Traili za mlado in staro od 1 - 100km: MINI GM4O 1 -3km, GT 12 km, GM4O 42km in UPT 100km. Tretji vikend v juniju je Podbrdo center gorskih tekov. Vse od dogajanju tudi v tem forumu.

Moderatorji: Jožko, Tedi, klavdija

#333403
Ma dej Tedi eno malo p..... maš pa žihr skrito v kameli :) :oops: :drink
No se šalim hehe, seveda je dovoljen tudi meh in vsi ostali pripomočki, ki jih uporabljate za sranjevanje tekočine :drink
#333712
Pozdravljeni :)
Joj Tonek si pa črnogled hehe, jaz pa vseeno mislim da jih bo 100, še celo stavili smo na odboru. Naj bo kar hoče mi verjamemo v naše tekače in verjamemo, da je tekma taprava, da so organizatorji taki, ki bodo zadeve poštimal tako, kot se zagre in da bo vse štimalo tako, kot mora. Pa če vas bo 35 bomo pa vse te pozdravili, kot zmagovalce :) Kaj hočemo nekdo mora začeti in tokrat bo to ekipa ultra Pušeljca :) No do odprtja prijav pa je le še14 dni in res vsem kapo dol :laola
#333744
Tudi jaz sem glede udeležbe v rahlih dvomih, sploh sedaj ko vidim kdaj je predviden štart.
No, da se razumemo, 6-ta ura je idealna za tistih nekaj posameznikov, ki bojo v cilju še pri dnevni svetlobi. Za ostale, počasnejše, ki se bodo morali po celodnevnem drilu podati še v
dolgo noč pa je z vidika varnosti neodgovorno. Pa tudi zaradi logistike tekmovalcev je ura
neprimerna.
Na podobnih ultratailih onstran naših meja se tega dobro zavedajo in temu primerno je čas
štarta pomaknjen v večerno-nočne ure.
Pa brez zamere!
Lep pozdrav Brane.
#333748
Pozdravljeni :)
Brane je napisal tole pa bom kar malo pokomentiral zapisane stavke, ki jih je napisal :)
Tudi jaz sem glede udeležbe v rahlih dvomih, sploh sedaj ko vidim kdaj je predviden štart.
:D O uri štarta smo dolgo in temeljito razmišljali in se o tem tudi pogovarjali z večimi tekači, ki se v zadnjih letih udeležujejo takih in podobnih treilov. Mnenja so različna. V juniju pa je dan najdaljši in na taki tekmi te noč ujame ali tako ali tako. 25% tekačev bo prišlo še po dnevu ostalih 25% do polnoči in ostalih 50% nekje do jutranjih ur. Zadnji del proge ni tehnično zahteven in zato smo se tudi tako odločili. Proga bo dobro označena in poti urejene. Kar pa se tiče dvomov o udeležbi pa o tvojih dvomih ne dvomim tako, da pustimo času čas.

No, da se razumemo, 6-ta ura je idealna za tistih nekaj posameznikov, ki bojo v cilju še pri dnevni svetlobi. Za ostale, počasnejše, ki se bodo morali po celodnevnem drilu podati še v
dolgo noč pa je z vidika varnosti neodgovorno. Pa tudi zaradi logistike tekmovalcev je ura
neprimerna.
:D Kar se tiče ure sem odgovoril, kar se tiče varnosti pa si sam pretekel dosti tekov in veš kako so drugje organizirani in po kakšnem terenu, tako, da nas prištevat med neodgovorne organizatorje je res s tvoje strani milo rečeno neokusno. Kar pa se tiče logistike prihoda tekačev na tekmo bomo seveda vsem tekačem ponudili spanje po ugodnih cenah v bližini štarta v krogu 20km in bo lahko vsak prišel spočit na štart v kolikor pred tako tekmo sploh lahko kaj spiš. Ko greš v tujino ali te kaj vprašajo kdaj in kako boš prišel, kje in za koliko boš prespal ? Zato Brane raje kakšno spodbudno besede napiši pa kakšen uporaben nasvet :)

Na podobnih ultratailih onstran naših meja se tega dobro zavedajo in temu primerno je čas
štarta pomaknjen v večerno-nočne ure.

No mislim, da sem ti vse lepo odgovoril. Smo pač eni prvih, ki smo se te zadeve lotili in speljati jo hočemo tako, kot počnejo drugje dobro in odgovorno do sebe in udeležencev. In z ekipo, ki je v to ugriznila sem prepričan, da bomo pripravili Trail, ki bo ponudil udeležencem več, kot kjer koli drugje. In če nam uspe, ga boš kdaj pohvalil Brane ? Dvomim :)
No upam, da tudi ne zameriš, ker sem napisal v odgovor par stavkov o tvojih dvomih, drugače pa sem ti za vse info ali kar te zanima na voljo, ko se srečava v Alpiju ob kavici. No pa seveda, ker jaz nisem tak dvomljivec ti iskreno četitam za uvrstitev na UTMB in srečno :)
S Tedijevim geslom je napisal Jožko :)
#333749
Jaz verjamem, da bo super, sploh ker vem, kako se takšnih zadev lotite pri vas.

Vsem je pač nemogoče ustreči, osebno pa pozdravljam jutranji start. Pravzaprav me je prijetno presenetila taka odločitev, saj je večina ultratrailov po Evropi tako naštimanih, da ne glede na to, kako hiter si, boš moral prebroditi eno celo noč "na nogah". V ZDA pa imajo praviloma vedno start zgodaj zjutraj.

Tudi za počasnejše je po mojem fajn tak start, saj ponoči nikoli ne greš tako hitro kot podnevi, tudi če si spočit. Tako se da podnevi narediti čim več km, tisti nočni del pa pač vzameš v zakup.
#333751
Tudi jaz trdno verjamem, da je vse pri Pušeljcu natančno premišljeno, najbolje organizirano in da bo super! Pa tudi veliko tekačev bo! :laola

Glede ure štarta vam tudi zaupam. So pa prakse seveda zelo različne. Z MitjemG sva v juliju prijavljena na dva znana, povsem primerljiva teka, Mitjev tek štarta ob 9h zvečer, moj pa zgodaj zjutraj. Razdelila sva si ju predvsem glede na uro štarta :wink:

Meni je žal predvsem to, da se oba z Mitjem hkrati ne moreva udeležiti prvega Pušeljca! Se bova pa drugega...
#333757
Ker vidim, da ne razumete bistva, se bom vzdržal nadaljnih komentarjev.
Sicer pa sem samo izrazil rahel dvom in povedal svoje mnenje. Tega mi pa res nihče ne more
odvzeti.
Drugače pa kot lokal patriot pozdravljam organizacijo te prireditve, kar je tudi pohvale vredno. Samo izvedbo in njeno uspešnost pa bodo ocenjevali tekmovalci.
Lp Brane.
#333767
No, če smo že pri uri štarta. Na večini "znanih" tekov v tujini je štart teka naštiman tako, da pride zmagovalec v cilj ob najbolj "obljudeni" uri (UTMB, SWISS IRON TRAIL , ADAMELO SUPER TRAIL, ISTRA 100 MILJ, MAGREDI....). Če greš na dolg tek boš preživel noč na nogah kjerkoli in kakorkoli to bo. Če začneš zvečer je fajn, ker te bo noč "žlajjfala" in se boš "pršparal" za zadnji "šprint", če je štart zjutraj je fajn ker se imaš do večera čas namartrat in potem ponoči v miru napreduješ in imaš čas za občudovanje zvezd pa še česa ker se ti itak ne da hitet, če greš pa na zmago oz. vrhunsko uvrstitev je pa vseeno ker si itak car in te ne moti ne sonce, niti noč, megla, vročina, mraz,... Prijaviš se sam, zavestno in se zavedaš vseh posledic. Sam sem VESEL, da bo štart zjutraj, ker bo najbolj strm in najvišji del za VSE potekal čez dan. Kdaj se bomo privlekli v cilj je pa od posameznika odvisno. Kot je že Vanja napisala, pa je v tujini praksa nekje med 5. uro zjutraj in 24. uro zvečer- potem pa obračaj kolikor hočeš :laola
Se vidimo v Podbrdu ob 6.00 :D :D :D :D :D :D :D Kdor pride mu bo itak fajn
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA