Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
#346879
zz topka napisal/-a:Spirulina pomaga izboljšati kri.( Hb) To je zihr. Vsaj iz mojih izkušenj. Ker jo uživam že kar nekaj let.


Sem se že včeraj spomnil nate, vem, da si pred časom s spirulino uspešno izboljšala kri. Sem čakal, da se oglasiš. :wink:
Seveda telo boljše fukcionira, če je dobro oskrbljeno s kisikom:
"Hemoglobin je rdeče barvilo v krvi, ki vsebuje železo. Nahaja se v rdečih krvničkah. Njegova naloga je, da prenaša kisik od pljuč proti ostalim delom telesa."

Druga zgodba so lahko ljudje, ki se naenkrat s preveliko težo poberejo s kavča in pričnejo z gibanjem, sprva hojo, potem postopno s tekom. Z vztrajnostjo lahko zelo napredujejo in če na začetku s povprečno hitrostjo hoje premagajo 5 km v eni uri, ki jih potem, npr. v enem letu (v kombinaciji s tekom) izboljšajo na 10 km v eni uri, pri tem pa slučajno, ker so pač slišali ali prebrali, da je "super živilo", poleg vsega ostalega uživajo tudi spirulino, in potem jih slišimo trditi, da jim je spirulina izboljšala zmogljivost za 100%.
:laola
#346888
Ja, še to lahko tudi iz izkušenj napišem. Vedno sem kupovala ta drago Spirulino. In Hb je bil na krvodajalski vsake pol leta super.
Pa so mi rekli, naj ne kupujem ta drage, saj je ta poceni trikrat cenejša in z istim učinkom. Bem, dobro, glih k nimam šoldov, sem kupila en bot ta poceni Spirulino.
Še preden objavim rezultat ta poceni Spiruline, pa tole:
Vse ostalo pa je pri meni že 13 let več al manj isti šmorn. Torej, dobra hrana in pijača, dosti hodaških km v riti ( okoli 3500), tekme za vikend... edino "mlajša" sem vsako leto bolj. 8)
In ko sem po ta poceni Spirulini šla na krvodajalsko :arrow: "Gospa, vaš Hb pa je čist na meji. A jeste kaj hrane z železom?" :oops:
Alora, sem kupla spet ta drago Spirulino in na next krvodajalski je bila una teta čist kontenta z mojim Hb, jast pa tudi. :D
To je iz mojih izkušenj.
Uporabniški avatar
 čara
#346889
Meni je nivo hemoglobina, železa in feritina dvignilo uživanje mesa cca 2-3x tedensko. Me pride cenej, kot marsikateri dodatki (vvključno z algami), ki sem jih uživala predno sem začelapred dobrim mesecem dni spet jesti meso in ribe.
#346893
zz topka napisal/-a:Ja, še to lahko tudi iz izkušenj napišem. Vedno sem kupovala ta drago Spirulino. In Hb je bil na krvodajalski vsake pol leta super.


A lahko prosim napišeš, katera je "ta draga" - ali vsaj cenovni razpon, ker jo tudi sama uporabljam, pa da vidim, katera je boljša oz. katero kupiti...
#346894
Čara, le svoje izkušnje pišem: :D
- sem jedla meso, dosti mesa, sem imela 110 kg :arrow: nisem imela dovolj Hb
- sem jedla meso, dosti mesa, a sem shujšala 40 kg :arrow: nisem imela dovolj Hb
- ne jem mesa, ( prekršek je pršut en bot na tri tedne), pijem Spirulino (in to je edina stvar, ki jo kupim v apoteki) :arrow: Imam super Hb
Tako je pri meni. :D

Tahuda, sem ti na ZS napisala, da mi ne bojo rekli, da delam reklamo za karkoli. :D
#346930
Jaz imam vedno nizek hemoglobin, prenizek feritin in ... počutim se odlično tudi s svojimi +10 kg odvečne maščobe.
Jedel sem že vse in zares pomaga. Tudi spirulina. Sem jedel zelene in modre alge ...kalčke, kapsule, sirupe in ... vse je delovalo. Vrednosti so ostale nizke, vendar se počutim odlično in ja, da se navežem na temo, hitrost sem povečal samo tako, da sem hitreje tekel :-)

Najboljša je ta znana strategija za povečanje hitrosti ... s tekom začneš takoj od začetka zelo hitro, potem pa samo še pospešuješ :-)

če si v družbi dam pa začneš počasi, potem pa še malo popuščaš ... vse dokler ne dosežeš svoje maksimalne hitrosti ... :--
Uporabniški avatar
 čara
#346971
No ena reč je. Ne moreš biti hiter, če si utrujen, pretreniran. Tako, da počitek in regeneracija. Včasih je skoraj bolje manj teka in več česa drugega. Kolo, fitnes, vaje za moč, stabilizacijo.
#350423
Hitrost je res da zelo prirojena a z ciljno usmerjenim treningom je možno zadevo kar veliko izboljšati. V glavnem je poleg pravilne tehnike potrebno tudi telo "prelisičiti" oziroma doseči stopnjo kjer se počutimo lažje in gremo lahko preko svojih dosedanjih zmožnosti. Včasih smo za take treninge koristili različne uteži in obtežilne jopiče kateri pa imajo tudi stranske učinke saj z njimi zelo obremenjujemo skočni in kolenski zglob ter vezi in tkiva. Zadnjih 15 let v ta namen koristimo različne kinetic bands. Trenerji vam o njih lahko povedo veliko, lahko pa si na povezavi spodaj sami preberete o za nas najbolj učinkovitih in krepko preizkušenih katere najdete na tej povezavi: http://kinetic-bands.eu/kinetic_bands/

Drugič pa še kaj več......L.p
#350451
V veliko primerih gre prav za prav za vzdržljivost.Potrebno se je natrenirati tako da določen nivo hitrosti zdržiš na določeni razdalji. Naprimer, jaz lahko tečem 100m v času 17". Takači maratona tečejo tudi v tempu mojih 100m.Hitrost je enaka, problem je pa v tem da jaz ta tempo zdržim ,mogoče 200-300m vrhunski maratonec pa zdrži 42km. Nemoremo se pa vsi natrenirati za doseganje tovrstnih rezultatov izziv je pa potegniti iz sebe največ kar seda.
#350476
star tekač napisal/-a:V veliko primerih gre prav za prav za vzdržljivost.Potrebno se je natrenirati tako da določen nivo hitrosti zdržiš na določeni razdalji. Naprimer, jaz lahko tečem 100m v času 17". Takači maratona tečejo tudi v tempu mojih 100m.Hitrost je enaka, problem je pa v tem da jaz ta tempo zdržim ,mogoče 200-300m vrhunski maratonec pa zdrži 42km. Nemoremo se pa vsi natrenirati za doseganje tovrstnih rezultatov izziv je pa potegniti iz sebe največ kar seda.


Ampak vrhunski maratonec lahko 100m preteče v 12s. Ali kar je še bolj pomembno 1km v recimo 2min 30s.
Vrhunski martonec je kot avto s končno hitrostjo 250 km/h, ki se pelje na morje s 160 km/h.
Povprečen rekreativec pa je kot avto s končno hitrostjo 160km/h, ki se pelje na morje s 120km/h.
lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA