Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Fotr
#25453
Saj ne da bi delal reklamo ampak tole mi pride zelo prav:
Telefonski imenik Slovenije jesen 2004 vsebuje zemljevid Slovenije, ki pokaže prav vse detajle za celo državo. Idealen je za merjenje pretečenih razdalj, za načrtovanje tekaških tras, pa tudi za to, da hitro ugotovimo lokacijo s pomočjo telefonske številke, kadar ne vemo, kje se kaj dogaja. Najbolje ga je namestiti kar kompletno na trdi disk (če je dovolj prostrora), sicer pa se lahko aktivira preko CD-ja.

Vedno smo radovedni, kakšno bo vreme na dan tekmovanja ali treninga in za nepretrgano poročanje, kakšno bo vreme skrbi program Vremenko, ki se ga da dobiti tukaj: Vremenko
Poskusite, če vam ne bo všeč, ka pa lahko odstranite. Mislim pa, da obstaja več takih vremenskih programov.
 Lučko
#25458
:D Hvala fotr za Vremenkota, je že med favorites :lol: . ETIS-jesen 04 pa pričakujem danes pri poštarju. Bom točn zmeru, kolk mam jz do tebe, pa kolk maš ti do mene :twisted: :wink: :wink: :wink:
PS
Upam, da ni avtor Vremenkota ing. Miran Trontelj :roll:
Uporabniški avatar
 Fotr
#25460
Lučko napisal/-a:...Bom točn zmeru, kolk mam jz do tebe, pa kolk maš ti do mene :twisted: :wink: :wink: :wink:
PS
Upam, da ni avtor Vremenkota ing. Miran Trontelj :roll:


Ne samo, da se da izmeriti koliko je od mojega doma do tvojega, pokaže tudi, kako najhitreje priti od tebe do mene in tudi katera pot je najkrajša.
Kot vem poleg Vremenkota obstaja še en podoben program, ki se mu reče Tronteljček, za avtorja pa ne vem. Pri Tronteljnu ima človek občutek, da je še vremenu dolgčas, ko ga on napoveduje! :D
#25475
Fotr napisal/-a:Saj ne da bi delal reklamo ampak tole mi pride zelo prav:
Telefonski imenik Slovenije jesen 2004 vsebuje zemljevid Slovenije, ki pokaže prav vse detajle za celo državo. Idealen je za merjenje pretečenih razdalj, za načrtovanje tekaških tras, pa tudi za to, da hitro ugotovimo lokacijo s pomočjo telefonske številke, kadar ne vemo, kje se kaj dogaja. Najbolje ga je namestiti kar kompletno na trdi disk (če je dovolj prostrora), sicer pa se lahko aktivira preko CD-ja.


Sam opis poti se mi zdi malo čuden. Kar se pa tiče razdalje je pa še kar točen, vendar ne povsem. Razlika je tam nekje okoli 100 metrov. Tudi čas potovanja je razmeroma točen. Ja še kakšno leto ali dve pa bo to enkraten pripomoček tako za nas tekače kot za popotnike. Do konca leta lahko vse to preizkusite na internetni strani telekoma. Sam prej se morate registrirati. Zelo prav pa pride tudi če iščete kakšno ulico v mestih, npr. Ljubljana. Karte mest v telefonskem imeniku so tudi veliko boljše od kart mest v atlasu Slovenije. Vsekakor vredno nakupa. Lahko pa počakate na naslednjo verzijo, ki je predvidena za mesec april 2005.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
#25476
Ja jo še nisem pogledal.Ampak bom počakal na kako skrekano verzijo, da ne bom dajal Telekomovcem tistih šoldov.Saj je sedaj tehnologija že toliko naprej prišla, da je samo vprašanje časa, kdo se bo spravil na to da se omenjeno CD-jko razbije.In potem brezplačno ponuja naprej.
Enostavno je ni stvari, ki se je ne bi dalo razšifrirati in razblokirati.
Tako, da bo najbolje da se počaka kak mesec ali pa še prej in bomo imeli brezplačno najboljšo verzijo te CD-jke.
:lol: :lol: :lol:
Že čakam na omenjeno zadevo.
ČAO!
 Odzadnjak
#25479
Fotr napisal/-a:Kot vem poleg Vremenkota obstaja še en podoben program, ki se mu reče Tronteljček, za avtorja pa ne vem.


Je pisalo ta teden v časopisu, da se je Tronteljček preimenoval v Vremenkota (http://www.vremenko.net), pa ne vem natačno, ali se je to moralo zgoditi (sprememba Tronteljčka namreč) ali je samo posledica dejstva, da je bil stari server preobremenjen in se je s selitvijo drugam spremenilo tudi ime. Lahko pa, da delujeta še vedno celo oba.

Do zeloooo natančnega zemljevida SLO pa se pride tudi zastonj (le registracija je potrebna) preko Agencije RS za okolje, ki pa je v zadnjem času zelo nedosegljiv :twisted: , tako kot vreme.... Ne vem zakaj v zadnjem času večkrat ne morem gor (niti na vreme ne), ko pa vse ostalo dela.... Če jim je server tako zelo nerazpoložljiv, naj jim Bog pomaga, če pa so se linki spremenili in sem jaz neveden, pa seveda naj Bog pomaga meni :D.
Uporabniški avatar
 vidkul
#25482
Živjo!
Novica iz strani www.slotech.com : 17.10.2004

Pravi geek preživi večino dneva zaprt v sobi za računalnikom, ponavadi celo pri zastrtih oknih, ker lahko dnevna svetloba slabo vpliva na jogurtovo polt. Včasih pa se zgodi, da kdo rabi nujno tehnično pomoč na domu, ali pa v predalu zmanjka praznih CDjev. Takrat se je treba hočeš-nočeš podati v divjino zunanjega sveta in prva stvar, ki nas lahko preseneti, je vreme.

O tem, kaj se dogaja v zunanjem svetu na hidrometeorološčem področju, smo precej dobro obveščeni preko interneta. Na voljo imamo različne programčke, ki se postavijo na namizje in nas obveščajo, a njihova slaba stran je, da poznajo zelo majhno število slovenskih mest. Če hočemo izvedeti več, se lahko podamo na spletno stran Agencije Republike Slovenije za okolje, kjer nas čakajo zelo podrobni in ažurni podatki o vlažnosti, temperaturah, vetru in praktično vsem, kar bi nas lahko zanimalo, na izbiro pa imamo tudi veliko število avtomatskih in opazovalnih postaj.

Nek slovenski programer, ki se skriva pod psevdonimom Panter, se je odločil, da mu sama stran ARSO ni dovolj, in je zato izdelal program Tronteljček. Ta skupek kode (s precej zabavnim imenom) z omenjene strani pobira najrazličnejše podatke o vremenu in jih iz opravilne vrstice posreduje uporabniku. Izdelek je dobro narejen, reklamo so mu naredili tudi na siolovem portalu in posledično ga je v kratkem času namestilo precej veliko število ljudi. In zakaj si zasluži novico? Zgodba ima tudi drugo plat.

Avtor programa očitno ni računal na tako velik odziv uporabnikov, ki so z avtomatskim posodabljanjem podatkov vsakih nekaj minut preobremenili strežnik agencije za okolje. Do sesutja ni prišlo, le stran naj bi delala precej počasneje, saj je, če lahko verjamemo avtorjem, promet kar štirikrat večji kot pred pojavom programa. Zanimivo je tudi, da je avtor programa le-tega umaknil z uradne strani in ga ponovno najavil za ponedeljek, 18. 10. 2004 (se je samo ustrašil ali išče rešitev problema?). Medtem pri ARSO trdijo, da so že pričeli s filtriranjem prometa, čeprav sam program še vedno uporabljam brez večjih težav. Očitno bo na razplet treba počakati do jutri.


lp Vid
 Lučko
#25483
:evil: Dijo mijo maratone, bo tebe kakšen "razbil" če boš tkole pisu po forumu. :cenz: Alora, pagare na sunce, pa ETIS originale kupit. Alora, adjamo, adjamo, dijo mijo :twisted: :wink:
Uporabniški avatar
 Fotr
#25485
Odzadnjak napisal/-a: Do zeloooo natančnega zemljevida SLO pa se pride tudi zastonj (le registracija je potrebna) preko Agencije RS za okolje...


Res je zelo natančen, pokaže posamezno hišo, samo z njim se ne da meriti razdalj (ali pa jih ne znam). Dober je tudi Atlas Slovenije na CD, z njim se tudi lahko merijo razdalje, ampak je že precej star in zato pomanjkljiv, ker manjka precej cest, ki so bile narejene v zadnjem času.
Rabili bi en zemljevid, ki bi bil kompatibilen z različnimi merilci dolžin (z Garminom vem, da se to da), da bi pretečeno dolžino in traso teka prenesel in pokazal na zemljevidu. S pomorskimi zemljevidi se to lahko naredi, sem videl na lastne oči, tako da točno pokaže, kje si plul, izmeri dolžino in izračuna hitrost.
Mogoče je še bolje, da tega ni, če ne bomo še na teku kontrolirani do metra in sekunde natančno, kje smo se kdaj nahajali. :shock:
Uporabniški avatar
 Fotr
#25486
marathon napisal/-a: Ja jo še nisem pogledal. Ampak bom počakal na kako skrekano verzijo, da ne bom dajal Telekomovcem tistih šoldov.Saj je sedaj tehnologija že toliko naprej prišla, da je samo vprašanje časa, kdo se bo spravil na to da se omenjeno CD-jko razbije.In potem brezplačno ponuja naprej.

Lažje in hitreje prideš do ETISA, če oropaš kakšno lokalno pošto, kjer jih prodajajo, obenem pa še izprazniš blagajno, kaj pa bodo Telekomovcem tisti šoldi, saj jih imajo dovolj. Postopek ropanja pošte in razbijanja CDjke je enakovreden. Prav jim je Telekomovcem, saj smo jim plačali celo infrastrukturo, sedaj nas pa gulijo. :twisted:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
#25518
Veliko več bi dosegli če bi telekomovci ponudili tako imenovano skoraj brezplačno verzijo.V narekovajih brezplačno.Po drugi strani pa bi pridobili ta denar tako, da bi ga pobrali nekje drugje.To tako ali tako znajo.Saj jim ne oporekam njihovega znanja in ustvarjalnosti.Ampak dejstvo je da se danes izredno hitro dobi takoimenovano skopirano verzijo potem pa ali hočejo ali nočejo.Kljub temu jim bo nekaj kapnilo v njihove žepe.Življenje je tako nekje kapne, nekje pač ne.Samo poglejte program LINUX, ki se brezplačno razširja po svetu in je MICROSOFTU trn v peti.Ker MICROSOFT vsako stvar patentira in posledično tudi pokasira.Pri LINUXU pa je stvar popolnom drugačna in želijo, da stvar funkcionira na podlagi znanja.Da si človek prilagodi princip programov sebi v prid.Na njegov način dela in ostalo.
Prav briga me kaj si drugi mislijo, ampak dejstva so pač taka, da se stvari krekajo.Potem pa ali hočeš ali nočeš.Če ne boš ti ponudil bo pa drugi.Nekdo bo.Če bi pa hoteli preprečiti vse to bi pa morali prenehati razvijati tehnologijo, kar je pa spet absurd brez primere.Saj bi s tem ustavili razvoj časa, kar si pa nekateri zagotovo ne želijo, ali ni tako.
Konec koncev gre tu predvsem za extremni dobiček v končni fazi.
Drži pa pregovor, da še luč ne gori zastonj.
Tako je tudi pri računalniku.Tako želi človek iztržiti pri teku kar največ kar se da, če ima le priliko.Če ne drugače pa v tem da izboljša svoj osebi čas.
ČAO!
Uporabniški avatar
 zulu
#25557
marathon napisal/-a:Ja jo še nisem pogledal.Ampak bom počakal na kako skrekano verzijo, da ne bom dajal Telekomovcem tistih šoldov.Saj je sedaj tehnologija že toliko naprej prišla, da je samo vprašanje časa, kdo se bo spravil na to da se omenjeno CD-jko razbije.In potem brezplačno ponuja naprej.
Enostavno je ni stvari, ki se je ne bi dalo razšifrirati in razblokirati.
Tako, da bo najbolje da se počaka kak mesec ali pa še prej in bomo imeli brezplačno najboljšo verzijo te CD-jke.
:lol: :lol: :lol:
Že čakam na omenjeno zadevo.
ČAO!


Skrekana verzija je bila dana v obtok dan po uradnem izzidu ETISA jesen '04, se pravi 4.11. t.l.
 amerigo
#26199
Fotr, ti morm priznat. da imaš dosti izkušenj in je dobro prebirat tvoje članke!!!! :idea: Sicer pa tisti, ki hoče tečt, oziroma mu je to način življenja je v takem stanju, kot si ga pripravi...
Uporabniški avatar
 5rca
#26214
runner napisal/-a:tukaj?

:-)


Težava je le, ker zamenjevalne datoteke na navedenih lokacijah ne obstajajo !



Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA