Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 kemc
#3329
Živjo

Po včerajšnjem popoldanskem teku na Rožniku sem opazil, da je kar nekaj označevalnih tabel uničenih zaradi snega ali pa so postavljene "kar tako", da onemogočajo jasen potek poti. V mislih imam 10,5 km progo. Stanje na ostalih dveh je predvidevam podobno



Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 milkec
#3333
Tudi na Tivolski strani manjka nekaj oznak.
Pa še z Erotom sva opazila, da nekatere ne pašejo ravno na pravo mesto. V mislih imam predvsem kilometrske oznake, kjer so nekatere razdalje malo nelogično!

Če bi kje dobil oznake, bi se z veseljem lotil postavljanja novih! A mogoče kdo ve, kje bi se dalo to dobiti? Predvsem zaradi tega, ker imam pisarno v Tivoliju in vsak dan gledam proge se počutim nekako domačina in bi rad spravil progo v red!
Uporabniški avatar
 Matevz
#3335
Jaz sem bil že od začetka malo skeptičen do smiselnosti postavljanja tovrstnih oznak. Slabe izkušnje sem imel že v preteklosti, ko sem se ukvarjal še z orienteeringom in so bili stalni problemi z zastavicami (ki pa os bile še globoko v gozdu).

Barva na drevesih v kombinaciji s tablami z opisi prog je po mojem mnenju bistveno boljša (bolj praktična in bolj obstojna) rešitev.

BTW takšno varianto (samo brez tabel) sem pred kakšnim mesecem odkril v Udin borštu v Kranju - super proge.
Uporabniški avatar
 milkec
#3340
Hm... ne razmišljaš slabo! Mogoče bi bilo dobro narediti pločevinaste tablice in jih res zliti z drevesom in jih pribiti z več žeblji. Ker bo to vsekakor bolj obstojno kot posamezne palice z oznakami. Je pa res, da ne bo nič obstojno, kdor bo hotel bo tudi z drevesa spraskal barvo.

Tam kjer se pa res ne bo dalo uporabiti drevesa pa kaj drugega.

Ampak saj ni bilo tako slabo. Veliko tabel je še vedno na pravem mestu, predvsem tista, ki so nabita na drevesa (na palicah so lahko odpadla tudi iz drugih razlogov), tako da mislim, da so ljudje vsaj malo uvidevni!

Mislim, da je treba najti eno pametno kombinacijo vseh zamisli.
Uporabniški avatar
 ales
#3356
BTW takšno varianto (samo brez tabel) sem pred kakšnim mesecem odkril v Udin borštu v Kranju - super proge.


Matevž, kje pa se začne proga v Udin Borštu? Predvidevam, da so proge makadamske-bodo od vseh teh kilometrov na asfaltu še kolena zajamrala.[/quote]
Uporabniški avatar
 kemc
#3378
Po mojem bi blo najbolš postavit table na tak način da je čim manj okolsko sporen. Pri tem mislim predvsem na drevesa, ki jih po mojem mnenju za tak namen naj ne be prebadali z raznimi vijaki in 10 cm žeblji. Zagotovo pa je, da tak način postavljenih tabel ni najboljši sploh če pomislim na stebre samostoječih tabel, ki so narejeni iz "prešvoh dil". Kako majo to kej u tujini pošlihtano sploh tam ko so pravi raji za tekače. Mislim, da bi se lahko tudi v tem primeru zgledovali po njih.

Pa še neki Metzvž je omenu Uden boršt. Matevž zanima me če to štartaš tam blizu restavracije Dežman ob cesti na Kokrco. Vidu sem da je postavljena tabla oreintacijski tek :shock: ?

Lp
Uporabniški avatar
 Matevz
#3379
ales napisal/-a:Matevž, kje pa se začne proga v Udin Borštu?


Če greš z avtoceste v KR zahod in zaviješ proti Kokrci je kmalu (200m) na levi en odcep, kjer je ponavadi parkirano kar precej avtomobilov. Tu parkiraš, začetek prog pa je po moji oceni bolj proti Kokrici in sicer tik pred prvimi hišami na levi. Proga gre najprej pravokotno na glavno cesto (ob zadnji vrsti hiš ob gozdu).

Proge so bolj kot makadam kolovozi in stezice.

Za Udin Boršt je bila nekoč narejena tudi ena odlična karta za orienteering (1:15.000 z vsemi detajli), ki bi se jo mogoče dalo dobiti kje preko Orientacijske zveze http://www.orientacijska-zveza.si/index_slo.html

Rdeča proga je najdaljša (se mi zdi, da je bilo nekje okrog 10 km +-2), modra malo krajša, rumena in še ene druge barve pa se mi zdi da so krajše.
Uporabniški avatar
 kemc
#3380
Hvala MatevŽ!

Sam glede na to da je tuki okol še kar neki snega se mi zdi da je proga zasnežena sploh če pomislin an progo okol Brda. Sama čofta :D , pa ne da bi blo kej narobe s tem. Je še bolj ofroad filing :lol: .
Uporabniški avatar
 Matevz
#3381
Jaz po zadnjem snegu še nisem tekel ne na Brdu ne v Udin Borštu, ampak prej sem pa imel izkušnje, da je Udin Boršt manj leden kot okoli Brda. Verjetno, ker manj ljudi laufa/se sprehaja.
Uporabniški avatar
 Bajsi
#3387
Helou!
Edino, kar bi zdržalo so kovinske table na kovinskih profilih, vbetoniranih v zemljo. Samo vsa stvar se konča pri denarju. Če mi kdo od "prisklednikov" lahko posreduje ali denar je na voljo in ali se lahko pri temu tudi malo preseravamo, potem imam zamisel, ki na koncu ne bi niti toliko koštala, seveda ce je vključeno predvsem prostovoljno delo. Materijal seveda plača naročnik.
Predvsem pa bi se dela izvajala tako, da bi najprej poskrbeli za tiste najbolj udarne točke. Tako bi lahko po mojem v času kakih dveh let postopoma zamenjali vse table.
Seveda pa moramo vedeti, da verjetno betoniranje v tla (namesto samo preprostega zakoličevanja) zahteva kakšna dovoljenja.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA