najave in vabila na triatlonske prireditve, poročila s prireditev, koledarji

Moderatorji: stena, izzardly

Uporabniški avatar
 ales
#220164
Letos se ga nameravam udeležiti prvič.

Bil bi zelo vesel, če mi lahko kdo od udeležencev preteklih tekmovaj pošlje GPS sled. Lahko je .GPX, .TCX, .GDB, .PLT, .KML, .KMZ, ...

Treningi so že v polnem teku, predvsem veslaški.

Še povezava.
#220281
Jaz grem Jeklene probat seveda sam.

Bi bil pa zlo za kakšn skupen preizkus proge, ko bo še ta zadnji sneg skopnel.

Aja, še mail, kamor mi lahko pošljete GPS sledi: ales.jurancic@aleja-soft.si Sploh bi bil zlo vesel čimbolj točne dolžine veslanja (preden začnem kšne stave za <3h sklepat).
#220286
Bojan Ambrožič napisal/-a:Kaj pa kakšna TF štafeta? Jaz bi seveda tekel. Nastopa na tej dirki se že zelo dolgo želim. Pa se vedno prepozno organiziram. Mislim da je letos dovolj časa da bi se zbrali in nastopili.

Kaj pravite?


Jest sm za in lahko kolesarim:)
#223462
Kar se tiče razdalj je nekoliko drugače, kot so uradno najavljene.
Veslanja je po dokaj optimalni liniji 7,8 km, če voziš malo naokoli, pa lahko hitro nabereš uradnih 8 km.
Kolesarjenja je 15,2 km
Teka pa je 7,7 km.

Tudi jaz sem šel prvič stavit, da bom dosegel skupni rezultat pod 3 h. Stavo sem seveda dobil z veliko rezerve, saj sem dosegel čas dve uri in dobrih 50'. S tem da sem veslanje končal na 112. mestu od 120 prijavljenih, pa še to niso vsi priveslali do cilja. Na koncu sem bil absolutno 19. Ne vem kako in v katerih disciplinah si ti dober, toda za orientacijo, če ti veslanje ne gre prav dobro in nimaš zelo dobrega čolna moraš za skupni rezultat pod 3h:
veslati pod 55'
kolesariti pod 1h
teči pod 1h 5'
Če boš pri kateri disciplini kako minuto slabši, moraš to nadoknaditi drugje.
Meja 3h, če si dokaj dober pa je dober izziv in primeren čas za sklepanje stav.
Vsekakor pa ti svetujem, da progo predhodno po delih ali v celoti preizkusiš.

- Šele sedaj sem opazil, da imaš na sliki čolne. Če si dober veslač, potem je lahko tvoj ciljni čas veslanja pod 45' in imaš 10' minut rezerve pri ostalih disciplinah ali pa si zadaš doseči skupni čas pod 2h 50'.
#223468
O, hvala za tvoje dobrohotne namige.

Res je, zadnje mesce v glavnem veslam..Na strani triatlona je sedaj objavljena trasa(in datum od kdaj so možne prijave-1.6.2010), tko da sem že zmeril;čisto naravnost je natanko 7,65 km, kar me je zlo razveselilo. S trenutno pripravljenostjo bi moralo iti tm okoli 45 minut, do konc avgusta računam, da bom spravil tole na blizu 40.

Najbolj me baše kolo; pod uro je zame SF, pri teku pa tudi jaz računam na uro pet, tko da v idealnih pogojih in pripravljenosti tri ure ne bi smele biti problem. Na papirju.




p.s. čolni na avatarju so pa z Nigra(afriških Benetk); ko je bila fotka posneta, za kajak skor še vedel nisem, zdaj pa zlo primerno paše zraven..
#223509
Če ti uspe priveslati v 40' (za kar moraš imeti tudi dober čoln) in računaš teči pod 1h 5' potem imaš časa za kolo 1h 5' da prideš pod 2h 50', kar je izvrsten rezultat. V skupni razvrstitvi pomeni to uvrstitev okoli 20. mesta, odvisno od trenutne konkurence.
Kolesariti pod eno uro pa sploh ni nikakršen problem. Jaz sem se lani zaradi slabih razmer in trenutnega slabega razpoloženja skoraj približal eni uri in je bil to zame nerazumljivo slab rezultat, ki si ga še danes ne znam popolnoma razložiti. Ciljal sem na dobrih 53'!
Seveda je poleg treninga in kondicije (žal tudi od vremena) veliko odvisno tudi od izbire kolesa in njegove opreme ter strategije vožnje. Na mojem prvem triatlonu, ko je bilo vse dokaj optimalno (nekaj rezerve je bilo ravno pri kolesu - sedaj imam dosti boljšega) sem prav na kolesu naredil največji napredek, saj sem do Rudnega polja prehitel kakih 85 triatloncev. Med njimi tudi precej takih, ki so sicer boljši kolesarji od mene!
Zato moraš za dobro uvrstitev razmišljati bolj kompleksno. Podrobnosti ti ne bom razlagal, ker je ravno v tem moja primerjalna prednost pred drugimi. Ti poišči strategijo, ki bo ustrezala tebi. :wink: :wink:
#223568
Ja čolne imam pa zlo hitre, enega še mal preveč. V tem imam trenutno rekord 1.6 km-pol se pa obrnem.. A mi tudi ostale že uspe pognat prek 11km/h. Ko(če) pridem do 12 neham nažigat in se posvetim bolj kolesu.

Še to, k si mi tko prijazno pripravljen pomagat-kakšna pa je podlaga na kolesu? Zlo razrit makedam? Bom šel konc mesca enkrat sprobat, sam tolk da vem, a vzamem gorca, a bo dovolj spredaj vzmeten trek(s katerim npr.brez problema zvozim Brdo pod 20).
#223575
pri čolnu je lahko kriza če štartaš v ozadju in imaš bolj nestabilen čoln, ker nastanejo valovi, da te premetava skoraj v vse smeri :)
pri kolesu je pa tako. poznam tri osebe, ki so se že podali gor s specialkami pa ne vem če je kdo imel kakšen gumidefekt. morda so imeli srečo :) mene osebno skrbi tudi kadar sem na gorcu s kramparcami da ne bo kaj predrlo. tako da ti predlagam, da greš prvič pogledati s trdakom. več kot sprednjega vzmetenja ne rabiš (pa še to je lahko le v breme - teža). makedam je kdaj lep kdaj manj. odvisno kakšni nalivi so in koliko nanese kamenja. na začetku proge se lahko pojavi blato, ker je proga speljana po enih travnikih, ko je še ravnina, glanec je pa v glavnem samo makedam.
#223577
MKC napisal/-a:pri čolnu je lahko kriza če štartaš v ozadju in imaš bolj nestabilen čoln, ker nastanejo valovi, da te premetava skoraj v vse smeri :)


Poznam. In se že bojim.. Zato bom poizkusil it na par tekem do Jeklenih. Žal je prva ravno to soboto, ko bom krožil po Radencih. Je pa začetk junija še ena v Bohinju. Zlo verjetno pa bom za prvič na Jeklenih zbral raje mal bolj stabilen čoln. V dveh minutah(kar bi lahko največ pridobil) se zagotovo ne spravim nazaj v čoln..
#223598
Če boš treniral na Boh. jezeru, poskusi veslati za ladjico in malo voziti čez njene valove (levo desno)...je dober trening ravnotežja oz. približna simulacija kot na dirki.
Sicer pa je to odlična tekma..ko enkrat probaš, te "zasvoji" - vsaj večino.
Ima pa tudi svoje "zahrbtnosti", katere boš verjetno spoznal tako kot smo jih vsi ob krstnem nastopu...tu imajo prednost izkušenejši na tej tekmi.
Želim ti dober trening in nastop na dirki. :wink:
#223600
MEDVED napisal/-a:Ima pa tudi svoje "zahrbtnosti", katere boš verjetno spoznal tako kot smo jih vsi ob krstnem nastopu...tu imajo prednost izkušenejši na tej tekmi.

katere imaš to v mislih?
#223607
katere imaš to v mislih?[/quote]
odvisno od posameznika...
- valovi, ...kot že povedano,
- prehodi med disciplinami - spanje nog, krči,
- prezagnanost v začetnih disciplinah = "odpoved" na teku,
ipd...
#223614
Kar se tiče podlage pri kolesarjenju, je bila pred tremi leti, ko so obnovili cesto zelo dobra, sedaj pa je vsako leto slabša, še posebno, če so tik pred triatlonom nevihte in nalivi. Letos je odvisno od tega, če se bodo odločili zopet obnavljati cesto. Če ne, je potrebno biti na nekaj mestih malo bolj pozoren. Blato v dolini so lani zgledno prekrili s peskom, bolj sta problematična dva klančka na Uskovnici, kjer je vsako leto več šodra in kanalov, toda z nekoliko pozornosti se da tudi tu brez težav mimo. Ostala trasa pa je kar v redu.
Glede kolesa je vseeno katerega vzameš, svetujem ti da tega, ki je lažji in hitrejši. Po mojem pa sta obe izbiri slabi. Za Triatlon jeklenih prav gotovo ne rabiš nobenih fedrov, ki so na kolesu tako ali tako samo nepotrebna navlaka, če ne voziš Downhilla.
Jaz sem eden od tistih omenjenih, ki sem vse tri triatlone do sedaj odpeljal s specialko in to vsakič z drugo (zanimivo je, da vsakič z boljšo, pa sem vseeno vsakič dosegel slabši rezultat).
Nikoli nisem imel defekta razen ob povratku. Preveč pa ti ne bom razlagal, ker mislim letos, če bodo v redu pogoji, štartati na čimboljšo skupno uvrstitev in se bojim, da bi me potem prehitel. :mrgreen:
#223731
Ales ti kar Medveda posluš on je večkratni zmagovalec Jeklenih.
Drugač pa ne delaj si utvar če si dobr na čolnu, še nič ne pomen. Poglej lanski rezultat veslača Korernjaka.
Na čolnu se drž vala, na kolesu in na teku pejt pa na polno druge ni.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA