uradni program vadbe Poletove tekaške ekipe v letu 2004

Moderator: Fotr

Uporabniški avatar
 oranzni_slon
#19912
Pozdrav!
5rca napisal/-a:slonček, kje si bil? te nisem videla :shock: pa sandale sem imela s seboj :cry:

5rca, jaz sem prisopihal ravno, ko ste jo mahale med teniskimi igrisci. :) Ejga, lahko da si imela sandale s seboj, ampak v ponedeljek sem bil pa zmatran, me je Vanja na en dolg spancir peljala in ne bi nic opravil pri sandalih. :D
No, imas pa danes priliko na cooperju. ;)

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 5rca
#19915
zmenjeno :wink:
Uporabniški avatar
 lunca
#19944
OBVESTILO

Vsi Poletovci (pa tud ostali, ki se nam kdaj pridružite) pridite v ponedeljek na Kodeljevo v čim večjem številu (pa v svojih najlepših tekaških cuncah!!), ker se bomo SLIKALI!! Ga-Ga bo zrihtala "uradnega" fotografa - če nam ga že Polet ne more. Fotr je rekel, da bo pa kej lepga spet napisal.

Se vidimo!
Uporabniški avatar
 H2O
#19978
mmmmmmmmmmm, to pomeni, da moram iz nedelje na ponedeljek na pol sede in v viklerjih spat? :? :wink: :wink: :wink:
Uporabniški avatar
 GaGa
#20052
Zaenkrat je vse urejeno. Fotograf je obljubil, da pride in upam da bo to držalo. :?:
Torej, poziranje bo v ponedeljek 13. septembra ob 18. uri. :D :D :D
Uporabniški avatar
 lojzeP
#20053
A smo tasramežljivi tudi vabljeni :oops:

Mam novo frizuro, pa bi tako rad videl, da bi tudi drugi to vedeli. Sej ne boste hudi, a ne ? :roll:

2x LP


P.S. a je kravata obvezna :idea: :nono: pri meni
Uporabniški avatar
 Fotr
#20257
Tako, pa smo spet na sceni. Ker sem zaradi TF in pogostih treningov zanemaril druge moje postranske dejavnosti, sem jih moral opraviti te dni in s tem malo zanemariti forum, a samo kar se pisanja tiče. Branje je potekalo nepretrgano.

Pravzaprav sem začel pisati tole sporočilo, da bi napisal dogajanja na današnjem treningu, ne pa zato, da bi se opravičeval, zakaj nič ne napišem. Evo zgrešil sem rdečo nitko.

Torej, danes smo se Poletova ekipa, okrepljena s forumci spet zbrali na Kodeljevem. Udeležba je bila številčna kot že dolgo ne. Fotr je bil spet glavni, a tokrat ne forumski Fotr, ampak fotr od Ga-Ge, ki nas je prišel poslikat. Res je simpatičen in izgleda kot mlad palyboy in ni čudno, da je njegova hčerka tudi tako simpatična, saj sta si zelo podobna. No, z Ga-Ga sva bila izžrebana, da skupaj poročava na pikniku o skupaj preživetem dnevu. Ga-Ga ima res same simaptične moške okoli sebe, s tem mislim njenega fanta in fotra. Evo spet je nitka ušla.

Kot že rečeno, na Kodeljevem se nas je zbralo lepo število. Danes je prišel tudi Andrej Šifrer, ki je rekel, da en mesec in pol ni nič treniral, tekel pa je s tako brzino, da ga z Maniko nisva mogla ujeti. Ali mu je tako koristil počitek ali pa je na tihem treniral. Ko smo tekli kroge po parku Kodeljevo, smo se skoraj zaleteli v celo kolono deklet, verjetno je bil kakšen šolski razred samih deklet. Ko so zagledale Šifrerja, je ena rekla:"Joj, poglejte lulčka!" in vsa dekleta so se hihitala in smejala, Šifrer pa je dostojanstveno tekel naprej. Ker sva bila z Maniko za njim, sva videla samo skupinsko hehetanje deklet. Evo, kaj naredijo mlada dekleta, spet je nitka spremenila barvo in zašel sem s teme.

Zato najprej o teku.
Ker je danes ponedeljek, smo tekli na Kodeljevem in to 45 minut pogovornega teka. Čudno se mi zdi, da tale pogovorni tek ni vedno enako hiter. V začetku sem moral teči zelo počasi, da sem se lahko pogovarjal, sedaj pa se že lahko hitro pogovarjam tečem pa še vedno počasi, no ja malo hitreje kot od začetka že. Sedaj se težko pogovarjam zato, ker mi nova proteza med tekom pada dol in se sičniki spreminjajo v šumnike, samoglasniki v soglasnike, besede pa v čudne spakedranke. Ampak pogovorni tek je vedno hitrejši.

Kot večinokrat sva danes tekla skupaj z Maniko in to verjetno zaradi več razlogov. En razlog je zagotovo ta, da imava približno isto brzino teka, drugi razlog pa ta, da nepretrgoma klepetava, če sva v območju pogovornega teka, če pa ne klepetava, pa ne pomeni, da nama je zmanjkalo teme, ampak, da nisva več v pogovornem teku temveč sva prekoračila anaerobni prag, ko nama zmanjkuje sape za tek, kaj šele za konstruktivno debato.

Po teku smo opravili še vaje za moč in raztegovanje, Ga-Gin starš pa je vse pridno posnel. Za dokaz, da se Fotr in TF ne more znebiti krav, so Fotra posneli, ko je pasel kravce. Rekli so, da je to enkratna slika in so bili zelo veseli, ko so jo gledali, meni pa se ne zdi nič posebnega, pa tudi smešna se mi ne zdi. Je pa v stilu krav in tega sem pa res vesel, da se nadaljuje kravja tradicija. Slike bo Ga-Ga zrihtala v galerijo.

Na koncu nas je Brane, ki res strokovno bedi nad nami, skupaj s svojimi pomočniki nam je res dal veliko teoretičnega znanja, ki smo ga pod njegovim budnim očesom udejanili tudi v praksi, obvestil o nadaljnjih treningih, o skupnem obisku ene ali dveh tekem, o skupnem daljšem in počasnem teku. Dobili smo tudi zelo pregledne grafe in izračune, ki jih je napravil Branetov pomočnik Mitja na podlagi naših vsakodnevnih zapiskih o poteku treningov in aktivnosti okoli treninga.

Veliko se je še dogajalo danes, a bi bil zapis o tem predolg in ga nobeden ne bi bral. Mislim, da bodo precej več povedale slike, ko jih bo Ga-Ga zrihtala v galerijo.
Če se bom še kaj spomnil, kar bi o čemer bi moral obvestiti forumce, bom seveda napisal kasneje, čeprav je že sedaj precej kasno.
Tele smeške je potebno razporediti po vsem besedilu: :D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink:
Uporabniški avatar
 GaGa
#20266
Obljubim, da slike naložim as soon as possible :D :D :D , se pravi še dolgo ne :wink: .
Uporabniški avatar
 Barb
#20274
Rabim pomoč
No včeraj je nekdo tam v parku izvajal - meni ful dobre gibe.Menda gre za "brazilski ples".Fant mi je povedal, da se reče"capuedo". Vendar pod tem imenom na netu ne najdem nič.
Menda v LJ to trenirajo na dveh krajih-Trnovo in ?
Ali mogoče kdo kaj ve o tem?
No je pa g.Miro-Gagin oče posnel tudi video.
Uporabniški avatar
 Staša
#20275
Išči pod Capoeira!
Uporabniški avatar
 pegaz
#20277
Barb napisal/-a:Rabim pomoč
No včeraj je nekdo tam v parku izvajal - meni ful dobre gibe.Menda gre za "brazilski ples".Fant mi je povedal, da se reče"capuedo". Vendar pod tem imenom na netu ne najdem nič.
Menda v LJ to trenirajo na dveh krajih-Trnovo in ?
Ali mogoče kdo kaj ve o tem?


Sicer nisem videl, za kaj gre, vendar poznam brazilski "ples", ki se imenuje CAPOEIRA. Gre za stilizirano borilno veščino/ples, ki se navadno izvaja v paru, vsebuje pa elemente krožnih udarcev z nogami, pogosto visoko preko glave. Videl sem skupino (e?) v Tivolijo, kako pričenjajo s treningi, zadevo pa poznam iz Brazilije, kjer je tudi del folklornih predstav.

Lep let,
Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Barb
#20281
To,to,tko mi je bilo povedano :P
Uporabniški avatar
 vidkul
#20283
Živjo!
Jaz sm tudi to že videl in zgleda res noro.
Uporabniški avatar
 Fotr
#20797
Ponedeljkov trening je tokrat potekal pod vtisom sobotnega skoraj pretečenega malega maratona po Tivoliju, zato je bil tek na Kodeljevem bolj regenerativnega (obnovitvenega, preroditvenega, pomladitvenega) in relaksacijskega (sprostitvenega, olajševalnega) značaja. Razen za ta hitre tekače, ti so trenirali intervalne (periodne, nihajne, vmesne, s presledkom, premorom, razmikom, z menjavanjem hitrosti) teke.
Na koncu so vedno vaje za razgibavanje in za moč, tako je bilo tudi v ponedeljek.
Na treningu je bil prisoten tudi Kalček, ki je spremenil frizuro in ženski del Poletove ekipe je ugotovil, da mu lepše pristoji nova frizura kot prejšnja. Moja pripomba je, da bi si moral še pobarvati lase.
Z Borom sva se nekaj menila za analizo, ampak je bilo že kar hladno, zato smo kar šli.
Uporabniški avatar
 Fotr
#21367
Poletovi ekipi se pridružuje pri treningu vedno več forumcev, kar je vzpodbudno in dobrodošlo in tudi danes je bilo tako. Hitrejša skupina je tekla intervale po stadionu, ostali pa nismo tekli kilometrskih krogov po Kodeljevem kot ponavadi, ampak smo se podali na Golovec. Ker se na Golovcu ponavadi izgubim, sem gledal povsod naokoli, da mi ne bi ne pred mano ne za mano sotekači ušli izpred oči.
Tudi Golovec je raj za tekače, čeprav je ponekod kar strmo, a če je strmo v klanec, se cesta zagotovo prevesi navzdol. Lepota današnjega teka se je le počasi odkrivala. Najprej se mi je pri teku pridružila Barb in skoraj molče sva tekla po potki, ki vodi med visokimi drevesi, posebno visoke bukve z gladkimi debli prevladujejo v gozdu. Mnogo je tudi kostanjev in odprte bodičaste lupine na tleh kažejo na to, da je jesen tu in da kostanji zorijo. Gozd je zaradi oblačnosti postajal že kar teman, ko je Barb z iztegnjeno roko pokazala med drevesa. Res se je razsvetlilo, kajti veliko oranžno sonce se je pritihotapilo izza oblakov in s svojimi rdeče-rumeno-oranžnimi prsti prodrlo skozi vejevje dreves, prameni so pronicali skozi listje in na deblih dreves ustvarjali vzorce in črte, kot bi drevesa pobarvali z debelimi oranžnimi črtami z oblikami kostanjevega in bukovega listja. V zraku med drevesi je vrvelo od igre svetlobe, izza jekleno sivih oblakov v daljavi pa se je kazala sončna krogla, ki je počasi spreminjala barvo v škrlatno rdečo. Tudi oblaki so se počasi stiskali in nazadnje je v njihovem prizadevanju za zakritje sonca ostala cikcakasta reža, skozi katero je večerno jesensko sonce kazalo svojo moč in v sivkasto modre oblake vtisnilo rdečkasto črto, ki se je kazala kot prijazen nasmeh ob slovesu dneva. Res se taka igra narave, svetlobe in zelenja v gozdu redko vidi in nama z Barb je bilo vse to prijazno prikazano danes na Golovcu.
Tudi tekli smo kar dobro, moram reči, da mi je šlo dobro posebno navzdol, navzgor pa sem kar precej hropel, preden sem pritekel do obračališča na vrhu vzpetine.
Na kancu je sledila še kratka analizika, kjer smo vsi ugotavljali, da so treningi pod vodstvom dr. Škofa res enkratni in da je to tisto pravo, kar bi moral upoštevati vsak tekač.
Pohvaliti je treba tudi Ga-Ga, ker se je potrudila in pobrala denar za prijave na maraton, ki se vse bolj bliža.
Potem pa smo šli domov, v sredo se v Tivoliju dobimo ob 17.00 uri, ker nas že prehiti tema.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA