu, me je po telefonu potolažil g. Iztok Boltez,
da bo proga dobro označena in da se tudi taki primerki kot sem jaz ne bomo izgubili.

Za vsak primer pa naj bo kakšna gorska reševalna v pripravljenosti.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
#72757
Danes na testeninki so zatrdili, de se do sedaj še nobeden ni izgubil in da je proga označena kot je treba. Sicer imam kolikor toliko razvit čut za orientacijo, me pa začne zapuščati tudi ta, ko sem dovolj utrujen... tako, da jih bom držal za besedo :evil: Torej, če me ne bo na cilj, tukaj javno oznanjam, da sem se izgubil in me, prosim, poiščite :!:
Uporabniški avatar
 Sebi
#166868
Pa saj še ni prvi april, no! :cenz:
Jaz pa že od prejšnjega SAM-a sanjam kako bom letošnjega obdelala... Škoda, škoda, škoda. Žalosta sem... :--(
 AinE
#166870
VELIKA ŠKODA.
Letos sem imela namen iti prvič na SAM. Že dve leti sem nabirala korajžo.

Lp E.
Uporabniški avatar
 AVI
#166872
...to je pa res škoda....sicer sem vesel, da sem lahko doživel vseh tistih 50 km na SAM-u 2008, vendar sem se glede na odlično izkušnjo že veselil SAM-a 2009.....in sedaj pa v :--( pa na drevo pa nikol več dol...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA