Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 vencelj
#350983
Pa spet obujam eno staro temo, o koristih tekanja po klancih :!:

Za vsakogar, a postopno!
Vadba teka (živahne hoje) v klanec je primerna za vsakogar. Le oblika vadbe mora biti prilagojena stopnji treniranosti posameznika.Za začetnike sta daljša hoja v klanec in kasneje bolj živahen in prožen korak lahko zelo učinkovito vadbeno sredstvo. Hoja s palicami bo učinkovitost vadbe še povečala.


http://www.tek.si/clanek.php?id=146

http://www.polet.si/na-kisiku/tek-v-kla ... je-odlicen

in še: http://www.superge.si/infoportal/katego ... isten.html


Ne le, da je koristen, še veliko lepše je, kot stalno nabijanje po ravnini in asfaltu :!: Sicer bi si sedajle pred LM naredili več škode, če bi se kar naenkrat podali v breg, bo pa taka sprememba oz. popestritev treninga prinesla koristi v naslednji sezoni, torej... kar veselo :juhuhu: :!:
:laola

Slika
Uporabniški avatar
 vencelj
#351010
Ko se tekač odloči, da svoj tek obogati s teki v klanec, je samo še korak do gorskega teka :!: To je korak naprej, za marsikoga je lahko lep izziv, ki mu odpira številne nove možnosti, vsekakor pa to pomeni lepo popestritev ali, lahko bi rekli, razbitje monotonije. :juhuhu: :lauf:
http://tecemo.aktivni.si/nasveti/gorski-tek/

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
#351041
...ponujam tale citat iz knjige Rojeni ta tek, ki podpira razbijanje tekaške monotonije...:

* Tarahumare niso odlični tekači, so odlični atleti, in to sta dve povsem različni stvari. Tekači so delavci za tekočim trakom: dobri postanejo le v eni stvari- v premočrtnem gibanju pri stalni hitrosti- ki jo ponavljajo toliko časa, dokler jim pretirana vadba ne skuri strojne opreme. Atleti so Tarzani. Tarzan plava, se ruva, skače in ziba na ovijalkah. Je močan in eksploziven.
Telo moraš šokirati, da postane bolj odporno. Če neprestano slediš običajni dnevni rutini, se mišično- skeletni sistem kmalu prilagodi in vklopi avtopilota. A če ga neprestano postavljaš pred nove izzive- preskočiš potok, se splaziš pod podrtim drevesom, hitro stečeš, dokler ti ne razganja pljuč-, v trenutku sprožiš električni naboj v množici živcev in pomožnih mišic.


Slika
Uporabniški avatar
 vencelj
#351162
Skoraj en mesec po LM je dovolj za regeneracijo, kljub temu pa tekačicam in tekačem ostane še dovolj kondicije za udeležbo na lepi gor-dol tekmi nedaleč od Ljubljane. Za nekatere z izkušnjami bo celotna trasa ravno prava, za vse ostale pa organizator ponuja štafetno varianto. Priporočam :!:
TRAIL »RAŠICA«
DNE 26.11.2016 S STARTOM OB 8.30 S ŠPORTNEGA IGRIŠČA V SREDNJIH GAMELJNAH(KONČNA POSTAJA LPP ŠT.8 IN 21)


viewtopic.php?p=351141#p351141

Slika
Uporabniški avatar
 vencelj
#351239
"Tudi Volkswagen 21. Ljubljanski maraton bo spremljal Sejem »Tečem« EXPO, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču od četrtka, 27. do nedelje, 30. oktobra 2016. Sejem bo namenjen vsem tekačem in njihovim družinam, športnikom, navijačem ter radovednim mimoidočim, vstop za obiskovalce bo prost."

http://vw-ljubljanskimaraton.si/sl/news/za-obiskovalce

V času sejma se bo odvijal pester odrski program, kjer se boste lahko seznanili s tehniko teka, treningi, prehrano, gorskim tekom, jogo in še čim.

Začne se že v četrtek :!: :juhuhu:
Uporabniški avatar
 vencelj
#351247
"Na sejmu bo luštno, bo! KBK trail, Ratitovec, Črna Prst in PTRF skupaj za enim štantom :) Boštjan Jezeršek, Brane Čenčič, Tomaž Štenkler in Jožko Dakskobler bomo tam samo za vas :) Teodor Markoč pa na odru z gosti na temo:"Iz ravnine v strmino" Ne bo vam žal, če se boste ustavili na našem štantu, kjer vam ponujamo tudi sejemsko štartnino za vse teke in sevede se bo našlo tudi kaj dobrot iz naših prelepih dolin :) Mi bomo tam samo za vas :)"
http://gm4o.si/

Slika
 TONEK
#351258
In kje je vidna ta ¨posebna akcija¨? Cene tekov so identične letošnjim. Več kot polletno kreditiranje, olajšave pa nobene. :evil:
Uporabniški avatar
 vencelj
#351261
TONEK napisal/-a:In kje je vidna ta ¨posebna akcija¨? Cene tekov so identične letošnjim. Več kot polletno kreditiranje, olajšave pa nobene. :evil:


Tone :roll: :!: :?:
Saj vem, da ste upokojenci vedno zelo zaposleni, pa vendar bi pričakoval, da si boš vzel malce časa za izračun. Seštej (sejemske) cene posameznih tekov in posebno ponudbo- sejemsko ceno za celoten Pušeljc gorskih tekov 2017 :!: Razlika je očitna! Danes nimaš pogojev, da v katerikoli banki na kakršenkoli način v pol leta prihraniš več kot na Pušeljcu gorskih tekov :!: 100% in preverjeno :!:
Se vidimo na sejmu :wink: :juhuhu:

LP, vencelj
 TONEK
#351262
Vencelj, prav imaš in se opravičujem prizadetim. V šoli bi rekli: sedi, cvek, pa vnuk naj pride na zagovor. :oops:
Uporabniški avatar
 vencelj
#351533
Ljubljanski maraton je mimo, čas je za analize in iskanje izboljšav ter oblik treninga, ki bo dolgoročno pripomogel k lažjemu nastopu na naslednjem :arrow: tek v klanec je vsekakor dobra popestritev (zgoraj je nekaj koristnih povezav) :arrow: lahko pa se ozrete po bolj hribovskih tekaških prireditvah v prihodnosti, nekaj jih je še v tem letu, naslednje pa itaq prinaša nove začetke... :clap:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
#351799
Članku na Sportalu http://siol.net/sportal/rekreacija/kje- ... kli-429422 je treba dodati še nekaj tekov, ki jih lahko dobite tudi na tem forumu in seveda tudi še vse ostale zimske lige, tudi te imajo zaenkrat skupno temo... :juhuhu: :juhuhu:
V celotnem izboru je veliko (ali kar večina) tekov od razgibanih pa do pravih gorskih in kdaj, če ne zdaj, je čas za pravo akcijo :!:
Da ne bi potem spomladi spet jamrali, da "klanci pa že niso za vas, ker vas preveč uničijo". Samo začeti je treba, pa steče in kasneje boste zelo hvaležni za to.

Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA