teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 MBrando
#297904
Danes pa je bilo:
120g črnega domačega kruha, narezanega na 6 kosov
90g TETKA SKUTA
Različne domače marmeljad.
( Ni jih boljših. Ne pomnim, kdaj sem nazadnje jedel kakšno trgovinsko! Hmmm, mislim da lani jeseni, ko je moji BIO EKO tetki zmanjkalo njenih BOŽANSKIH FIGOVO/JABOLČNO/POMARANČNIH marmelad (to vse je mešano v eni marmeljad), pa še takrat je nabavila marmelado za palačinke iz ene BIO trgovine, kjer je bila marmelada res top. Da pa bi jedel obično, od kakšne te VELETRGOVSKE znamke, tega pa nisem že leta in leta)
Na 3 kose sem dal domačo kutinovo,
Na 2 kosa ribezovo domačo
Na 1 kos pa češnjevo
Vse razen zadnje so sladkane z malo umetnega sladila, medtem ko moje letošnje ne vsebujejo ama skoraj nič sladkorja. Le to, kar je po dolgem kuhanju oddalo sadje. Njam, njam. Perfektno za v palačinke z skuto!!
700ml žitne kafe (400ml kafica, 150ml 1,6mleka in 150ml vode)

Za kosilo pa sledeč ROMAN:

Hohoho, danes pa ponovno ena taka da BI ŠE ANGELČKI Z RITKO PO ASFALTU UDRIHALI, ČE NE BI IMELI KRIL.

Pa pejmo. Lepo po vrsti;
Sedaj, po kar nekaj letih samostojnega kuhanja, ter ustvarjanja ob pečici se je končno skristarizirala organizacija dela.
Zelenjava kot po tekočem traku, proces dela kot pri NAVY SEALS, začimbe/dodatki letijo v lonec/ponvo kot vzletajo letala na kakšni USA letalonosilki.
Ob 11.30 prišel domov in lepo začel proces. Roke vmit, pa trenerko gor dat je itak PRVO in NAJBOLJ NUJNO.
Nato pa:
Narežem korenino od brokolija ter cvetače, nekaj še imam gomolja od zelena pa še to zalučam v vodo, obrežem prvi dve dobroti, narežem, dam v sito, nato voda čez, splahnem. V lonec voda do 1/4, malo grobe soli in OPALA, ajde korenine in zelena. Gremo se kopat.
Delam dalje, voda se segreva. Natrgam glavice od brokolija, cvetače. Lepo izbiram in se trudim da ne uničim mojstrovine narave. Saj veste tisto o MALARIH oz. OČI JEJO ZRAVEN. Pri meni to še POSEBEJ VELJA.
Dobro, to je urejeno.
Vsaka zelenjava v svoji posodici in čaka da mi korenine zavrejo. Medtem režem čebulo, domač česen, korenje.
V drugo malo kozico vodo in na ogenj. Ponev na ogenj. Domač olivc od bratranca iz Primorske.
Ko zavre voda v kozico dodam graheca in stročjega fižola (količina za pest) v ponev pa vržem česen,čebulo,korenček, malo popražim dodam vodo. Par minutk nato pa šampinjoni. 2. Da ne bo kje preveč. Asket in dachauski atlet ne rabi in niti ne želi več. JAOOOO.

Zadeve v velikem loncu se medtem skuhajo. Samo malo pokuham, saj želim ohranit vitamine v cvetači/brokoliju. Hitro izlijem del vode v posebno posodico (bo jutri za juho), ostalo pa v korito in sledi prelivanje z hladno vodo. Drugače se zadeva še dalje kuha.
Ok...narejeno.
Na hitro še par gramčkov instant polente v vodo z domačim olivcem ter rahlo soljene. Čakam...ok zavrelo. 3 minute kuhanja. Premešam. Ponovno uspelo. Kremasta, ne preslana a še vedno dovolj. Za vas nikakor, za mene pa. Slastno. Na pizza krožnik vse sestavine razen polente in HOPA še za 50 sekund v mikrovele, da pogrejem ohlajeno ter da naredim prijetno konzumatorsko temp. za moj želodček.
Mimogrede sem med vso akcijo še naribal polovičko manjše črne redkve, dodal fiiiiini in pozimi meni naj naj grenki radič, mehki kozji sir (ga že vrag jemlje. A je zato že takšen? Mlahav? hihi), svežo zeleno papriko in SE RAZUME pater AŠIČ jabolčni kis. Aja, česen seveda ne manjka. Česen I LOVE. Pa čebulo tudi. Povsod ju dajem. Pomoje bi ju še najraje v moj frištik z sadjem vrgel. PJE. Jaooo
Premešam, probam.....SLASTNO, KISLO, just the way i LIKE IT.

Zadev je pogreta, kremasta polenta dodana, grah in stročji fižol na vrh, 2 jušni žlici taboljše gorčice za spremljavo ter sobotna priloga VEČERA.
In ANGELČKI so ostali lačni!!!
Uporabniški avatar
 MBrando
#298041
Danes ponovno razvajanje!!!!

UVERTURA:
Črni čaj + 1/2 rumove "ojej se mi je vlil rum noter" kroglice ter 1/2 ingverjevega piškota (vse homemade)

ZAJTRK:
1 perfektna,trda, aromatična hruška
1 klementina (sočna, okusna)
1/2 domače granny smith đabuke
nekaj narezanih mandljev, zdrobljenih arašidov, 1 br. oreh, 1/2 žlice sezama, 1 žlica sončničnih semen, 1 žlica mletega lanenega semena.

Zmešano v posebni posodici
1 ČŽ svežega ingverja
1 ČŽ cimeta
1/2 ČŽ pšeničnih kalčkov
100ml KEFIRA

Na 3jem krožniku: TETKA SKUTA in domač skutin kompakten (dodatek polente v maso) nesladkan štrudl kot rahel vir OHjev in še VEČ SKUTE. A sem že omenil da mi je SKUTA....NEBESA?!?! xD!!!

Je treba dodati kaj več? Počutje po takšnem obroku TOP in mi zadostuje do 12.30 ko imam kosilo.
Danes bo PARADIŽNIKOVA JUHA z vodnimi žličniki. NJAAAM :D
 Obala
#298061
Ponedeljek: cinnamon rolca z dosti frostinga :-- ,pred tem pa zeleni čaj+limona
Torek: umešana jajčka na na mladi čebulci,zeleni č+limona
Danes: zeleni čaj+limona,nekaj kasneje pa banana in kefir.

Vsak dan pred zgodaj zjutraj običajno kozarec vode z pol limone,pol sprehod z mojo penzionerko francozinjo...pol se športa in šele temu sledi zajtrk,sem pač early bird :lol:

Jutri: kruh z medom in maslom,bela kava,kasneje še banana in jogurt z LCa kapsulo(če zmanjka energije je še kaka ploščica v rezervi)..večerja zunaj :mrgreen:
Uporabniški avatar
 MBrando
#298857
KOSILA:

Ponedeljek: Kurji paprikaš, PZ špecli z francoskim maslom, podušen brokoli/cvetačika in radič

Včeraj: En košček putkine bedrače, kuhan brokoli, popečena cvetača s čebulo, česnom, vkuhanim korenčkom in grahecom (dodan paradižnikov koncetrat)--> NJAAAAAAAAAAAAAM + velika skleda mešane soljatike (kidney beans, malo surovega brokolija, radič, zelena paprika, rdeča čebulj, česen. Olalala. ME LIKES!! Hjoooo
+ ena žlica gorčice in ena žlice VITAL SPAR KEČAPA

Danes: Brokoli in cvetača skuhana. Cvetača posipana s hrustljavimi domačimi PZ drobtinicami popečenimi na olivnem olju + popečeno kislo zelje z red kidney beans.

Jutri: Nekaj cumpranja z preostankom špeclekov od ponedeljka. Še razmišljam...pje

Zajtrk:
Olalala LE GRANDE SPECIALE!!!

Uvertura: INDIAN BLACK TEA + 1x rožičev piškotek 1x lešnikov piškotek 1x domači prijatelček (SEVEDA VSE LASTNA PRODUKCIJA)



ZAJTRK:
SKLEDA: Hruška, 1/2 velike granny smith, 1/2 velike pomaranče, žlica sončničnih semen, par mandljev, par arašidekov, par lešnikov, 1/2 oreha, žlica rženih kosmičev.

POSODICA: Kislo mleko, žlička ovsenih otrobov, žlička kokosove moke, žlička presnega kakava

KROŽNIK: TETKA SKUTA + LE MAMAN domača BOŽANSKA KUTINOVA MARMELJAD (1 žlica) ---> ZMEŠANO (najlepši je, ko papcaš in še fajn hrska med zobmi od kutinovih pešk. PRICELESS!!!)), zadnja 2 koščka skutinovega peciva za požrešne sosede. (ta teden še enkrat spečem, s tem da tokrat dodam vanilijev ali pa čokoladni puding. pa da vidimo)

Muaaa...zajtrk, for me, DEFINIRA CELOTEN DAN in MI PREDSTAVLJA NAJ NAJ DEL DNEVA!!

Tudi vam želim dober tek, prijeten štart v nov dan in DOSTI,DOSTI NASMEHOV,POZITIVE in LJUBEZNI
Uporabniški avatar
 MBrando
#298968
Uvertura: Črni čaj, mali ingverjev piškot ter minny scones z pol žličke domače kutinove marmeljad + ZADNJI MAOV PLESALEC (Priporočam!! ZELO!)

Zajtrk:
PZ baguetta s posipom popečena v pečici. Da hrusta in skorja leti po jedilnici (včeraj sveže pobrana pri mojem peku)
60g paštete iz sv.mesa, jeter z orehi in mandlji (dopopral sem sam, kar je šele naredilo zadevo BOŽANSKO)
2 skodelici s tetko skuto (Prva posodica: T.S.+domači ajvar+polovica rjave čebule in poper
Druga posodica T.S.+ 3 stroki česna, rdeča ljuta paprika, poper, drobnjak + en činken pijnevca za svežino)
domača vložena paprika
nedomače vložene hrustljave kumarce
(kak pa jaz obožujem vloženo zelenjavo, sploh pa KUMARCE. Ampak ne one črve, ampak take DA POČIJO ko jo hrustneš )
zelene olive
košček nizozemskega ekstra staranega sira PRIMA DONNA (obvezno priporočam v kombinaciji s fr.maslom z grobo soljo, ali pa kot dodatek pri narezkih/mesninah. Kot samostojno grickanje odsvetujem, ker je skoraj brez arome. Jaz rad sir tud tako, kot nekateri pršut, prigriznem ko vihram mimo hladilnika. Ta ne pade v to kategorijo. Medtem ko pa je tale, katerega sem včeraj kupil--> Red Leicester; staran 9 mesecev, poln arome z nežno korenčkasto barvo. )
rdeča/zelena paprika (četrtina ene in druge glave)
jušna žlica gorčice
+
velika šalca planinskega čaja
 Obala
#299002
MBrando...Mama mia, kateri zajtrki :laola .....

Jaz sem bolj na standardu,kruh pa med in maslo, ovseni kosmiči zakon :laola ..jajčka, sadje..čajiii :clap: veliko čajev čez celi dan z medom in povečini limono :mrgreen: ..

Danes zjutraj pa pozen zajtrk...ker so bili krofi v delu, pol pa smo probali 1.toplega in drugega toplega....do zdaj 4 :oops:
Jutri pa tudi,samo kakega manj :-- pa šalčko bele kave :D

A daste kaj za pusta hrustaaa :--
Uporabniški avatar
 MBrando
#299078
Obala: Njaaaaamsi in HVALA. Rad se razvajam zjutraj. Sicer pa, če se ne bom sedaj, kdaj se bom. Še vedno pa ostajam v svojem področju vnosa B/M/OHjev. Priporočam eno super stran, kjer vse parametre vnasaš, program pa sam preračuna vnos...

http://www.myfitnesspal.com/

Drugače pa je bil top zajtrk in podoben le v drugačni sestavi me čaka v torek. Takrat pa delikatesni pršut, skuta, sir, zelenjava in mešanice FRANCKA in KNEIPA. A bo?

Danes pa:

Olalala LE GRANDE SPECIALE!!!

Uvertura: INDIAN BLACK TEA + 1x rožičev piškotek 1x lešnikov piškotek 1x domači prijatelček (SEVEDA VSE LASTNA PRODUKCIJA)

Zajtrk:
SKLEDA: Hruška, 1/2 velike granny smith, 1/2 velike pomaranče, žlica sončničnih semen, par mandljev, par arašidekov, par lešnikov, 1/2 oreha, žlica rženih kosmičev.

POSODICA: Kislo mleko, žlička ovsenih otrobov, žlička kokosove moke, žlička presnega kakava

KROŽNIK: TETKA SKUTA + LE MAMAN domača BOŽANSKA KUTINOVA MARMELJAD (1 žlica) ---> ZMEŠANO (najlepši je, ko papcaš in še fajn hrska med zobmi od kutinovih pešk. PRICELESS!!!)), 2 koščka domačih rženih ingverjevih piškotov ( to imam posebej na krožniku in zajamem malo mešanice skute nato pa kar z žlico in skuto odlomim malo piškota in...eh, do i need to tell more?!? :D )

Muaaa...zajtrk, for me, DEFINIRA CELOTEN DAN in MI PREDSTAVLJA NAJ NAJ DEL DNEVA!!

Tudi vam želim dober tek, prijeten štart v nov dan in DOSTI,DOSTI NASMEHOV,POZITIVE in LJUBEZNI
 Obala
#300024
Zajtrk,vedno! Klasika pri meni med in kruh, maslo. Ovseni kosmiči na mleku. Kefir s sadjem in musli,z dodatkom skute..kdaj kaki riževi kosmiči..rogljiči,v času pusta pa samo krofi,veliko krofov :oops:
Danes pa mala sprememba,prosena kaša kuhana na mleku-z dodatkom skute in borovnic iz kompota(bila pridna lansko poletje) zapečena v pečici :laola, za povrhu pa žlica kisle smetane.
Uporabniški avatar
 MBrando
#300074
Obala napisal/-a:Zajtrk,vedno! Klasika pri meni med in kruh, maslo. Ovseni kosmiči na mleku. Kefir s sadjem in musli,z dodatkom skute..kdaj kaki riževi kosmiči..rogljiči,v času pusta pa samo krofi,veliko krofov :oops:
Danes pa mala sprememba,prosena kaša kuhana na mleku-z dodatkom skute in borovnic iz kompota(bila pridna lansko poletje) zapečena v pečici :laola, za povrhu pa žlica kisle smetane.


NJAMSIIIIIII!!!! Dober štart dneva.
Pri meni pa danes še klasika, jutri pa ajdov kruh z orehi, domačo kutinovo ter breskovo marmeljad (bil tudi priden lani) položena na domači NAJ NAJ TETKI SKUTI + velik lavor FRANCK KAFICE. Uaaaaa...slin, slin :D
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
#300075
1. Čaj - neka mešanica za boljše delovanje žolča ( emulgiranje maščob )...bom napisal vsebino
2. Dušena ajdova kaša in prosena kaša ( čez noč namočeni ) na maščobi s timijanom in kurkumo
ter soljo
3. Juha iz bučnega mesa ( ta pa je narejena že od sobote zvečer in iz hladilnika vsak dan malo
ven da se pogreje ).

Ja pa nekaj te glasbe za ob blagoslov :) dneva - danes verjetno ne bo g. Jesenka v Staržunu :):
http://www.youtube.com/watch?v=JeMp9IXB ... naiWKwP1wh

Prijeten delovni in miren dan vsem nam ter urejen čas za dnevni trening in ostale sosede, someščane.
 Obala
#300081
MBrando,

kaj imaš kutine doma? Jaz sem imela eno celo jesen(sadež) pa tja v zimo na omari...takoo diši to :clap:


Tek_V_Snegu,

bučna juha,zelo dobro, ooobožujem pa bučne njoke na timijanovem maslu :D


Danes bo "leteči" zajtrk..ok vozeči :-- prvo bela kava,za na pot pa shake z beljakovincami,dve žlice še kute ena banana,nekaj žlic surovih ovsenih kosmičev, zalito s kefirjem....mixssss in v flaško :mrgreen:
pa lep sončen dan :Fslo
Uporabniški avatar
 MBrando
#300101
Obala: Smo jih imeli v sezoni ja. Pol pa hitro predelat v marmeljad. Ena mojih najljubših. Takoj za marelično in slivovo. Mi delamo bolj diabetične variante, zato pride ves okus do izraza. Najraje pa imam da še peške hrustajo med zobmi. BOŽANSKO.

Kar nabavi letos pa zakuhaj PEKMEZ. Tak fajn, gosti. Da bo žlica stala! :clap:
Uporabniški avatar
 MBrando
#300779
Danes:
NOM NOM NOM...
- Rženo ovseni kosmiči kuhani na mleku (da je gosto kot se šika) + par velikanskih žlic ČOKOLINA
- Žlica ČOKO-KUKI kremastih proteinov (za beljakovine in še dodatno zgostitev )
- Kozarec mleka za sproti
Za otroka v tebi!

Jutri:
- Ajdov kruh z orehi
- Tinstano sveže sadnje in domača marmeljad
- Tetka skuta
- VELIKA SKLEDA FRANKIČKE z vrelim mlekom

P.S: Sami KRALJEVI zajtrki
 Obala
#300886
Moj zajtrk:ko vstanem, še v transu ožamem limono v vodo,spijem in na vrsti je še pasji zajtrk :-- :lol: mini sprehoh moje seniorke..potem se spravim v tekaško opremo in "pa pa" za uro ali uro in pol...šele potem sledi zajtrk in tako vsak drugi dan..Danes je bil "šmorn" iz dveh jajčkov,bela kava 8) za vikend pa mufini, polovica z jabolki in lešniki, polovica pa z suhimo figami in na sredi malo figove marmelade,preprosto in hitro :wink:
Uporabniški avatar
 MBrando
#300959
Pa dobro jutro vsem.
Danes se je uživalo ob sledečih dobrotah (dvomim da sem si jih zaslužil)
- ajdov kruh z orehi,
- domača kutinova ter breskova marmeljad ( Prva proizvodnja od MAMAN; druga pa je moja. Sugar free),
- Tetka skuta,
- arašidovo maslo
- nanoškem siru.
Za toploto pa je poskrbela VELIKA šalca čaja 1001 cvet ZIMSKI UŽITKI!

Še sploh lahko gre komu bolje?
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA