teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 Dtek
#246161
teoo napisal/-a:počasi... naslednji post bo verjetno reklama za kako internet trgovino ali nov prehrambeni dodatek :)


ja seveda, mulebar :)
Saj člnek, kot napotek ni slab ampak namen je prodaja.
Kaj če bi o prehrani raje dietetika vprašal in ne prodajalca, šele potem lahko pridemo od splošnega h konkretnemu. Le čevlje sodi naj kopitar al kako že.
Uporabniški avatar
 Andreja_T
#246185
Uroš Sobočan napisal/-a:zanimivo, kako ljudje postanemo agresivni, ko se nekdo dotakne tematike prehranjevanja

po moje pa ni "problem" prehranjevanje, ampak prodaja :wink:
večina ljudi je že tako zasičenih z vsemi možnimi bolj ali manj lažnivimi oglasi, s katerimi nas bombardirajo, da postanejo(mo) totalno alergični, ko kdo spet prodaja "čudodelne" produkte, ki rešijo skoraj vse tvoje probleme :D
zase lahko kr odkrito povem, da če se mi zazdi, da je ena zadeva preveč dobra, raje kar neham brat, ker postanem pikasta :lol: :oops: moja teta pa po drugi strani vpija take informacije kot božjo modrost. srednja pot bi bila verjetno - kot vedno - najboljša
Uporabniški avatar
 T1
#246187
Od branja vsega tega sem postal kar močno lačen. Ker pa sem ravno pred eno uro pričel z dieto, bom pač samo ruknil ene esencialne borovničke :drink .

LPT1
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
#246190
Andreja_T napisal/-a:po moje pa ni "problem" prehranjevanje, ampak prodaja :wink:


Ne tako kot je Silvan napisal, vsak misli da ima prav in ima to za sveto, na vse ostalo pa je "alergičen"
Uporabniški avatar
 EčO
#246211
Pa ste ga.... Razkrinkali!! :lol:

Ampak dejstvo je! Vsak posameznik si mora najti svoj optimalni jedilnik. Res pa je da večina za eksperimentiranje nima ne časa, predvsem pa ne volje! Raziskovanje je precej naporen proces!

Dejstvo je da nas proizvajalci in trgovci omamljajo z besedami in prevsem z okusi!! In najlažje je izbrati tisto, kar je najbolj slikovito opisano in dopadljovo posameznemu okusu.

Ne glede na namen uvodnega prispevka sem ga prebral. In nikoli se ne ve! Mogoče bom kakšno zadevo uključil v svoje razidkovanje - ali pa tudi ne. Kakšni pa so drugi skriti nameni prispevka me pa niti ne zanima. :--
Uporabniški avatar
 StaraKost
#246542
Se strinajm s predhodnim odgovorom, posebej z zaključkom. Eni so pa res hecni. Meni se zdi članek, zelo dober in za večino začetnikov poučen, pa tudi za ene "veterane", ki še vedno mislijo , da je trening samo "obremenitev", na komponento počitka in prehrane pa največkrat pozabijo. V članku ni ne duha ne sluha o kakšni prodaji. Zato ocenjujte to kar piše.
Po mnenju enih, potem ne bi smeli pisati o ničemur, ne o copatih, ne o oblačilih ne o športnih urah, ne o načinu treniranja, planiranju treningov ....., ker se za tem pisanjem, najbrž v naslednjem koraku skriva reklama določenega izdelka ali storitve. Smešno.
Dokler pisanje podaja samo določene ugotovitve, ki so za večino lahko samo koristne in nam nič ne vsiljuje je takšno napadanje neumestno. Ko pride do reklame jo ignoriraj, če te ne zanima ali povej, da ni na pravem mestu.
Forumski "policaj" je bil toliko zagnan, da je naredil to kar si sam pisec članka ni upal in objavil link, do spletne strani.. Če ne bi bilo tega "policaja", mogoče nikoli ne bi izvedeli, da ta stran sploh obstaja :D .
Uporabniški avatar
 MBrando
#271186
Hvala lepa za članek. Takšne stavari mi samo doprinesejo, saj je sem vedno odprta knjiga in pripravljen sprejemati. Sam pa se seveda odločim kar bo šlo skozi filtra in kaj ne.

Nekaj stvari mi je clanek definitivno razjasnil, nekaj sem že vedel, nekaj pa še ne. Tudi drugi odgovori in iz tega razvita debata je pozitivna, saj se tako kalimo in se medsebojno podpiramo v strpnosti. Slej kot prej, bomo pa mojstri tako na svojem področju kot do spoštovanja drugih.

Se lahko priporočam še za kakšen članek, prehrambeni priporočen plan za plezalca/alpinista.
Morda pa je še kdo od tukaj iz tega foha :clap:

Je pa že res a ne, bolj ko berem in bolj ko me vaša pozitiva prevzema, bolj se mi lušta nekega teka. Pa sem si rekel, never will i run...i rather walk. Hehe, morda pa se mi je le zareklo :lol:
 bobsaap
#274234
vigor napisal/-a:Super.
Bi bilo pa dobro če bi plane športne prehrane razdelil. Vzdržljivostni športniki, fitneserji, aerobičarji (in ostale enourne skupinske vadbe), plavalci... vsaka od aktivnosti verjetno zahteva druagčno obliko prehranjevanja. Upam, želim si da bi bilo tudi to malo razdeljeno. Ne želim pa si nasvetov o raznih praških in dodatkih. Naravna, pestra, razgibana hrana.


S temle se popolnoma strinjam!

Vsak šport je svet zase in zato tudi hrane ne moreš posploševati.

Ravno tako moreš vzeti na znanje, da ima vsak človek svoj cilj ... kaj če želi kdo izgubiti telesno maščobo? Potem mu 50-70% OHjev nikakor ne pride v poštev! Ravno tako se m pri teh % zdi občutno premalo beljakovin, da bi dober športnik lahko ohranjal kvalitetno mišično maso.

Hrana vsekakor ni "PLAN", hrana je kar ena velika znanost in še posebej, če jo želimo kombinirati s športom. Ko berem na raznih portalih članke, kjer so recimo naslovi "Z malo discipline, do mišičastega telesa" mi gre na bruhanje. Tukaj je potrebno OGROMNO discipline, da je na človeškem telesu viden napredek.

Človeško telo je stroj, ki se bo na neke trende ZELO hitro privadilo, zatorej je potrebno svoje telo spoznati in šele na podlagi tega narediti plan, disciplino, treninge in pa razdeliti % B, OH in Maščob. ;)

Samo moje mnenje ... drugače pa pohvalno, da si se odločil spisati daljši članek, a žal tole za vse novince, ki teh zadev ne poznajo, sigurno ne bo dovolj. ;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA