prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 mdebelak
#343463
Me ma da bi tudi jaz probal ON.
Samo še moram preveriti kateri model bi pasal na moje noge.
Bomo vidli kako in kaj v naslednji sezoni teka.
ja zdaj pa :lauf:
 MaliFric
#343837
Živjo.

Da malce sporočim kako in kaj. Nabavil sem si On Cloud in so super. Pretekel z njimi kar nekaj treningov, letos tudi Ljubljanski maraton, zdaj pa gledam naprej. Katere Onke so sploh priporočljive za težje tekače? Imam 100kg in številka noge 48. Zdajšnje mi sicer še dobro služijo, ampak jaz sem navajen, da imam doma vsaj 2-3 pare in bo treba nekaj nabavit.
Uporabniški avatar
 GTA
#343848
Miha, si me prehitel. Evo, od danes so na zalogi so vsi modeli 2016 in kar nekaj parov različnih modelov 2015 po znižanih cenah in še nekaj parov modelov 2014, na katere ponujamo še večji popust.
Za tekača s 100kg priporočam močno prenovljeni Cloudcruiser (bivši Cloudrunner) ali pa povsem novi, lažji Cloudflyer. Št. 48 sicer ne naročamo na zalogo, lahko pa vam jih dobavimo najkasneje v 14ih dneh.
 stari bor
#343852
Tale Cloudcruiser je res močno prenovljen,predvsem je bolj robusten,s tršim gornjim delom,pa tudi podplat se mi zdi trši.Za 100 kilsko telo bi znal biti ravno pravi.Oblački na podplatu zdržijo dlje,ker so debelejši in jih je več kot na lažjih modelih.Na pomlad pa bom sam vendarle prešel na Cloudflyer.Prvoimenovani je namreč bolj trening copat za težje kalibre :roll:.
Uporabniški avatar
 ris9
#343864
Jaz pa nimam preveč sreče z ONkami.

Par let nazaj sem kupil racerke in surferke. Racerke so zdržale vseh planiranih 600 km in sem jih dal naprej praktično nepoškodovane. Pri surferkah mi je počil sprednji notranji balonček na eni nogi že pri 450 km tako da so bile za tek neuporabne razen če bi odrezal počen balonček.

Sedaj sem nekaj nazaj kupil runnerke, ker sem imel rahle težave z ahilovima tetivama. Moram reči, da se je stanje izboljšalo (ali so za to "krivi" copati ne bom trdil :) ). AMPAK kaj k imam sedaj 550 km in copat ZNOVA neuporaben. Namreč znova mi je počil sprednji notranji balonček. Na drugi nogi pa je blizu tega. Itak je tek s takim copatom nemogoč ker sedaj tisti del opleta.

Ne vem no.

Ali pričakujem preveč, če bi rad da mi copat zdrži 800 km? Sploh za cene, ki jih držijo.

Škoda ker se res lepo teče v njih (ko so nepoškodovani seveda :D :D ).
 stari bor
#343874
To,da se ti najprej obrabi sprednji notranji oblaček,kaže na način tvojega teka.Zvračanje noge navznoter(pronacija)ni ravno najboljši način teka.Glede tega je model Cloudcruiser verjetno primernejši,saj se mi zdi bolj stabilen kot modeli,ki jih omenjaš.Predvsem pa bi bilo dobro poskusiti s pristajanjem bolj na zunanji sprednji del copata.Obraba pa zagotovo pri teh copatih ni njihov močnejši del.Dva para na leto sta norma že pri neki povprečni letni kilometrini.
 mdebelak
#343875
stari bor napisal/-a:Obraba pa zagotovo pri teh copatih ni njihov močnejši del.Dva para na leto sta norma že pri neki povprečni letni kilometrini.

O, če pa je to slaba stran pol pa bom kar nehal planirat za ON-ke.
Bom raje kar naprej jadral v svojih Brooks-ah (1300km), pa še zgledajo skoraj kot nove.
 Jure18
#343876
mdebelak napisal/-a:Bom raje kar naprej jadral v svojih Brooks-ah (1300km), pa še zgledajo skoraj kot nove.


... sicer je pa nekje "priporočljivo" zamenjat te trening copate po nekje max. 1000 km, so takrat sposobnosti blaženja že kar dobro "prežvečene".

Imam pa tudi jaz sedaj v rotaciji (verjetno še zadnji) par ON CloudSurfer, potem bom menjal za nekaj drugega... mika me kakšna HOKA One One, ali pa Altra. :)
Uporabniški avatar
 ris9
#343880
stari bor napisal/-a:Zvračanje noge navznoter(pronacija)ni ravno najboljši način teka.


Hmhm.. Po vseh meritvah in ogledih (snemanjih) sem rahel supinator tako da ta teorija ne bo točna.

Naj pa dodam še to, da pristajam na zadnji zunanji balonček, ki je tudi zmeraj precej bolj obdelan kot ostali ampak tisti je bolj debel in zato ne poči.

Drugače pa copate vsekakor priporočam.
 stari bor
#343882
Zakaj pa ti,ris9,potem poči sprednji notranji oblak.Meni vedno prvi poči sprednji zunanji kamor pristajam,in je razumljivo na tem delu obraba največja.Ko sem pred leti videl posnetek mojega teka,bilo je na Kraškem maratonu,sem bil presenečen,da sicer pristajam pravilno :?: na zunanji sprednji del stopala,ob odrivu pa stopalo obrnem navznoter.Že večkrat sem od učenih zdravniško ortopedskih glav prebral,da so takšne in podobne prakse pri teku zelo verjeten vzrok za razne tekaške poškodbe,ahilova tetiva ,katere žrtev sem tudi sam,pa da je sploh podvržena nepravilni tehniki teka :bum: .Samo od teorije se ti sprednji notranji oblak zagotovo ne izrabi prvi :mrgreen: .
Uporabniški avatar
 StaraKost
#343883
Ne vem no. Pri njegovi hitrosti ni čudno, da se kaj hitro obrabi :).
Uporabniški avatar
 GTA
#343905
Jure18 napisal/-a:
mdebelak napisal/-a:Bom raje kar naprej jadral v svojih Brooks-ah (1300km), pa še zgledajo skoraj kot nove.


... sicer je pa nekje "priporočljivo" zamenjat te trening copate po nekje max. 1000 km, so takrat sposobnosti blaženja že kar dobro "prežvečene".

Imam pa tudi jaz sedaj v rotaciji (verjetno še zadnji) par ON CloudSurfer, potem bom menjal za nekaj drugega... mika me kakšna HOKA One One, ali pa Altra. :)


Mogoče se bo slišalo kot reklama - pa vseeno. Poizkusil sem Hoko one one in v zadnjem tednu kar pošteno tudi novi Cloudflyer. Z njim sem tekel po suhem in mokrem asfaltu, makadamu, gozdnih poteh in koreninah cca 150km in lahko napišem prve vtise. Flyer je nižji, manj blažen (čeprav še vedno močno) in lažji kot One One. Kataloška teža pri številki 42 je 280 gramov, dejanska pa pri nobenem od parov, ki jih imamo na zalogi ne presega 272 gr. Zanimivo je, da je Flyer lažji od Surferja, četudi je uradna teža copata 5 gramov višja. Flyer ni običajen ON copat, kot smo jih bili vajeni do sedaj (razen Clouda), saj zadnji oblački na podplatu niso zamaknjeni naprej in tudi stabilnost noge je s podplatom, ki je pri tem copatu razširjen (širši od vložka oz. širine stopala) bližje običajnim tekaškim copatom. Ne vem sicer ali je to dobro ali ne, odzivi tekačev bodo pokazali, po prvih tekih pa lahko pohvalim udobje, odzivnost, lahkotnost in nov zračni zgornji del copata, ki z novim načinom zavezovanja nogo resnično natančno "objame" in zato je pri odrivu po mojem mnenju zelo majhna izguba energije, saj je praktično nič ne porabimo za "prazen hod". Mogoče ta copat omogoča lažji prehod tekačev iz drugih brandov na ONke, saj je razlika pri pristanku na tleh manjša, ostane le razlika v padcu peta-prsti, ki je tudi pri Flyerju le 7mm in pa spominska pena, ki nevtralizira razlike med stopali tekačev. Copat je na suhem ali mokrem asfaltu res dober, prav veselim se preden grem na tek, čisto nova dimenzija... Pošteno pa je tudi, da napišem, da Flyer na vlažnem asfaltu malce drsi, še posebno tekačem, ki so bolj agresivni oz. hitrejši. Sam nog ne dvigujem prav visoko in me ne moti, kolega, ki je hitrejši tekač pa se je včeraj zjutraj, ko je rosilo in je bilo pod ničlo pritožil, da mu je včasih pri agresivnejšem odrivu na zlizanem asfaltu drselo. Guma je trša in mislim, da so jo spremenili zato, da bi se čim manj obrabljala. Po 150 km je podplat enak kot prvi dan. Ogromna razlika proti modelom 2015. Kar pa se tiče teka po neurejenem terenu - brez težav gre po gozdnih stezah gor in dol na Jošta in Mohor. Četudi sam celo zimo ne glede na teren tekčem v Surferkah in Runnerkah, mislim da bo to zimo moj copat za neurejene terene Cloudflyer. Do poletja, ko bo tudi ON predstavil tri povsem nove trail modele.
Uporabniški avatar
 ris9
#343909
Kar sem ga pregledal na spletni strani zgleda odlično. Prvi balončki so zamenjani za fiksni podplat, kar bo zame prišlo še kako prav pri obrabi. Edino res sem opazil, da se je zadaj podplat prestavil malo bolj nazaj, kar (po najinem pogovoru v trgovini GTA) verjetno pomeni, da ne bo toliko pozitivno za ahilove tetive??

No ceno sem že opazil na spletu :oops: :oops: :oops: ufuf
Uporabniški avatar
 tabonir
#343924
ris9 napisal/-a:No ceno sem že opazil na spletu :oops: :oops: :oops: ufuf


To je glavni razlog, da še nisem "sprobal" On-k!
Zelo težko se jih dobi za nek "normalen" denar. Trenutno tečem v copatih Brooks Transcend, ki so stali 80,15€ s poštnino vred! Za copate ON pa hočejo.....€.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA