hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

Uporabniški avatar
 Samo:-)
#248220
In res ga je zašibal. Preverjeno :D
Spartabanda je imela svojo interno tekmo :twisted: in ko sva se s Fiftijem vračala iz Dreisiebnerja, srečava atleta, ki nama šiba naproti. "Kaj je to Vreme?" "Neeeee, malo presuh je videt..." "Je,je!" Prijazen stisk rok in nekaj fotk (upam, da jih da sem gor :wink: ) in že smo odšibali vsak na svojo stran.
Midva sva delala klasično svečinsko, kar pomeni brez Urbana - zadnja KT je na Brunčku pol pa kar dol za Sp. Kungoto.
Skupaj je bilo 37km, 5h19min, 972 v.m., GPS track na: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=yljrgqbsbqialnpj
Uporabniški avatar
 Vreme
#248260
No tudi jaz sem se spraševal, katera dva tipa tečeta nasproti :shock:

Slika

Slika

Sicer pa se je moja pot začela ob 7 uri zjutraj v Šentilju. Direktno na Brlogo od tam na Plački Vrh, kjer zgrešim štempiljko. Mi Samo potem ko se srečamo pove, kje je. Pod Plačkim Vrhom, pri "kmetji" jo ima ena oma v vrečki shranjeno. Sicer sem že večkrat hodil tu okoli, celo s to omo sem se enkrat pogovarjal, da bi ona imla žig se mi niti ni sanjalo...pa še enega žigam nimam. Pri Brunčeku ni bilo nobenega doma, žiga pa tudi nisem našel. Se mi je že zjutraj zdelo, da bo nekaj takega, sem namreč po celem stanovanju iskal kluče od avta, ki sem jih malo prej varno spravil v žep :evil:

Sama pot je izrazito lepa, k vzdušju je vsekakor spadalo tudi današnje spomladansko vreme, nekaj asfalta, nekaj blata, nekaj gozdne poti, gor, dol, izredno lepi razgledi skratka priporočam.

Skoraj pozabil. V najhujših trenutkih mi je pomagala himna Svečinske poti. Vsaka podrobnost z orginalom je zgolj naključna. :mrgreen:

Sicer pa sem danes opravil z nekaj čez 45 km in dobrih 9 ur čistega užitka. V cilju pa kot ponavadi zadnje čase...z nasmeškom :D

Slika

GPS poti

Še fotke

Slišim, da so se danes dve osebi potikale po Šentiljski poti :clap: , slišim pa tudi, da se nekateri že pripravljajo na povezovanje obeh poti. :shock: :clap:
Uporabniški avatar
 Samo:-)
#248273
Bravo Rajko! :clap:
Super zapeta himna! To delaj!!! :laola

Sem na GPS sledi videl, da si malenkost "zalutal" v Zg. Kungoti in se potem prebil na pravo pot.... Ko si prečkal most (takoj po cerkvi v Zg. Kungoti) po katerem teče asfaltirana cesta je 65m za njim en star, odštekan, lesen most, ki te zapelje levo po travniku in potem v gozd. Po ne ravno nedolžnem klancu prideš do table "žig 30 min" (žig pri Brunčku).
Kot je vidno na spodnji sliki, si zlaufal mimo "pravega Brunčka" naprej proti Urbanu.
Slika
Brunček je kmetija, žig pa visi v vreči na vratih. Nikjer nikogar.
Fajn je, če imaš zraven poštarja, ki obvlada vsako bajto, pol najdeš vse žige in slišiš marsikako zanimivo iz življenja svečincev :D
Sled, ki zavije v dolino je najina - Fifty je moral v službo in je zato Urban žal odpadel. Kljub temu sva uživala v spustu skozi zapuščen vinograd in potem po dolini v Sp. Kungoto. Res je luštno malo raziskovat po teh krajih.
Uporabniški avatar
 Vreme
#248275
Ja to pa je moja šlamparija. Jaz sem vseskozi mislil na Brunčeka pod Urbanom in temu žigu nisem posvečal velike pozornosti. :evil: , je pa pri Brunčeku pod Urbanom tudi znak za žig ki ga pa tudi ni bilo :twisted:

Slika

Sem pa tam po prehodu glavne ceste v Zg. Kungoti kot praviš rec malce zalutal, sem mel telefon nisem bil pozoren in sem šel kar mimo lesenga mosta :lol: Himna pa je bila zapeta ravno v tistem nenedolžnem klancu :mrgreen:
Uporabniški avatar
 50cent
#248287
Res je bil lepo preživet dopoldan.Ker sem bil velik dolžnik saj sem teden nazaj izpustil druženje s SpartaBando, sva se s Samotom dogovorila, da ga mahneva po Svečinski poti LS(lagano - sportski), kjer se je ponudil res lep trening in uigravanje ekipe za Ultrabalaton. Sam sem zadovoljen, ker sem po dolgem dolgem času svojemu telesu privoščil par urno miganje in ponovno spoznal, da mi je v užitek :) . Ker je Samo že poznal progo je bilo seveda dosti lažje kar pomeni, da ni bilo izgubljanja tako sva optimirala progo in jo skrajšala na 37km. Od počitka pri Draizibnerju kjer sva si privoščila pol urni postanek sva ga mahnila nazaj, kjer sva srečala našega Vremenkota, ki ga je pridno mahal po poti. Postanek, stisk roke, fotka in že smo se odpravili vsak na svojo stran. Po odsluženi poti sva seveda v Fifotu spila vsak en pir in se pri lastniku oddolžila za parkiranje pred gostilno, nato pa še na pico...in še eno pivo :wink: .

Lepo je bilo, sigurno še kdaj :laola .

PS: Bravo Vreme, ti si car :laola :cast:
 bruny
#248349
:DKer sem odprl temo sem nekako čutil dolžnost, da tudi sam opravim s celotno in zato danes ponovno pohodniško na Pot po Svečinskih goricah. Žigov nisem zbiral. 13. v mesecu :!: :?: ni obetal veliko...Na Kopico se nisem spustil ampak sem direktno povezal domačiji Vrezner in Dreisibner in med njima sem se kar precej ,,lovil in iskal,,.Na pot iz Kopice sem se navezal tik pod gostilno Repolusk in nato podaljšal proti Dreisibnerju. Med Repoluskom in Dreisibnerjem se pot vendarle podvoji...
:D Po Dreisibnerju nato po vaših že uhojenih poteh proti Polcu, Zgornji Kungoti in Brunčku in nato takoj po Brunčku na prvem odcepu po sprva vinogradniškem kolovozu... sestop v graben in nadaljevanje...v Spodnjo Kungoto. Tudi v Zgornji Kungoti sem nekoliko ,,zalutal,, - mislil sem, da je most nekje pri gostišču Denk. Skupaj danes 36-37 kilometrov, ur pa zaradi napak :!: :?: preveč....
:D Ja očitno bo potreben še en povratek v prihodnosti, ker sedaj imam pot v ,,nuli,,.
:wink: Opazil sem, da se v večini podajate proti Deisibnerju po avstrijski strani ampak pravilno markirana pot zavije levo tik pred nekdanjim mejnim prehodom Špičnik oziroma kmetijo Gaube in pride ven pri hiši oziroma kmetiji pod Dreisibnerjevim ,,srčkom,,. Tudi sam bi jo verjetno mahnil na avstrijsko stran ampak me je med pogovorom prijazen domačin opozoril na ,,slovenski pristop,,.

http://connect.garmin.com/activity/72849265

http://connect.garmin.com/activity/72849241


Lp bruny
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#248352
Bravo vsem trem.
Zanimivo branje in celo poslušanje :lol: Plagiat je ratal :D
Rajko, če bi dobro prebral moje poročilo iz Svečinske, bi opazil, da sem namenoma opisoval, kje so žigi, da bi imeli vsi vi naslednji manj problema z iskanjem.
SpartaBanda torej pozna pravo pot :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA