imate kaj, kar ne potrebujete in bi to lahko podarili komu, ki bi podarjeno z veseljem in koristno uporabil?
Uporabniški avatar
 RoKo
#293725
Policisti in vojaki v okviru Anine zvezdice zbiramo hrano za družine in posameznike z manj priložnostmi!

--------------------------------------------------------------------------------

V Policiji in Slovenski vojski smo v zadnjih nekaj letih intenzivno okrepili sodelovanje v humanitarnih akcijah. Tokrat se bomo pridružili Anini zvezdici, v okviru katere bomo za družine z manj priložnostmi zbirali hrano z daljšim rokom uporabe. Sodelovanje smo predstavili na današnji novinarski konferenci.

Novinarske konference so se udeležili predstavnica in pobudnica organizacije Anina zvezdica Ana Lukner, načelnik Generalštaba Slovenske vojske brigadir Dobran Božič, generalni direktor policije Stanislav Veniger ter predstavnik Slovenske vojske in predsednik športno humanitarnega društva Never give up Matej Markovič.

Anina zvezdica je dobrodelni zavod, ki zbira hrano z daljšim rokom uporabe in jo nato razdeli socialno ogroženim družinam. Do sedaj je Anina zvezdica pomagala že preko 2000 družinam iz cele Slovenije.
Humanitarna akcija bo potekala v vseh enotah policije in vojske, kjer bomo zbirali hrano od 12. do 30. novembra. Po tem datumu bomo zbrano hrano predali organizaciji Anina zvezdica, ki bo v predprazničnem času poskrbela za pripravo in distribucijo paketov tistim družinam in posameznikom, ki najbolj potrebujejo tovrstno pomoč.
Več o akciji Anina zvezdica najdete na spletni strani www.aninazvezdica.si, kjer najdete tudi kontaktno točko v Ljubljani, kamor lahko prinesete zbrano hrano.

"Verjamem v dobro v ljudeh. Verjamem, da smo v svojem bistvu vsi dobri in pristni. Le to bistvo je morda včasih malce prikrito ter zasenčeno z vsakdanjim življenjem, v katerem žal nekatere vrednote izgubljajo veljavo," je na današnji novinarski konferenci povedala pobudnica Anine zvezdice, Ana Lukner.

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske Dobran Božič pa je poudaril, da so vojaki, ki so izpostavljeni težkim socialnim razmeram v tujini, še posebej občutljivi do tovrstnih primerov v Sloveniji. "Meni osebno je ravno sodelovanje na Kosovu odprlo oči. Takrat sem se zavedel, da je treba v čim večji meri pomagati tudi ljudem v Sloveniji." V vojski zato intenzivno podpirajo vsakršne dobrodelne aktivnosti.

Generalni direktor policije Stanislav Veniger pa je izpostavil povezanost poslanstva policije z dobrodelnostjo. "Humanitarnost je tesno povezana z našim osnovnim poslanstvom. Vsak, ki se je odločil za poklic policista, v sebi nosi vzgib, da bi pomagal ljudem v stiski. Zato se zdi popolnoma naravno, da se ob skoraj vsaki priložnosti pridružimo človekoljubnim akcijam, bodisi kot posamezniki, bodisi organizirano v okviru policije, sindikatov, IPE in drugih policijskih združenj."

V zadnjih nekaj letih smo sodelovanje policije v dobrodelnih akcijah še posebej okrepili. Bilo jih je veliko, od množičnega zbiranja igrač za prikrajšane otroke, zbiranja plastičnih zamaškov, vseslovenske okoljske čistilne akcije, ki smo se ji pridružili, nesebične pomoči prizadetim v poplavah itd., pa vse do vsakoletne udeležbe na krvodajalskih akcijah in zbiranja finančnih prispevkov za posameznike v stiski. "Glede na pretekle izkušnje, sem prepričan, da bo odziv zaposlenih v policiji dober. Takoj, ko se je razširila novica o začetku akcije, so namreč začeli deževati klici zaposlenih, ki so spraševali, kam lahko pripeljejo hrano," je še dodal Veniger in dodal: "Resnično ponosen sem nanje in na njihovo pripravljenost pomagati, četudi so se mnogi med njimi tudi sami znašli v socialni stiski. Trenutne gospodarske razmere so izjemno neprijazne do vseh nas. Veseli pa me, da smo vsi skupaj pripravljeni pogledati preko svojih težav in se zavedati, da vedno obstajajo družine in posamezniki, ki so se znašli v še težji, skrajni situaciji, brez rednih dohodkov in globoko pod pragom revščine."

Predsednik športno humanitarnega društva Never give up Matej Markovič pa je dejal, da kot predsednik društva tesno sodeluje z različnimi organizacijami, zato ima dober pregled nad stanjem v Sloveniji. Kot je dejal, je "stanje še slabše, kot ga lahko spremljamo v medijih, veliko je lačnih in pomoči potrebnih. Zato jim je treba pomagati!"

Vsi, ki želite pomagati, lahko hrano z daljšim rokom uporabe (paštete in drugo konzervirano hrano, moko, sladkor, olje, kis, testenine, riž, trajno mleko, marmelade, namaze, omake, sladkarije, kosmiče, kakav, čaj, kavo, sol in druge začimbe, sokove idr.) prinesete tudi na policijske postaje po vsej Sloveniji.
Uporabniški avatar
 RoKo
#293732
Trenutne gospodarske razmere so izjemno neprijazne do vseh nas. Vseeno pa se moramo zavedati, da vedno obstajajo družine in posamezniki, ki so se znašli v še težji, skrajni situaciji, brez rednih dohodkov in globoko pod pragom revščine. Zato upamo, da se boste odzvali vabilu in prispevali po svojih močeh!


Vabljeni tudi prostovoljci!


Organizacija Anina zvezdica za izvedbo humanitarnih akcij nima nikakršnih sredstev, njene akcije temeljijo le na dobri volji ljudi, ki so pripravljeni humanitarnosti posvetiti nekaj svojega prostega časa.

Po zaključku akcije bo zato dobrodošel vsak par rok! Vljudno vabimo vse, ki želite pomagati pri pripravi prehranskih paketov (zlaganje in pakiranje zbrane hrane v kartonaste škatle), da se obrnete na Olgo Kantužer Deželak (olga.kantuzer@policija.si ali 031 326 109).


olii in žabc sta aktivna člana TF v tem projektu-
 žabc
#293755
Hvala RoKo :clap:
Akcija se odvija s svetlobno hitrostjo...in je znotraj policijskih in vojaških vrst bila izredno lepo sprejeta!!!
Seveda pa lahko vsak, ki bi želel prispevati svoj delež. to stori tako, da odda hrano na naslovu Anine zvezdice, na bližnji policijski postaji ali v bližnji vojašnici.

HVALA!!!
Uporabniški avatar
 RoKo
#294226
Akcija poteka, ponekod se zbira denar za skupni nakup..... do konca mesec se bo nabralo.
Božiček bo tako v spremstvu Anine zvezdice potrkal tudi na najbolj skrita vrata. :laola

V kolikor se pri oddaji nakupljenega ne želite srečati s policisti :D ali vojaki si lahko pomagate z

http://www.aninazvezdica.si
Priponke
0.gif
0.gif (14.31 KiB) Pogledano 44034 krat
Nazadnje spremenil RoKo, dne 04 Dec 2012, 17:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 RoKo
#294693
Domžale so se izkazale, :laola , tudi policisti iz naše enote smo bili danes v nabavni akciji.
Priponke
P1000306-1.JPG
P1000306-1.JPG (238.07 KiB) Pogledano 44261 krat
Uporabniški avatar
 RoKo
#295781
Policisti in vojaki za Anino zvezdico zbrali več ton hrane!

--------------------------------------------------------------------------------

Policisti in vojaki smo se novembra pridružili humanitarni akciji Anina zvezdica. Zbirali smo hrano z daljšim rokom uporabe, ki smo jo danes tudi predali pobudnici akcije, Ani Lukner. Zbrane količine so presegle vse pričakovane okvire, saj smo s pomočjo dobrih ljudi po grobih ocenah zbrali več kot 10 ton hrane!
V imenu obeh institucij sta se načelnik Generalštaba Slovenske vojske brigadir Dobran Božič in generalni direktor policije Stanislav Veniger zahvalila vsem, ki so kakor koli prispevali k uspehu akcije. Zaposleni v Slovenski vojski in Policiji smo zbirali hrano za posameznike in družine z manj priložnostmi. V vseslovenski akciji pa so se nam pridružili tudi občani, ki so v vojaške in policijske enote tudi sami prinesli veliko hrane. Humanitarna akcija je potekala v vseh enotah policije in vojske, kjer smo zbirali hrano od 12. do 30. novembra.

Grobe ocene so, da smo v okviru humanitarne akcije zbrali več kot 10 ton hrane. Med do sedaj razvrščeno hrano je na primer več kot 5200 zavitkov čokolad, napolitank in keksov, 3550 konzerv paštet in rib, 1900 kilogramov testenin, 1600 gotovih jedi, 1300 kilogramov moke, 870 kilogramov fižola, graha in koruze, 850 kilogramov riža, 850 juh in zavitkov jušnih kock, 750 kilogramov sladkorja, 560 zavitkov bonbonov in suhega sadja, 550 litrov olja, 500 zavitkov polente, ješprenja in zdroba, 480 litrov sadnih sokov in sirupov, 440 čokoladnih namazov, marmelad in medu, 440 litrov mleka, 430 zavitkov kosmičev in druge otroške hrane, 400 lizik, 390 konzerv ragujev in paradižnikove mezge, 360 vrečk kakava in čaja, 350 zavitkov pudinga, 310 kozarcev vložene zelenjave, 310 zavitkov kave, 290 kilogramov soli, 220 konzerv sadnih kompotov, 160 zavitkov prepečenca, 130 litrov kisa, 100 vrečk čipsov in drugega slanega peciva ter še mnogo drugih vrst hrane in dodatkov jedem.
Najprej se je do zadnjega kotička napolnila Vojašnica Edvarda Peperka ...
Ko je zbirno mesto v vojašnici postalo premajhno, smo več ton hrane skladiščili še na Generalni policijski upravi. Hrana bo sortirana in prešteta v naslednjih dneh.
"Nekaj se je premaknilo tudi v glavah ljudi"

Pobudnica fundacije Anina zvezdica Ana Lukner je pojasnila, da je velik odziv pričakovala, saj so ljudje začeli zaupati Anini zvezdici. "Ni šlo več le za zbiranje hrane, temveč za premik v glavah ljudi, v odnosu do tistih, ki potrebujejo pomoč. Ko sem danes videla tole polno skladišče, sem bila na robu joka," je s solznimi očmi dejala Luknerjeva in dodala da bodo zaradi velikega odziva lahko obdarili vse, ki so za pomoč prosili Anino zvezdico ali druge organizacije, s katerimi sodeluje.

Ana Lukner se je v svojem nagovoru zahvalila tudi vojakom in policistom za nesebično sodelovanje v akciji in poudarila, da je zbrana količina dokaz, da so pripadniki obeh institucij k akciji pristopili s srcem. Podarjeno hrano bodo v fundaciji razporedili po paketih in jo na prave naslove dostavili do konca leta.
"Policisti postavili na stran lastne skrbi in pomagali družinam z manj priložnostmi"

Odziv zaposlenih v policiji in vojski je bil, glede na zbrane količine, zares izjemen! V dokaz so tone in tone zbrane hrane. "Ko se ozrem po teh nepreglednih kupih, ne morem, da ne bi izrekel najbolj iskrene pohvale vsem, ki so organizirali akcijo, vsem zaposlenim v vojski in policiji, ki so v akciji sodelovali, in nenazadnje vsem dobrim ljudem, ki so prinesli hrano v vojaške in policijske enote," je dejal generalni direktor policije Stanislav Veniger.

"Glede na dejstvo, da je humanitarna akcija Anina zvezdica potekala ravno v času, ko so bili po vsej Sloveniji organizirani protestni shodi, je naravnost neverjetno, da so policisti, kljub vsej delovni obremenjenosti, kljub stresu, ki so ga doživljali zaradi napadov nase, zbrali še toliko dobre volje, da so pozabili na lastne skrbi in množično sodelovali v akciji. Iskreno povedano, ne najdem več pravih besed, s katerimi bi pohvalil te ljudi," je z navdušenjem dodal generalni direktor policije in izrazil prepričanje, da bosta vojska in policija v prihodnje še združili moči in se pridružili takšnim plemenitim dejanjem.

Na vidiku še več podobnih projektov

"Ponosen sem, da smo v tako kratkem času zbrali tako veliko količino hrane! Pravo veselje je bilo gledati, kako smo vsi z optimizmom zbirali pomoč," je zadovoljno dejal načelnik generalštaba Slovenske vojske brigadir Dobran Božič in dodal, da je rezultat te akcije spodbuda za prihodnje delo, saj so že v pripravi podobni projekti, ki bodo izvedeni prihodnje leto!
"Policisti in vojaki smo majhni ljudje z velikim srcem!"

"Pred približno dvema mesecema, ko se je rodila ideja po skupni akciji, sem bil prepričan v uspeh. To, kar se je zgodilo, pa je preseglo vse nore sanje," je poudaril pripadnik Slovenske vojske in predstavnik humanitarnega društva Never Give up Matej Markovič. "Policisti in vojaki smo ponovno, in zagotovo ne zadnjič, dokazali, da smo majhni ljudje z velikim srcem," je še dodal Markovič. Prvi paketi že na poti k družinam ...

Revščina po Evropi in tudi v Sloveniji narašča. O tem priča zadnja Unicefova raziskava, ki ugotavlja, da je kar 8,3 % slovenskih otrok prikrajšanih za osnovne dobrine, kot so denimo trije obroki na dan. Nekatere nevladne organizacije pa poudarjajo, da je lačnih otrok še veliko več.

Ena od nedavnih raziskav, v kateri je sodelovalo 11.000 Slovencev, je prav tako pokazala, da se kriza pozna tudi pri prehrambnih navadah celotne populacije. Tedenska poraba denarja za živila naj bi vztrajno padala, vse več ljudi pa kupuje živila, ki vsebujejo umetne dodatke, saj so cenejša, povečalo pa se je tudi število obiskov v restavracijah s hitro hrano, kjer so cene nižje.

"Ko vidim, da je Anina zvezdica prerasla vse pričakovane okvire, sem še toliko bolj zadovoljen, da smo se pridružili akciji. Pokazalo se je namreč, da je v Sloveniji še veliko ljudi, ki želijo dati svoj prispevek k boljši družbi. Vem, da le z eno akcijo ne bomo rešili tako perečega družbenega problema, kot je revščina. Če pa lahko kakorkoli pomagamo omiliti težek socialni položaj ljudi ali vsaj otrokom polepšamo predpraznični čas, je prav, da to tudi storimo," je dejal Veniger.
Iskrena hvala vsem, ki ste darovali prehrambene izdelke!
Priponke
77.jpg
77.jpg (253.96 KiB) Pogledano 43709 krat
306.jpg
306.jpg (152.8 KiB) Pogledano 43719 krat
Uporabniški avatar
 Misho76
#295786
Res vsa čast in kapo dol :cast: :cast: :cast: Sploh, ker kar nekaj zaposlenih v Policiji in Vojski dobiva nizke osebne dohodke in se prav tako trudijo preživeti te čudne in težke čase. Tudi mi smo se letos družinsko odpovedali velikim in dragim darilom ter donirali denar, hrano, oblačila za ljudi v stiski. In tudi otroci so razumeli, saj tudi sami opažajo razlike in jim ni vseeno. In vsi se počutimo bolj izpolnjene in srečne, saj vemo, da smo nekomu narisali nasmeh in ga osrečili vsaj za en trenutek. Dobro se z dobrim vrača.
 žabc
#295831
Zgolj informacija s terena :D

Včeraj in danes odpeljali in razdelili 940 paketov hrane...pa še nismo končali z razdeljevanjem :D

Bravo policija, bravo vojska, bravo Ana :laola :laola :laola
Uporabniški avatar
 RoKo
#304390
Vojaki, policisti in gasilci bomo med 1. in 18. majem v okviru Anine zvezdice zbirali hrano za družine z manj priložnostmi

SPOMLADANSKA AKCIJA
Konec lanskega leta smo policisti in vojaki izjemno uspešno sodelovali v veliki humanitarni akciji Anina zvezdica, v okviru katere smo po grobih ocenah zbrali okoli 20 ton hrane. Tokratni, spomladanski akciji se poleg vojske in policije pridružujejo tudi gasilci. Skupaj s humanitarnim društvom Never Give Up bomo zbirali hrano za posameznike in družine z manj priložnostmi. V teh časih, ko je čedalje več ljudi, ki potrebujejo pomoč, so takšna sodelovanja nadvse dobrodošla, še več, celo zelo potrebna so.

Med 1. in 18. majem bomo zbirali hrano z daljšim rokom uporabe.
Akcija bo potekala od 1. do 18. maja 2013, ko bomo zbirali hrano z daljšim rokom uporabe (paštete in drugo konzervirano hrano, moko, sladkor, olje, kis, testenine, riž, trajno mleko, marmelade, namaze, omake, sladkarije, kosmiče, kakav, čaj, kavo, sol in druge začimbe, sokove idr.). Zbrano hrano bomo nato predali organizaciji Anina zvezdica, ki bo poskrbela za pripravo in distribucijo paketov tistim družinam in posameznikom, ki najbolj potrebujejo tovrstno pomoč.

K sodelovanju vabimo vse, ki želijo pomagati

Zaradi velikega zanimanja bomo v času akcije, torej med 1. in 18. majem 2013, občanom omogočili, da hrano, ki jo želijo darovati, prinesejo v vojaške in policijske enote, ki jih najdete na spodnjih povezavah:

http://www.policija.si/index.php/policijske-postaje

http://www.slovenskavojska.si/o-slovens ... vojasnice/

Prepričani smo, da bo akcija, čeprav traja le dobra dva tedna, zaživela in da bomo s prehrambenimi paketi družinam in posameznikom vsaj nekoliko olajšali skrajno revščino, v kateri so se znašli.


Preberite tudi:

http://www.policija.si/index.php/novina ... e&id=65311 (7. december 2012)
Priponke
0.jpg
0.jpg (236.95 KiB) Pogledano 41797 krat
0.gif
0.gif (14.31 KiB) Pogledano 41758 krat
Uporabniški avatar
 RoKo
#317466
akcija Anina zvezdica - vabilo k sodelovanju

Spoštovani sodelavci in sodelavke!

Do sedaj smo že dvakrat uspešno sodelovali v humanitarni akciji Anina zvezdica, ki smo se ji pridružili skupaj s Slovensko vojsko in po grobih ocenah zbrali okoli 30 ton hrane. Tokrat vas ponovno pozivamo k sodelovanju. Akcija bo potekala od 1. do 10. decembra 2013.
Priponke
0.gif
0.gif (14.31 KiB) Pogledano 37898 krat

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA