Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 tae
#174349
activean napisal/-a:@tae
neverjetno...
iz dneva v dan hitrejši.
Sprašujem se, kakšen bo rezultat ko se na kakšni tekmi srečava.
Mislim, da bo šlo za sekunde (če bom sploh zmožen sledit takemu tempu )
Sedaj pa je čas, da kot novi cilj objaviš 5km =18 min.

čestitam pa tudi vem ostalim udeležencem. Konkurence je vedno več :D


activean, hvala.
Upam, da te ne bom razočaral. Zaenkrat nimam več namena izboljševati časa na 5k, 7k in 21k, za letos mi je ostala le še ena ciljna razdalja = 10k (kmalu bo objavljen nov projekt). Kot sem že enkrat omenil, se zavedam, da forma ne more trajati večno. Z letošnjo dosedanjo sezono sem že več kot zadovoljen, vem da se bo slej, ko prej zgodil preobrat na dol. Ampak ni panike, tako mora biti. Neizpolnjeni cilji me ženejo naprej.
 hitrohodec
#174388
Naj se pa se jaz oglasim. Letos so padali rekordi kot za stavo: udelezenci,rekord proge,vreme in...hitra hoja. Ja, seveda se mi hodasi ne moramo ponasati s tromestnimi stevilkami, povedati pa moram, da se ni ze dooooolgo let videlo 30 hitrohodcev na startu tekme (lani nas je bilo 13). Za samostojno Slovenijo je to sploh rekord, upam pa si trditi, da se jih tudi v casu Jugoslavije zlepa ni zbralo toliko na startu. Obenem smo imeli tu tekmovalce iz 4 drzav -Slovenije, Hrvaske,Italije in Avstrije, ker je tekmovanje veljalo tudi kot 1 preizkusnja izmed 8 za "Alpe-Adria raceqalking Cup 2009", med njimi pa kvalitetno odlicne elemente. V moski konkurenci je namrec 19-letni Trzacan Alessio Wruss bil v lanski sezoni italijanski drzavni mladinski podprvak (in Italija je med svetovnimi velesilami v hoji), v zenski konkurenci pa je Trzacanka Elisa Raia ze celo vrsto let med najmocnejsimi hodacicami Treh Beneciji, tretjeuvrscena 16-letna Trzacanka Grazioso pa je med novimi upi italijanske hoje.
Jaz se proti 37 let mlajsemu nasprotniku nisem imel kaj upirati in ni to niti bil moj cilj, glede na to, da je bila to zame prva tekma po 5-mesecnem premoru zaradi operacije meniskusa in celo vrsto problemov z modrostnimi zobi in seveda dolgo rehabilitacijo, ki je (verjetno zaradi starosti) bila mnogo pocasnejsa kot po operaciji izpred 10 let. Edini cilj (in se tisti pod velikim vprasajem) je bil premagati zid 25 minut (na 5000m) in to mi je tudi uspelo (24'57"), ceprav sem moral zaradi tega iti zadnjih 500m v 2'18". To mi je pa (predvsem psiholosko) v veliko pomoc, glede na to, da imam (skupaj z Petrom Rondaijem v kategoriji M55) v cetrtek ob 14.53' v Anconi na sporedu tekmo na 3000n indoor veljavno za Evropsko Prvenstvo Master. Moznosti za kolajno ni tokrat prav veliko, glede na pomanjkajoco pripravo toda vsaka tekma je tekma zase, na tovrstnih Prvenstvih pa je nasploh vazno (predvsem na tako kratkih razdaljah), kako te drugi upostevajo. Treba bo zato hliniti odlicno pripravo in napovedati takticni ritem, da ti ne zbezijo ze na startu. V primeru kolajne pa bo nedeljska cestna tekma (ob 12.05') na 5000m mnogo lazja.
Ker odpotujem na tekmo po nocni sluzbi (nimam moznosti dopusta) direktno v cetrtek zjutraj in se vrnem takoj tudi nazaj, bom po povratku napisal porocilo o trenutnem polozaju slovenskih veteranov na Prvenstvu.
Torej-nasvidenje in ... Hvala Sezana!
 prim
#174418
Hitrohodec vsaka čast.
Ti časi hodačev mi nikoli niso bili jasni. Mi, dokaj dobro pripravljeni rekreativci, smo zmožni teči na ful kakšen km v tempu 4:00. Potem pa primerjaš čase hodačev (resda vrhunskih) in povprečje na 20 km znaša pod 4:00. WAUU
Hitrohodec še vprašanje. Kakšna je pri tebi razlika v hitrosti med tekom in hojo (npr na 10 km)?
Pa veliko uspeha na prihajajočih tekmah.
Uporabniški avatar
 cizek
#174471
Vse je bilo super, vreme, tek, vzdušje. Ampak nekaj pa moti...

Je to zmeraj tako, da ni podelitve medalj po kategorijah? Za tak velik denar? Vsaka vaška veselica ima boljše nagrade. Za zadoščenje najhitrejšim po kategorijah bi pa menda poskrbeli, če so že razpisane? Ali je samo to važno, da se denar pobere?


Žalostno!
 lidi-san
#174486
afro napisal/-a:Še nekaj mojih slik nedeljskega teka.

Če se kdo najde na kakšni sliki in želi originalno resolucijo (3872 x 2592), naj mi pošljite ZS, na picasi je bolj za silo. :)


afro, super slikce !!!

lidi :P
Uporabniški avatar
 Štefan
#174494
Za maratonom še polmaraton pod streho. Vse je bilo super:rezultat družba, vreme, pa fotke. Hitrohodec tudi tebi in vsem ostalim čestitam. Sedaj, pa so že misli počasi na naslednjem polmaratonu v Grazu. :wink:
__________________________________________
Na porazih se učimo, ni vsaka zmaga enako sladka.
Uporabniški avatar
 gic
#174631
Pa bom še jst kej napisal...

Glede na to, da je približno eno leto, kar sem začel teči, sem si rekel, da se bom letos udeležil tam pa tam kakšnega tekmovanja. Po lanskoletnem Ljubljanskem maratonu (šel sem na 10 km in dosegel zadani cilj pod 1 uro) je bila tole šele moja druga tekma.

V Sežani sem se udeležil teka na 8 km. Same proge nisem poznal, imel sem težave s prehladom (no, saj jih še imam), zato konkretnih časovnih ciljev nisem imel.

Ne glede na vse, bi mi bilo pošteno žal če se ne bi udeležil...
Super je bilo! Skratka zadovoljen sem z vsem, še posebej pa s prijetno preživetim dnevom tudi v nadaljevanju.

Kakšno fotko pa lahko tudi najdete na moji strani.
Uporabniški avatar
 RoKo
#175117
RoKo napisal/-a:Avtor: udeleženka maratona, kraj: Nova Gorica
Poslano: 23.3.2009 20:42:21.

po tekmi sem zvedela, da so italijanski državljani plačali štartnino v višini 12 ??!!(kar je v bistvu primerna štartnina in tudi štartnina večine malih maratonov)Slovenci pa 25€. Sram vas je lahko!!


Tole se moram pa pozanimat. Če je to res...................
:evil: JIm že pokažem.


http://www.sport-sezana.com/maraton2009 ... ran=mnenje

neki odgovori so, imam pa podatke, da je bila cena za vse enaka, razliko so pokrili klubi. Bi pa res pričakoval konkreten odgovor na tako vprašanje od organizatorja.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA