splošno, vabila, poročila, ...

Moderator: bubi

#223625
Dober pristevek, ni kaj. Se strinjam z nakupovanjem v tujini, ampak to je spet stvar posameznika...nekaterim je neugodno kupovati preko spleta, samo zaradi 20 EUR razlike pa pač ne greš ravno osebno v tujino. Ne strinjam pa se s ponaredki....jaz ima Led Lenser že od nekdaj, in moram povedati, da za kakovost, ki jo dobim z nakupom njihovih svetilk pozabim na nekoliko višjo ceno.
#223641
Tudi jaz imam raje nekoliko dražjo/kakovostnejšo svetilko. Težava je, ker nimajo ali nočejo vsi toliko zapraviti; in roko na srce, večina kitajskih svetilk z veliko svetilnostjo ima povsem iste oddajnike (LED elemente). Istih proizvajalcev, celo iste modele. Je pa res, da je vse ostalo (ohišje) lahko veliko slabše izdelano, itd. Zato sem prilepil povezavo do foruma, kjer preizkušajo najrazličnejše svetilke in svoje izkušnje objavljajo.

Jaz imam original H7 svetilko.

LP,

M.
#299206
ajitam napisal/-a:Tudi jaz imam raje nekoliko dražjo/kakovostnejšo svetilko. Težava je, ker nimajo ali nočejo vsi toliko zapraviti; in roko na srce, večina kitajskih svetilk z veliko svetilnostjo ima povsem iste oddajnike (LED elemente). Istih proizvajalcev, celo iste modele. Je pa res, da je vse ostalo (ohišje) lahko veliko slabše izdelano, itd. Zato sem prilepil povezavo do foruma, kjer preizkušajo najrazličnejše svetilke in svoje izkušnje objavljajo.

Jaz imam original H7 svetilko.

LP,

M.


Zdravo,

namen imam kupit kvalitetno naglavno svetiko, pa me zanima katero priporočate, kakšne izkušnje imate z njimi... Vsekakor pa more bit z LED diodo...

Hvala za vse nasvete!

Lp
#299208
jaz sem pred 2 leti kupil v leclercu naglavno baterijo in jo imajo se danes pa tak dobr sveti da kr ne mores verjet :laola seveda je led svetilka pa se pocen je se mi zdi da okol 10-15 € kar ni drago :laola
priporocam :D
#299211
Za kaj pa jo boš uporabljal? Hodit, tečt, kolesarit? Glede na to poišči po jakkostih svetilke.

Za hodit so že razne Tike+ čisto vredu.

Za tečt (gozd) imam Led lenser H7r, ki sveti odlično in se lahko snop prilagaja po jakosti in fokusu. Ni najlažja in najmanjša, vendar je super.

Za nočno okolihišno tekanje po bližnjih hribčkih najraje vzamem "kitajca". Sveti že brutalno močno, da imaš občutek kot da si na mopedu. :mrgreen: Je pa zadeva malo težja in baterija se nosi za pasom. Možnost montaže na kolo. Slabost je ta, da drži le 3 ure in brez opozorila ugasne. V trenutku si v temi :shock:
Nekaj v tem smislu: http://dx.com/p/rustu-d6h-cree-xm-l-t6-800lm-3-mode-white-light-bicycle-headlamp-red-4-x-18650-172242
#299218
Sam sem imel še leto nazaj tudi za tek Petzl tikka2 in je totalen poden. Takoj, ko so se kje pojavile korenine sem se začel spotikati, da ne govorim o hitrejšem teku. 30€ tudi pod razno ni vredna.
Odločil sem se da moram kupiti nekaj močnejšega in sem kmalu opazil da pod 200€ že težko dobiš kaj konkretnega, da bi lahko ponoči kolesaril, turno smučal ali tekel po gozdu. Nato sem opazil, da so tekmovalci, ki so bili na prvih mestih na turnosmučarskem maratonu, ki poteka ponoči uporabljali neke kitajske svetilke. Po malo raziskovanja sem le te našel na ebayu za 30€!, gre za podoben model, kot ga je omenil že polpiskra pred menoj: http://www.ebay.de/itm/CREE-XM-L-1600Lm ... 25653511c5

Bil sem malo skeptičen, kaj bom dobil, če sem za Petzlovo dal 30€ in sveti komaj do tal. Po enem letu kar pogoste uporabe pri gorskem teku, turnem smučanju in kolesarjenju v vseh vrstah vremena lahko rečem, da sem navdušen, tako da Petzel in podobni mojega denarja ne bodo več videli :FO:

Se moram pa strinjati, da je baterija za krajše teke lahko moteča, saj je nimaš kam spraviti (za te namene mislim, da je Led lenser idealna izbira). Najboljša je uporaba na kolesu, pri gorskem teku ali turnem smučanju, kjer imaš s seboj nahrbtnik ali torbico, kamor lahko spraviš baterijo. Je pa baterijo potrebno pravi čas polniti, kot je omenil polpiskra, ker drugače te lahko preseneti tema :D (meni drži 10 ur z menjavanjem 1 in 2 stopnje)
#299224
Za vsakodnevno ne preveč zahtevno rabo sigurno priporočam Petzel Tikka Plus 2. Brez problema odtekel v temi že veliko torkovih K-Rožnikov in tudi dosti drugih domačih tekov po gozdu s polno koreninami, listjem,kamni, snegom, ledom, itd... Za 35 eur (z nekaj popusta jo lahko dobiš še ceneje) jaz ne bi kupoval teh kitajskih svetilk z baterijo posebej. Je lahka, majhna (jo komot spraviš v žep od pajkic) solidno sveti in nič ne moti, ko jo imaš na glavi. Tudi trpežna. Moja je preživela že kar nekaj padcev...tudi na asfalt in je še vedno cela.

Je pa seveda res čisto odvisno za kaj boš svetilko uporabljal. Za nočno gorsko kolesarjenje recimo pa tale res ni preveč primerna.
#299303
Glede na to, da lih nisem tip, ki bi kupoval preko ebay-a, raj pogledam svetilko "v živo" da res vidim kako dobr sveti, kakšne lastnosti ima in tko naprej... Aja, drgač bi jo uporablu za hojo in tek ter kakšna nočna popravila/opravila...

Prijatelj mi je priporočil svetilko Led Lenser, baje da res dobr sveti in je vredna svojega denarja..

Ima kdo kakšne izkušnje s temi svetilkami Led Lenser?
#299309
Kako se svetilka zares obnese v gozdu v temi boš videl šele ob dejanski uporabi. Prižiganje svetilk v trgovini ti ne bo kaj dosti pomagalo.

Led Lanser je firma in izdeluje veliko različnih svetilk. Ne samo ene take, ki res dobro sveti. :) Nimam pa s to firmo nobenih izkušenj kar se tiče naglavnih svetilk.
#299316
Včasih sem uporabljal Tiko+ in to več kot 10 let (eno svetilko). Pogojno trpežna, saj sem kar hitro zlomil ohišje in sem jo nadaljnih 7 let imel zalepljeno z "sivim" trakom. Zdaj zasluženo počiva na častnem mestu v avtu, kot rezerva rezerve. :D

Če boš Tiko (in tega ranga svetelk) uporabljal za tek po neosvetljenih pločnikih in vaških cestah je to odličen nakup. Za zahtevnejše terene pa dodaj nekaj cvenka in idi na Led Lenser h7.

Jaz sem nad Led Lenser h7 serijo čisto navdušen. Jakost in snop svetlobe lahko poljubno nastavljaš (ročno seveda). Od bralne svetlobe pa do močnega snopa za vratolomne spuste preko korenin in kamenja. Sploh ta drugi del je mene prepričal. Tečeš skoraj kot po dnevi.
(Fokus tiste 3m naprej, širina snopa malo več kot je potka široka, pa gasa)

Edino kaj me moti je to, da mi batarija ščasoma zleze na vrat. Ampak tega se navadiš. Razmišljam, da bi jo nadgradil s sredinskim elastičnim trakom.

Imam pa h7r, ki se od osnovnega modela razlikuje, da jo lahko preko USB polniš (v avtu, pc, adapter za v vtičnico) in ni več hektike, joooj pozabil sem batarije kupit. Jo kar na poti dopolnim.
#299328
teoo napisal/-a:6€, zastonj poštnina. Kvalitetno narejena, lahka in odlično sveti. Sem res zadovoljen.

http://www.ebay.com/itm/300LM-3-MODE-CR ... AC:DE:3160


super izbira za tek (o teh "fake" lenserjih je veliko dobrega napisanega), sigurno bolše kot pa dati 30€+ za Petzl in podobne preplačane znamke. Kot kaže se svetilke podobne kakovosti od kitajcev dobijo 5x ceneje, tako dobiš svetilko, ki pri dragih znamkah stane 30+€ za 5 € tiste za 150+€ pa za 30 €. In da ne bo pomote kvaliteta je super, vsaj pri tisti, ki sem jo jaz prej opisal (ohišje je iz aluminija in je neprepustno za vodo - testirano, ker mi je že večkrat padla na tla in v sneg)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA