Traili za mlado in staro od 1 - 100km: MINI GM4O 1 -3km, GT 12 km, GM4O 42km in UPT 100km. Tretji vikend v juniju je Podbrdo center gorskih tekov. Vse od dogajanju tudi v tem forumu.

Moderatorji: Jožko, Tedi, klavdija

#335832
janezs napisal/-a:Danes smo prehodili traso, Železniki- Ratitovec, na enih treh mestih, smo se kar malo ustavljali in lovili sled, obenem se spraševali, ali bo trasa potekala točno tako.


Lp.


Ne morem komentirat, ker ne vem, kje ste hodili... :roll:
Sicer pa ta del trase dobro poznam.

LP, vencelj
#335836
Najbolj smo se spraševali, ko smo morali zapustiti markirano pot, nato pa je zmanjkalo vlake malo po brez potju in prišli na novo vlako, po njej navzdol in zgubili nekaj višincev in se vrnili na prej markirano pot in nadaljevali proti lovski koči. Okoli zagrajenega gozdnega nasada smo našli (tri )markirane poti . No pomembno bo označenje poti na dan tekme, nekaj ljudi bo ta del poti hodilo po temi.

Lp.
#335839
Zagrajen gozdni nasad takoj nad makadamsko cesto? Če ste bili tam, ste bili precej stran od trase. Ta gre precej više po grebenu.
Ko se vzpenjamo iz Železnikov, naletimo na markacije šele na višini dobrih 900m, ko v bližini kmetije Novak (cca 300 m stran) pridemo na traso Loške planinske poti, ampak ne nadaljujemo po njej, jo samo prečkamo in se dvignemo malce više na greben, katerega se v nadaljevanju držimo.

Bo treba enkrat ena ogledna tura... :juhuhu: , sedaj ste bili že dvakrat tukaj, pa sem prebral šele potem, živim pa 200 m od trase.

Na dan tekme dilem seveda ne bo...

LP, vencelj
#335842
Mi smo pri kmetiji Novak prišli na Loško planinsko pot in je nam ura Sunto kazala pravilno pot po Loški do travnika z uto , ko smo šli v gozd smo zavili po grebenu desno po stezi čeprav so tam bile tri vlake. Potem pač nismo dobili pravo sled. Bomo še šli ponovit. lp.
#335847
Pozdravljeni

Kar se tiče označevanja proge na tekmi sigurno nebo problema. Posebno ne na delu, ki ga opisuješ Janezs. Vemo, da bo od Železnikov pa vse do cilja nekaj tekačev šlo v nočnem času in bo seveda proga temu primerno tudi označena. Da bi jo pa že sedaj no v ponedeljek imamo sestanek pa bomo kakšno na to temo tudi rekli :) Drugače pa kakšna ogledna tura na posameznih delih ja ne bi bila odveč :)
#337417
Pozdravljeni

Če pa bo kdo hotel nadaljevati še vse do cilja v Podbrdo pa bomo poskrbeli za vodenje in vso ostalo logistiko. Trasa je čudovita in res bi bilo škoda zamuditi ogledno turo :D Hvala Branetu in Venclju za organizacijo pohoda.
#337919
Zaključek trase UPT smo si ogledali, a videli bolj megleno :lol:

Sedaj pripravljamo ogledno turo po trasi GM4O in delno UPT od Porezna do Železnikov.

OGLEDNA GM4O
30.5. ob 8:00 se dobimo v Podbrdu pri TIC-u (nasproti Cerkve Sv.Miklavža) in gremo po celotni trasi v tempu za 8-9 ur/krog.

OGLEDNA UPT Porezen - Železniki
30.5. ob 7:00 se dobimo v Železnikih pri športni dvorani kjer pustite svoje avtomobile. Z organiziranem prevozom vas peljemo v Podhoč pod Poreznom, kjer začnemo turo. Tempo bo prilagojen najpočasnejši skupini. Dolžina bo nekje 45km zato poskrbite za vsa potrebna okrepčila.

Prosimo za PREDPRIJAVE da lažje organiziramo logistiko :D

Nekaj se nas je že nabrala, nekaj pa še bo: PREGLED PRIJAV 8)
#337941
Pozdravljeni

Prijave na ogledno turo GM4O in UPT se kar lepo nabirajo in prepričan sem, da boste uživali na pohodu - teku :) Seveda pa bo veliko užitkov in novih doživetij tudi na Ultra Treil festivalu v Podbrdu :) Z velikim veseljem vas pričakujemo tako, kot vsako leto tretji vikend v juniju :)
#338046
Tale pušeljc me res vznemirja. Hodim okoli teh vrhov, jih gledam od daleč in se sprašujem, ali sem tega sposoben .
Danes sem se na trail turo odpravil kar od doma, ker sem avto odstopil najdražji.
Dopoldne sem krenil iz Lesc , prečkal Savo in zatem še Jelovico in se povzpel do Oražnove koče na planini za Liscem . Oblaki , ki so dopoldne prekrivali vrhove bohinjskih gora , so se razkadili in naredil se je lep sončen dan . Nekako me je vleko na Črno prst , da z vrha pogledam , kako daleč je Porezen, pa Blegoš , Ratitovec , Lajnar .
Narava letos hiti s cvetjem . Planina za Liscem je že prekrita s preprogo cvetja. Cveti že rododendron , avrikelj, modri svišč, anemone . In še in še... Višje gori so me pozdravljali alpski zvončki , ki so oznanjali, da se je sneg nedavno stopil . Pod vršaci na severnih pobočji je snega le še za vzorec in prav nič ne moti vzpona .
Ves čas od doma nisem srečal nikogar. Pogled s Črne prsti pa je bil enkraten . V vsej svoji veličini so so izstopali vsi vrhovi pušeljca . Tam doli globoko v grapi pa je videti zadnjih odsek proge proti cilju M4O in UPT . Upam , da čez dober mesec doživim Cilj . To bo resnično Cilj z veliko začetnico. Upam. :oops:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA