najave in vabila na triatlonske prireditve, poročila s prireditev, koledarji

Moderatorji: stena, izzardly

 klas
#298001
Uspeh bohinjskih Jeklenih motivira tudi druge organizatorje za podobne triatlone.

Poleg Jeklenih in Velenjskega triatlona sedaj še Karavanke. :clap:

Super ni kaj !

se nam kmalu obeta tudi pokal? :D :laola
 milk
#298024
Škoda le, da je vsak novi veslaški triatlon, ki se pojavi, krajši in lažji. Tega je še manj kot Velenjskega. Veslanja je približno pol ure, kolesarjenje je glede na to, da gre trasa gor in dol, v rangu tričetrt ure, teka pa je tudi približno za pol ure. Soliden čas bo torej okoli uro in tričetrt, najboljši pa bodo verjetno opravili že v uri in pol. Torej je približno uro krajši kot Triatlon jeklenih in pol ure krajši kot Velenjski. Štartnina se mi zdi, glede na to, kar je obljubljeno, previsoka. Razumno bi bilo do 25€. Velenjski triatlon v prvi izvedbi ni doživel množične udeležbe, upam da se bodo (tudi zaradi cene) organizatorji uspeli približati določeni kvoti ali pa bo tudi tu le okoli 50 udeležencev, kot v Velenju.
 klas
#298036
Se popolnioma strinjam z milkovim zapisom, vse drži :!:

Osebno bi si želel daljši triatlon, gre pa žal vse res v smeri lažjega, hitrejšega...morda ravno, da bi privabili več ljudi. Prej bi jim to sigurno uspelo z nižjo ceno :)

Objektivno gledano pa je res, da je (varno, pregledno) veslanje težko izvesti kjerkoli daljše, kot je to v Bohinju. Daljša kolesarska trasa spet pomeni več prehodov čez prometnice in raznih dovoljenj (sploh ne vem, kako bodo za tole traso okoli Gorij dobili dovoljenja oz zapore? - vem, da je bil glede tega v Bohinju velik problem, ki so ga rešili s sedanjo kolesarsko traso.)
Še najlažje bi bilo tak nov triatlon bolj "popoprati" z malo daljšim tekom...to pa sper prinese nove zahteve (GRS, okrepčevalnice...)

Skratka naj bo dobro, kot je, in dobro je, da je tako, da sploh je! :D In srečno TK13
Uporabniški avatar
 andrejl
#298056
Množičnost je težko izvesti, če imaš vmes veslanje. To ni šport, ki bi bil dosegljiv vsakemu. Pa ne mislim finančno, bolj logistično.

Triatlon jeklenih je drugače, ima že dolgoletno tradicijo.

Kar se mene tiče, sanjam bolj o kašnih gorskih duatlonih. Woodman je (bil) eden takih, pa ga lani že ni bilo več.

Sorry, offtopic. Ne bom več...
 alpek
#298074
Tudi jaz se strinjam s predhodniki, da veslanje kot nadomestek plavanja ne pomeni nujno večje udeležbe, kvečjemu obratno.
Glede cene pa je tako, da večja razdalja ponavadi pri triatlonih pomeni višjo ceno. In to ne malo višjo, ampak najmanj za faktor 10 pri Ironmanu npr.
 milk
#298219
Zanimiva je tudi izbira datuma, kot da bi se bali prevelike udeležbe. Če se ne motim, je ravno v istem vikendu Maraton Franja. Lani sem se v tem terminu udeležil gorskega teka na Kislico. Trasa je ena boljših, edino označena je bila slabo. Udeležba je bila porazno nizka, tako da mi je bilo že kar malo nerodno, res škoda, ker bi bila to drugače lepa prireditev. Bojim se, da bo podobno pri tem triatlonu. Mogoče bi kaj pomagalo, če bi organizatorji sproti objavljali seznam prijavljenih, tako kot je to pri Jeklenih. Bi vsaj vedeli, kakšno konkurenco lahko pričakujemo. Mogoče bi bil marsikomu ravno kakšen prijavljen konkurent motiv za prijavo, da bi se z njim pomeril. Navsezadnje je to tekma in na tekmi se pač tekmuje. Tisti, ki jih tekmovanje moti in imajo radi družbo pa naj se udeležijo organiziranih planinskih pohodov, netekmovalnih kolesarskih maratonov ipd.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA