Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 janezs
#279635
Trenutno je vseh pet vrhov pod snegom, ce bo lepo vreme v bodoce, bo pot hitro kopna. Potem se bomo morali zmenit in napravit skupine, v kaksnih casih si kdo zeli pot prehodit. Ali pa, da se mocneijsi prilagodijo slabsemu.
Uporabniški avatar
 zvone
#279692
janezs napisal/-a:Trenutno je vseh pet vrhov pod snegom, ce bo lepo vreme v bodoce, bo pot hitro kopna. Potem se bomo morali zmenit in napravit skupine, v kaksnih casih si kdo zeli pot prehodit. Ali pa, da se mocneijsi prilagodijo slabsemu.


Hvala Janez!

Ja, nad cca 1400 mvr je še vedno kar nekaj "južnega" snega in zametov..

Bom raje počakal na ugodnejše pogoje...

lp. in lep vikend v hribih (nekoliko nižje). Zvone
Uporabniški avatar
 zvone
#279718
hoja napisal/-a:Me tudi mika,pa še kako,počutim majhno :? in se sprašujem,če sprejemate žensko družbo :?: :?:
Lp hoja


Pozdravljena Helena!

Najprej še enkrat čestitke za Primoža, Šentiljsko...

Ženska družba je vedno dobrodošla.

Ti si "ognjeni krst" (Primož) že dala skozi, tako, da - načrtuj, da se pridružiš kateri od skupin
(predvidoma še ta mesec).

Naša skupina bo imela "izi" tempo.

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone
Uporabniški avatar
 janezs
#280387
Celoten krog K24 kopen. Problem je samo v nestanovitnem vremenu, ko se bojo nevihte polegle- prenehale bomo startali. Lp.
 hoja
#280446
janezs napisal/-a:Celoten krog K24 kopen. Problem je samo v nestanovitnem vremenu, ko se bojo nevihte polegle- prenehale bomo startali. Lp.


Še vedno kandidatka,možnost tudi med tednom.

Lp hoja
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#280547
Tudijaz bi vzel med tednom dopust, če izvem pravočasno.
Uporabniški avatar
 janezs
#280626
Za enkrat, je problem nestanovitno vreme. Po napovedih, bo v drugi polovici prihodnjega tedna se zacelo izboljsevat. Potem bova z, Stefanu dolocila tocen termin in vsaj 2-3 dni prej obvestila. Zatem sledijo se podrobne informacije, ura in smer pohoda. (Zdravko, ti pa ze imas nekaj letne zelje, tako, da brez tebe sploh ne gre in bos v prvi vrsti.)

Vsem skupaj Lp.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#280655
janezs napisal/-a:... tocen termin in vsaj 2-3 dni prej obvestila. Zatem sledijo se podrobne informacije, ura in smer pohoda. (Zdravko, ti pa ze imas nekaj letne zelje, tako, da brez tebe sploh ne gre in bos v prvi vrsti.)

Hvala, res imam željo opraviti ta 24 urni razgled po Koroški strehi. Je pa res, da imam vse vikende že zasedene s tekmami in plačane. Računam na termin med tednom.
 TNT
#281528
Imam eno prošnjo, s prijateljem se odpravljama na k24 v nasprotni smeri urinega kazalca (najprej na Peco...) in me zanima če lahko prosim kdo opiše del poti, ki poteka iz Črne na Koroškem do Podpece (gradovi Kralja Matjaža), ker do zdaj še noben od naju ni opravu tega dela poti in rabima napotke, kje se sploh začne ta pot, ker boma štartala ponoči... Ostali del poti pa poznama in se zahvaljujema za pomoč.
Uporabniški avatar
 jan_jan
#281543
Iz centra Črne greš proti Žerjavu in po cca 1km zaviješ levo navzgor po asfaltu in se po cca 400m odcepiš desno na markirano pot za Pikovo.

http://shrani.si/f/1o/Fc/11R3WH0B/crna-musenik.jpg



Ko prideš na Pikovo, slediš cesti med kočo in cerkvijo proti Podpeci, kjer se po cca 30min znajdeš pred že zdavnaj stopljenimi skulpturami gradov Kralja Matjaža. :lol:
Od tu naprej proti Peci pot poznaš. 8)

http://shrani.si/f/1I/QO/1mDAqxwN/musenik-podpeca.jpg



Srečno pot in lepo doživetje 8)
Uporabniški avatar
 janezs
#281556
Odhod s cetrtka na petek , ob ugodnem vremenu.
Nazadnje spremenil janezs, dne 10 Jun 2012, 22:32, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 janezs
#281564
Vse je odvisno ,kje bosta startala. Uradno pa pot poteka mimo spomenika v centru Crne. Ce bosta zacela v Crni in sla prvo na Peco. Zato ne vem zakaj bi hodila nazaj v Musenik in na Pikovo. Pojdita po cesti Crna, Pristava na krizisco desno za Podpeco. Tu je tudi planinski kazipot za Peco. Na smerni tabli za Peco bosta videla prvo odsevno markacijo,( kasneje jih bo bolj pogosto za sestop s Pece proti Kumru). Cesta pelje v Heleno Mitnik, pac gor v Pod vznozje Pece. Ko bosta prisla do strmega " S" Bo priblizno po 200metrih levi odcep za Kmetije Mihev, Zancan in Mislim, da se Stopar, (tudi tu je na skali odsevna markacija) . Od tu naprej se hodi po makadamski cesti, drzita se ravne smeri in ne spodaj napisanih imen odcepov. Z odsevnimi in navadnimi markacijah bo vaju cesta pripeljala v gozd, tu pa zopet po nekaj ovinkih ceste zavijemo levo s ceste,( do sem je mozna spremljava s avtom). Po 30 metrih pa desno v slabo stezo, ki je bolj podobna grabnu vsaj prvi nekaj metrov Potem gremo pod tovorno zicnico , ki sluzi za oskrbo doma na Peci. Enkrat se preckamo cesto,ki pelje na Jakobovo. Tu naprej se pot strmo vzpne, nekaj krat ostro zavije levo desno. Pripelje na sticisce pri Nonetovi-Tomazevi koci.Ena pot pripelje s Pikovega druga iz Mezice. Tu naprej pa lepo po poti za dom na Peci.To bi bilo toliko o tej poti . V enem letu mi je uspelo Ocistit celoten krog K24. Ostale so mi mali popravki s Pece proti Kumru, pozimi med ciscenjem je bilo prekrito s snegom, sedaj pa se te malenkosti popravljam. Ravno v petek sem koncal Smrekovsko pogorje. Manjkajo pa se dodatne markacije, upam da bojo za to poskrbeli markecisti.Ukolikor ne, bom pa tudi za to najdel cas in dobro voljo. Tudi sam cakam na ugodno vreme in se podam na K 24. Sedaj so najboljsi pogoji,kratka noc,visoko se vegetacija ni v razmahu in koce za oskrbo so odprte. Vsi ki boste v noci hodili K 24 in dobite odboj vasih luck se odahnite, saj ste na pravi poti.( Na tezkih delih poti so bolj pogoste ,prilepil sem jih kolikor sem jih imel. ) Lp
Uporabniški avatar
 jan_jan
#281575
janezs napisal/-a: Zato ne vem zakaj bi hodila nazaj v Musenik in na Pikovo.


Janez, fanta sprašujeta za pot, ki vodi h gradovom kralja Matjaža :wink: .
Vsekakor je tudi tvoj opis pravilen, a je ta pot ponoči orientacijsko preveč zahtevna.
Sicer pa je K24 ravno zaradi takšnih stvari še vedno največji Koroški hribovski izziv :D , namreč že zelo hitro po startu se lahko kvalitetno izgubiš :oops: .

Midva sva jima pomagala z opisoma obeh variant, odločitev kje bosta šla, pa je samo njuna.
Uporabniški avatar
 janezs
#281578
Potem pojdita enostavno po cesti,Crna, Pristava in Mitnik Kjer se pozimi gradijo gradovi. Mislim, da je celo blizje kot okrok Musenik pikovo.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 32

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA