Pustolovsko doživljajsko pohodništvo po Sloveniji in okolici - uradni forum Slovenske treking lige

Moderator: treking liga

#255742
Prireditev smo prestavili na nedeljo, 12.6. 2011 ker nam je tako narekovalo vsemogočno
VREME
ki nam kroji vsakdan. Določa naše govorjenje, obnašanje, oblačenje. Je tako kot obleka, znak in simbol. Je in bo tema pogovorov in izgovorov. K vremenu se obračamo, vreme prosimo, vremenu se zahvaljujemo. Do njega se obnašamo ritualno, in čeprav so rituali različni tako kot njihovi nameni jim je skupno to, da hočejo delovati. Verovanje se prepleta z magijo, veselje z razočaranjem, izkušnja z upanjem. In vedno se računa na srečo. Nekoč so za lepše vreme plesali, izvajali procesije, plačevale so se maše. Danes s pomočjo moderne tehnologije skoraj točno napovemo veter, temperature, količino padavin. Vendar še vedno samo napovemo. Napoved je pač napoved, tako kot napovemo izid tekme, rast cen, modne trende. Napovemo lahko tudi, recimo, nastop glasbene skupine ali izid knjige. Ali tekmovanje Bovec Trek Race. Te stvari se potem tudi resnično zgodijo. In zgodi se tudi vreme. Ne sicer vedno po naših željah in potrebah, pa vendar se zgodi. Nekomu je manj, drugemu bolj po volji. In če verjamemo, da vreme bo, lahko tudi deluje. Naša vera oziroma prepričanje. Ker vreme v vsakem primeru je. Zato naj postane tema pogovora. Koliko bodo naši nahrbtniki lažji ker bo dehidracija manjša, koliko bomo hitrejši, ker bodo temperature nižje in koliko boljša bo naša uvrstitev, ker Janeza itak ne bo zaradi slabega vremena. In ker nas bo manj, bo tudi večja možnost, da bomo ravno mi izžrebani. Nagrad bo več, in tista glavna, sezonska karta za Kanin, pa paket v Penzionu Boka ... Vsekakor je vreme vedno znova dobra tema za pogovor in v vsakem primeru samo slab izgovor.

Prisrčno vabljeni!
Uporabniški avatar
 jozeg
#256325
najbolje seveda v cilju ob Bovških specialitetah, pa tudi na trasi, kjer smo šli do prve točke malo po svoje, ostali del pa kar idealno, tako da smo ravno (dva Gorenjca in en Štajerc) še ujeli razglasitev. Pohvala organizatorjem. V Bovec še prideva.
Uporabniški avatar
 vencelj
#261971
:roll: :roll:
Po začetnem navdušenju in udeležbi na prvih dveh ultrah (Šk. Loka in Golte) je bilo nadaljevanje zame bolj tak...slabo vreme, odpoved in prekrivanje z drugimi zadevami so me speljali drugam... :mrgreen:
Naslednja (predzadnja letošnje lige) je napovedana za 1. oktober: http://www.treking.si/sl/treking-brkonj ... /info.html ...lepi konci!

LP, vencelj
#262353
1 oktobra štarta predzadnja tekma treking lige, tokrat na terenu kjer še nismo gostovali: Brkini in Vremščica!

Organizatorji so že uredili vse potrebno, za uvod pa nekaj poznavalskih informacij

Treking liga pa se je tudi malo potrudila in v dveh delih stestirala traso za ultraše: prvi del in drugi del
 AinE
#263833
V soboto, 15. 10. bo zadnji treking v tej sezoni in zaključek letošnje treking lige:
http://treking.si/sl/krtinski-izziv-2011/info.html
http://treking.si/sl/krtinski-izziv-201 ... vtisi.html
Vem, da so/bodo Krti (ŠD) kontrolne točke postavili na najlepše oz. najzanimivejše točke v Moravški dolini in okolici. Trase so razgledne, veliko poti označenih, teren lahko prehoden, kraji obljudeni in domačini vam z veseljem pokažejo pravo pot. :D
Mislim, da na Krtinskem izzivu celo začetniki ne bodo imeli večjih težav z orientacijo.
In do Studenca pri Krtini z nobenega konca Slovenije ni predaleč.
Se vidimo,E.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA