uradni program vadbe Poletove tekaške ekipe v letu 2004

Moderator: Fotr

Uporabniški avatar
 lunca
#20586
A mi lahko kdo pove, zakaj imamo v soboto trening (sem manjkala v sredo :oops: )? Sej ne, da bi se pritoževala, sam zanima me, če bomo imeli zdej trikrat tedensko al je to zgolj slučajnost?
Uporabniški avatar
 Manika
#20590
lunca napisal/-a:A mi lahko kdo pove, zakaj imamo v soboto trening (sem manjkala v sredo :oops: )? Sej ne, da bi se pritoževala, sam zanima me, če bomo imeli zdej trikrat tedensko al je to zgolj slučajnost?


Lunca,
tole je čista slučajnost. V bistvu smo se pogovarjali, da bi šli drug vikend na tekmo, potem pa je padla še ideja, da bi naredili en skupen dolg tek. To je vse. Pride, kdor želi, teče, kolikor želi. Itak pa tečemo različno hitro in tako ali tako vsi skupaj ne bomo tekli.

No, če prideš, se vidimo :)
Uporabniški avatar
 vidkul
#20651
A gre kdo mogoče mimo Medvod danes in bo šel na daljši tek okrog Tivolija?

lp vid
Uporabniški avatar
 Fotr
#20683
Rekli smo dolg, počasen tek. Dolg je bil ja, 18 km zagotovo, počasen pa po mojih merilih ni bil. Tokrat je bil tekaški tandem Poletove ekipe Manika - Fotr dopolnjen z Vidom vso progo, z Mirkom PR pol proge in z Branetom skoraj vso progo, saj nas je vseskozi nadziral, kako tečemo. Že v začetku se je zdelo, da smo prehitro začeli, sam pri sebi sem mislil, če ne bom zmogel s tem tempom, bom pa odtekel samo en krog. Vse se bo pokazalo na klancu pri skakalnicah v Mostecu. V prvem krogu je bil klanec brez problema premagan, tudi Manika je tekla navkreber lahkotno kot spočita gazela. Vidu se pozna, da se ukvarja poleg teka še z drugimi športi in ima veliko osnovne vzdržljivosti, ki nam manjka, ampak jo pridobivamo dan na dan. Če je v klanec šlo z lahkoto, potem še en krog ne bo problem. In smo šli, se mi je zdelo, da je bil drugi krog še hitrejši od prvega. Klanca pa brez sopihanja, globokega dihanja, s pomočjo Braneta, ki nam je bil nekaj časa za zajčka in nas je vlekel naprej, ne bi zmogel do vrha. Pa smo vseeno prispeli, Vid je celo ušel naprej, z Maniko pa sva prigarala do vrha. Ampak potem je šlo navzdol kot na pravi dirki. Zadovoljujoče je to, da smo kljub pretečeni razdalji okoli 16 km potem imeli še veliko moči, saj smo skoraj prišprintali do kozolčka. Nasproti nam je prišel tudi Bor, ki je že odtekel dva kroga in je bil tudi zadovoljen s svojim tekom. Tudi obe Nataši, Petra, Ga-ga, Majda, Mirko in vsi ostali so odtekli dvojni krog in vsi so bili zelo zadovoljni, ker so progo pretekli dvakrat s tako lahkoto, da bi najraje tekli še naprej. V glavnem lep tek, zadovoljni tekači, lep dan, dobra družba, krasno vzdušje, nepretrgan strokovni nadzor in končna analiza v Piramidi. Koristno izkoriščen dan.
Boru se novo pokrivalo Tekaškega foruma zelo poda!
Uporabniški avatar
 vidkul
#20685
Bom še jaz svoj lonček pristavil.
Tudi jaz sem se spraševal kakšen bo tale današnji tek. Malo smo se raztegnili in začeli tečt. Nekje pri Biotehnikšem faksu smo začeli malo komentirati kakšen tempo imamo in ali ga bomo zdržali, a je kar šlo in šlo. To pa zaradi iz enega in edinega razloga. Imel sem odlično družbo, če bi sam tekel bi verjetno dosti počasneje tekel in tudi ustavljal bi se. Tako pa je kar letelo.
Res da sem malo šel naprej, a so me na vrhu klanca tudi dohiteli. Foter je na koncu udaril takšen šprint, da smo se začeli spraševat, če ga je prijelo na potrebo :D
Ana-liza je bila pa tudi fletna.
Ni kej, dober dan je za mano!

lp Vid
Uporabniški avatar
 Fotr
#21615
Do maratona so še trije tedni in druženja s treningi Poletove ekipe, dopolnjene z mnogimi forumci, se žal bližajo koncu. Vendar je že Brane omenil možnost, da bi se še naprej sestajali in trenirali pod njegovim vodstvom in kontrolo. Mislim, da take priložnosti, ko je strokovnjak pripravljen pomagati in sodelovati pri treningih, ne bi smeli izpustiti. Po maratonu bi se splačalo dogovoriti z dr. Škofom, lahko v tudi okviru foruma, kako, kdaj in kje bi se dalo nadaljevati s treningi. Zanimanje je veliko, tako pri začetnikih kot pri prekaljenih tekačih, pripravljen je sodelovati športni strokovnjak s pomočniki in res bi bilo koristno za vse zainteresirane. Se bomo še dokončno in pravočasno dogovorili.

Tudi sredin trening je bil dobro obiskan, tekli smo po programu za vsako hitrostno skupino, dolžino proge si je izbral vsak sam, glede na svojo pripravljenost. Z Maniko sva že standardni tekaški tandem in eden drugemu vlivava voljo in motiv in ker zadnja dva treninga nisva tekla skupaj, je bil včeraj zelo dobrodošel skupen tek. Začela sva bolj brezvoljno in prepričana sva bila, da bova tekla krajši krog. A že po četrt ure teka sva eden drugega tako zmotivirala, da sva jo udarila na PST in izbrala daljši krog, kar mi je bilo skoraj malo žal, saj sem se včeraj precej namučil, da sem držal korak z Maniko. Tudi 15 do 20 minut tempo teka sva opravila in brzina je bila za najino zmogljivost kar dobra. Če bo šlo tako hitro na maratonu...potem bova zelo zadovoljna.

Nekako nisem bil tako razpoložen za tek kot prejšnje dni in kar malo sem se bal klanca v Mostecu. Če ne bi bilo poleg Manike (no ni bila čisto poleg mene, ampak v klancu kakih 10 m pred mano), ne bi zdržal teka do vrha, ampak bi zagotovo malo počival in si pomagal s hojo. Manika pa je v breg res tekla zelo lahkotno in brez prevelikega napora.

Kakorkoli, ko sva prišla na vrh, sva bila zadovoljna, da sva izbrala daljšo pot, še posebno, ker sva nato do cilja tekla skoraj samo še navzdol in sva si tudi dala duška, da se je kar kadilo za nama. Slaba ura intenzivnega teka z vključenim tempo tekom je bil dober trening. Ko sva prišla v cilj, sva se pridružila ostalim pri razgibavanju. Oba sva bila zadovoljna z motivacijo, z izbiro daljše proge in s hitrostjo teka, čeprav sem se naprezal bolj kot ponavadi, Manika pa je po mojem mneju tekla lažje kot prejšnje dni. Glavno je, da smo v formi in da tako ostane do maratona.

Manika, mislim, da ne boš huda, ker sem tole napisal v dvojini in hvala za včerajšnjo vzpodbudo.
Uporabniški avatar
 Manika
#21622
Fotr napisal/-a:Vendar je že Brane omenil možnost, da bi se še naprej sestajali in trenirali pod njegovim vodstvom in kontrolo. Mislim, da take priložnosti, ko je strokovnjak pripravljen pomagati in sodelovati pri treningih, ne bi smeli izpustiti.

Uau, to bi bilo res super. :)

Fotr napisal/-a:Z Maniko sva že standardni tekaški tandem in eden drugemu vlivava voljo in motiv...

Ja, tole je pa res. Če bi bila sama, ne bi tekla v takem tempu.

Fotr napisal/-a:Nekako nisem bil tako razpoložen za tek kot prejšnje dni in kar malo sem se bal klanca v Mostecu. Če ne bi bilo poleg Manike (no ni bila čisto poleg mene, ampak v klancu kakih 10 m pred mano), ne bi zdržal teka do vrha, ampak bi zagotovo malo počival in si pomagal s hojo. Manika pa je v breg res tekla zelo lahkotno in brez prevelikega napora.

Včeraj sem za spremembo lažje tekla v hrib kot po ravnem. Tako fino je, ko veš, da te za tem klancem čaka še 10 minut teka navzdol in da si v bistvu s hudim naporom že zaključil. :)

Fotr napisal/-a:Manika, mislim, da ne boš huda, ker sem tole napisal v dvojini in hvala za včerajšnjo vzpodbudo.

Fotr, hvala za vse vzpodbudne besede in družbo. In res, prav nič nisem huda. :wink:
 Nataša
#22746
Uradno potrjujem, da je Fotr makgajver, superman, spajderman, Marija iz Lurda in elvis v eni osebi - pravkar še na analizi v Piramidi, zdaj že na forumu!! :shock: :shock: Fotr, si se peljal z batmobilom al kako???? porkaflik, si pa zagoneten... :roll:
Uporabniški avatar
 Fotr
#22747
Nataša napisal/-a:Uradno potrjujem, da je Fotr makgajver, superman, spajderman, Marija iz Lurda in elvis v eni osebi - pravkar še na analizi v Piramidi, zdaj že na forumu!! :shock: :shock: Fotr, si se peljal z batmobilom al kako???? porkaflik, si pa zagoneten... :roll:


Nič od tega ni, Nta, ko sem šel od doma, sem se pozabil odjaviti, tako da sem bil vse popoldne na forumu! :shock:
 Nataša
#22748
Aja, trening je bil uspešen in zmrzljiv. Poletovci so šli na en bolj orenk krog, z Matejo sva pa udarili pogovorni tempo, da sva lahko predelali teme, ki so se nabrale od prejšnjega srečanja...včeri...ne sej ne :wink: Ena urca je minila, kot bi mignil. Potem smo zavili še v Piramido na nekaj toplega in nekaj toplega.

MatjažuV smo čestitali za uspeh še v živo, mal sem napredovala pri razvozlavanju uganke in pol smo šli domov. vanilija pa klio pa cela torba cunj pa ene superge pa skunk anansie pa jest.
Nazadnje spremenil Nataša, dne 13 Okt 2004, 21:25, skupaj popravljeno 1 krat.
 Nataša
#22749
Fotr napisal/-a:
Nataša napisal/-a:Uradno potrjujem, da je Fotr makgajver, superman, spajderman, Marija iz Lurda in elvis v eni osebi - pravkar še na analizi v Piramidi, zdaj že na forumu!! :shock: :shock: Fotr, si se peljal z batmobilom al kako???? porkaflik, si pa zagoneten... :roll:


Nič od tega ni, Nta, ko sem šel od doma, sem se pozabil odjaviti, tako da sem bil vse popoldne na forumu! :shock:



na pa je šla moja teza po vodi. upam vsaj, da maš adsl. :wink:
Uporabniški avatar
 Fotr
#22752
Danes je znameniti dan zaradi tega, ker smo prvič vsi tekli v dolgih tekaških hlačah in majicah z dolgimi rokavi. Danes je znameniti dan, ker smo Manika, Vid in jaz tekli razdaljo 10 km za las nad 5 minut. Sicer ne vem, ali se lasje merijo v sekundah, milimetrih ali priložnostih, ampak tako ljudje rečemo.
:D :shock:
Na primer zadnjič sem vprašal v banki, če mi šenkajo ene 5 milijonov tolarjev, pa so rekli ne. Za las se mi je izmuznila priložnost, če bi rekli samo dve črki drugače, na primer ja, pa bi prišel do milijonov. Za las je šlo. Zadnjič so po TV rekli, da je nekdo za las zgrešil svetovni rekord v plavanju, pa ne vem, kako so las izmerili, saj imajo plavalci plavalne kapice ali pa so totalka po glavi pobriti. Potem je bilo rečeno, da je nekomu za las manjkalo, da bi dosegel svetovni rekord v skoku v daljino. Ko sem pogledal rezultat, je bil 5 cm slabši od svetovnega rekorda, kar pomeni, da so lasje debeli 5 cm. Svašta.
:D :shock:
Tudi ko tečemo in nas nekdo prehiteva, si govorimo, da niti za las ne bomo popustili, kar se ne da meriti, saj popust pri teku nima nobene merske enote, drugače je s popustom pri Hervisu, ki ga je tudi za las, to je 15%, kar pomeni, da je en las debel 15%. Ko vseeno koga prehitimo na teku, rečemo, da smo bili za las boljši. Če smo bili hitrejši, v redu, potem je las merjen s časovnimi enotami, če pa smo bili boljši na pogled in to samo za las, pa to meji že na za lase privlečeno tezo. Recimo, ko sva danes po trasi maratona z Maniko tekla ob robu ceste, ki je bila brez pločnika, je za las manjkalo, da naju ni nekajkrat zadelo mimovozeče vozilo. Enkrat so mimo peljali celo policaji in za las je manjkalo, da naju niso ustavili in napisali mandatno kazen, ker sva tekla najprej po sredi ceste, ko pa sva se umaknila na rob, sva spoznala, da tečeva še po napačni strani ceste.
:D :shock:
Iz tega je razvidno, da izraz "za las" v prislovni rabi izraža
a) zelo majhno stopnjo
b) težavnost uresničitve
:shock: :D :shock:
Ko smo ravno pri laseh, lahko iz tega razluščimo mnogo modrosti.
Včasih rečemo:"Sinoči je toliko pil, da ga danes lasje bolijo", :D kar pomeni, da se zelo slabo počuti, da ima mačka; ali: "Lasje se mu ježijo od strahu", :shock: to pomeni, da je nekoga zelo strah; ali: "Nihče mu ne bo skrivil lasu", :evil: to je, da mu ne bo storil nič hudega; ali: "Kar lase si je pulil, ko je to izvedel", :shock: to je, da je zelo je bil žalosten, obupan ali jezen; ali:" "Zardeti do las po vsem obrazu", :oops: kar pomeni zelo zardeti; lahko gremo z roko skozi lase to pomeni potegniti z razkrečenimi prsti roke po lasišču, ali:"Pijača mu že leze v lase", 8) to pomeni da se opijanja, da postaja pijan; ali:"Skočiti si v lase", :twisted: pomeni spreti se; stepsti se; ali:"Dokazi so za lase privlečeni", :( so neprepričljivi, neprimerni. Še hujši je tale primer:"Njegovo življenje visi na lasu", :shock: to pomeni, da je zelo ogroženo, da je nekdo zelo bolan. Če sva si s sosedom v laseh, pomeni, da sva v sovražnem, neprijaznem odnosu; če nam kdo dela sive lase, pomeni, da nam dela skrbi. :D
:shock: :D
Znan je pregovor: dolgi lasje - kratka pamet, vendar izhaja iz časov, ko so moški nosili dolge lase, kajti žensk se to ne tiče, saj so ponavadi bolj pametne in razsodne, kar pa ni odvisno od dolžine las, ampak od barve.
:shock: :D :shock:
Kot že rečeno, za las smo zgrešili mejo hitrosti teka 5min/km, zaradi česar smo bili zelo zadovoljni in smatramo, da je današnji trening uspel. Tekli smo toliko časa, da se je že stemnilo in za las je manjkalo, da se niso nekateri izgubili. Če bomo tako tekli na maratonu, bo samo do las odvisno, kakšen čas bomo dosegli, saj je glede zgornje modrovanje od las marsikaj odvisno. :D
Toliko za danes. :shock: :D
Uporabniški avatar
 Manika
#22779
Fotr, tole si pa noro dobr napisal. :D :D :D

Ampak včerajšnji trening je bil temu podoben :)
Uporabniški avatar
 bigfrik
#22781
Nataša napisal/-a:
MatjažuV smo čestitali za uspeh še v živo, mal sem napredovala pri razvozlavanju uganke
A si prepricana??? :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
 bigfrik
#22783
Fotr napisal/-a:Danes je znameniti dan zaradi tega, ker smo prvič vsi tekli v dolgih tekaških hlačah in majicah z dolgimi rokavi. Danes je znameniti dan, ker smo Manika, Vid in jaz tekli razdaljo 10 km za las nad 5 minut. Sicer ne vem, ali se lasje merijo v sekundah, milimetrih ali priložnostih, ampak tako ljudje rečemo.
:D :shock:
Na primer zadnjič sem vprašal v banki, če mi šenkajo ene 5 milijonov tolarjev, pa so rekli ne. Za las se mi je izmuznila priložnost, če bi rekli samo dve črki drugače, na primer ja, pa bi prišel do milijonov. Za las je šlo. Zadnjič so po TV rekli, da je nekdo za las zgrešil svetovni rekord v plavanju, pa ne vem, kako so las izmerili, saj imajo plavalci plavalne kapice ali pa so totalka po glavi pobriti. Potem je bilo rečeno, da je nekomu za las manjkalo, da bi dosegel svetovni rekord v skoku v daljino. Ko sem pogledal rezultat, je bil 5 cm slabši od svetovnega rekorda, kar pomeni, da so lasje debeli 5 cm. Svašta.
:D :shock:
Tudi ko tečemo in nas nekdo prehiteva, si govorimo, da niti za las ne bomo popustili, kar se ne da meriti, saj popust pri teku nima nobene merske enote, drugače je s popustom pri Hervisu, ki ga je tudi za las, to je 15%, kar pomeni, da je en las debel 15%. Ko vseeno koga prehitimo na teku, rečemo, da smo bili za las boljši. Če smo bili hitrejši, v redu, potem je las merjen s časovnimi enotami, če pa smo bili boljši na pogled in to samo za las, pa to meji že na za lase privlečeno tezo. Recimo, ko sva danes po trasi maratona z Maniko tekla ob robu ceste, ki je bila brez pločnika, je za las manjkalo, da naju ni nekajkrat zadelo mimovozeče vozilo. Enkrat so mimo peljali celo policaji in za las je manjkalo, da naju niso ustavili in napisali mandatno kazen, ker sva tekla najprej po sredi ceste, ko pa sva se umaknila na rob, sva spoznala, da tečeva še po napačni strani ceste.
:D :shock:
Iz tega je razvidno, da izraz "za las" v prislovni rabi izraža
a) zelo majhno stopnjo
b) težavnost uresničitve
:shock: :D :shock:
Ko smo ravno pri laseh, lahko iz tega razluščimo mnogo modrosti.
Včasih rečemo:"Sinoči je toliko pil, da ga danes lasje bolijo", :D kar pomeni, da se zelo slabo počuti, da ima mačka; ali: "Lasje se mu ježijo od strahu", :shock: to pomeni, da je nekoga zelo strah; ali: "Nihče mu ne bo skrivil lasu", :evil: to je, da mu ne bo storil nič hudega; ali: "Kar lase si je pulil, ko je to izvedel", :shock: to je, da je zelo je bil žalosten, obupan ali jezen; ali:" "Zardeti do las po vsem obrazu", :oops: kar pomeni zelo zardeti; lahko gremo z roko skozi lase to pomeni potegniti z razkrečenimi prsti roke po lasišču, ali:"Pijača mu že leze v lase", 8) to pomeni da se opijanja, da postaja pijan; ali:"Skočiti si v lase", :twisted: pomeni spreti se; stepsti se; ali:"Dokazi so za lase privlečeni", :( so neprepričljivi, neprimerni. Še hujši je tale primer:"Njegovo življenje visi na lasu", :shock: to pomeni, da je zelo ogroženo, da je nekdo zelo bolan. Če sva si s sosedom v laseh, pomeni, da sva v sovražnem, neprijaznem odnosu; če nam kdo dela sive lase, pomeni, da nam dela skrbi. :D
:shock: :D
Znan je pregovor: dolgi lasje - kratka pamet, vendar izhaja iz časov, ko so moški nosili dolge lase, kajti žensk se to ne tiče, saj so ponavadi bolj pametne in razsodne, kar pa ni odvisno od dolžine las, ampak od barve.
:shock: :D :shock:
Kot že rečeno, za las smo zgrešili mejo hitrosti teka 5min/km, zaradi česar smo bili zelo zadovoljni in smatramo, da je današnji trening uspel. Tekli smo toliko časa, da se je že stemnilo in za las je manjkalo, da se niso nekateri izgubili. Če bomo tako tekli na maratonu, bo samo do las odvisno, kakšen čas bomo dosegli, saj je glede zgornje modrovanje od las marsikaj odvisno. :D
Toliko za danes. :shock: :D
Zanimivo da jaz z tem nimam kaj dosti problemov,kot tudi ti ne z tempom,pa lasje gor ali dol,sam se cakam kdaj bos svignil mimo mene! :wink:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA