Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 majcka
#355313
Kaj se zgodi, ko na popravcu spet padeš??? Ja prdušala sem se še v soboto in še bolj naglas v nedeljo, da drugo leto NE! In zdaj jasno od vseh strani poslušam, da predat se pa ne smem! Saj se nisem…samo drugo leto NE!
Začelo se je pa takole….V soboto zjutraj ob osmi uri je bil popravec na Gorskem maratonu v Podbrdu. Tisti, ki me že vsaj od lani (mogoče pa še kdo zraven) spremljate na FB, dobro veste, da lani ni zneslo. Hudajužna se ji reče. Po slovensko Kosilo s feferoni!! Vse sem imela naštudirano. Spat v Podbrdu v šoli, vsa potreba oprema s sabo, nohte po svoji znani navadi za najbolj odbito tekmo, najbolj odbite nohte. Se je Simona fajn namatrala, da jih je spravla skup. Še zajčka sem si omislila za na pot (pravzaprav si je zajček omislil mene)…ampak na zaroto pa nisem pomislila. Post festum me je ta druga Simona spomnila na odkrito skrito zaroto…to je vsesorte dogajanje na poti. To, da so prav na Kovcah imeli kužo po imenu Lu (al nekako tako), ki se je na vsak način hotela z mano slikat, to, da so prav na Vrh Bače imeli harmonikarja, ki je na vsak način hotel bit na mojem videu posnet, to da…po moje so imel še kake škratke, ki so uro hitreje vrteli…vse to so naredili zanalašč, da meni ni ratalo v 5 urah prit do Hudajužne. Saj mogoče sem celo bila v 5 urah tam…samo rekli so mi, da je ura že zdavnaj ena preč. Po moje je bilo to. Skratka…tja so nastavili enega možakarja, ki se kliče sodnik, ki je napeljal trak počez čez cesto in rekel, da ne morem naprej….razen brez številke. Potem se je še prav štemano pohvalil kasneje v Podbrdu, da je on edini, ki mu zaupajo to nalogo. Tud njega so po moje zanalašč dali tja. Skratka..zarota, vam rečem!!! Pa dobro, nima veze. No vmes sem tekla, kot da gre za življenje in smrt. Ervin je tekel (jasno on je star tekač) jaz za njim. Ervin je tekel še hitreje, jaz za njim. Potem jaz nisem mogla več tečt in ker je Ervin še vedno tekel, sem morala še jaz za njim. Saj ko je odbilo poldan, jaz sem bila pa še vedno na Sedlu (10 km od Hudajužne) mi je bilo vse jasno. Ne bo kosila! Pa ker hudič me je nasral, da se kljub temu še vseeno tekla, to mi ne bo pa nikol jasno! So se mi noge zapletale, ker nisem navajena ravno tako tečt, pa sem še vseeno tekla. Ko pričakuješ, da gre samo še dol in ko ti rečejo, da gre samo še dol….se cesta spet postavi navzgor. Od Sedla, ko so rekli, samo še dol, je bilo po mojih izračunih še preko 200 m vzponov. Pol nej pa laufam?! Jaz sem se vseeno (poleg tega, da sem skoraj umrla, se reče) po poti zabavala. Ervin (Ero - moj zajček, če slučajno koga zanima) trdi, da se je on tud imel fajn. Pol bo pa že v redu.
Tako sem si pred 'odvozom kosovnega materiala' iz Hudajužne v Podbrdo v baru Zver privoščila v eni rundi pivo, v drugi rundi pa jegermajstra…da mi ne bi blo treba jokat, ko sem brala besede podpore na svojem FB profilu. No ta jegermajster tud ni prijel. Sem se zjokala ko dež. Tud to je zarota. Sem prepričana, da je Inot ta pravga jegra plačal, dobila sem pa nekaj….kar pač ni prijelo. Župca…ta je pa pasala. Tista je bila pa avtentična. No nas peljejo v Podbrdo, tam pa nova doza solz. Je prišel nasproti Igor, mu je bilo takoj jasno, da ne morem bit v cilju skoraj istočasno kot on…Igi, če maš še vedno mokro ramo, se oprostitutam. Daj ven sušit, saj je toplo.
Poleg vseh, ki so mi nudili besede podpore na FB, se je našla še ena herojka ZZ Topka (Valentina) ki je imela ekstra zame en transparent…vsi, ki so zaradi tega, ker je Topka čakala mene (pa me ne dočakala, dokler se ni zvalila v Podbrdo z Durnika) s komaj mal baterije, ostali brez slike…tudi vam se oprostitutam….legende smo pač legende, in nas je treba za vsako sliko cenat…al glih obratno…pač padli bogovi ali na glavo padli bogovi….kaj pa vem. Skratka en kup folka je ostal brez slike, Topka pa brez mene. Škoda. Morda se ji kdaj utegnem oddolžit.
Sicer pa je potekal dogodek (razen tele zarote….to pa ne smemo pozabit) brezhibno. Dobila sem kosilo, dobila sem radler, dobila sem torto (odlično da prste poližeš. Če bi mi sploh kaj pasalo jest, bi jo šla še ene dvakrat iskat. Saj niso cahnali, kdo jo je že dobil). Potem sem pa kmalu morala zapustit Podbrdo, ker sem šla v Železnike. Moj dragi mož si je namreč omislil kar Ultra pušeljc trail. Ker se nisem dost nadivjala čez hribe od Podbrda do Hudajužne, bi se mogoče lahko mal strošila še ponoči po 'brdih' med Železniki in Podbrdom.
Se namalam v Železnikih, ma so me menda skoraj vsi poznali. Vem, da sem zjalasta, da sem pa tolk, da me skor vsi nekako poznajo, to pa nisem vedla….al so se pa samo delal.
Srečujem v Železnikih stotaše enega za drugim. Vsem, ki jih poznam, namenim kako besedo in ga malo pohecam, koga vprašam, če kaj rabi in tako prihajajo in odhajajo….vsi so prihajali, njega…ja je blo, sam eno čist malček pozneje. Je prišel, vprašal, kaj sem ga spet biksala. Tolk, da se nisem spet skisala…no, pa se nisem. Poskrbiva, da ima vse za na Ratitovec in za noč, ki se je bližala. Mal pojest, mal popit, lučko namontirat in 'brca v rit'. Jaz pa na Prtovč, čakat, če bo še kaj rabil. S Prtovča sem se prestavila na Soriško planino. Ker sem imela nekaj časa, sem si 'postlala' v avtu. Bom spala…aha. A je kdo spal za volanom avtomobila. Ni glih postelja. Ampak bolje pa bo, kot nič. Navila sem si uro, da ne bi slučajno zaspala. Poldveh bo dovolj zgodaj, da ga ne zamudim….vmes sem na momente z enim učem pogledala, če je kaj znanega. Videla sem, ko je prišel Peter Macuh, pa se mi ni zdelo vstajat iz toplega ovoja spalne vreče (sori Peter…drugega sem čakala). Potem se mi je zadelo, da vidim Damjana. Sem se pognala iz avtomobila, kot iz katapulta…pa ugotovila, da ta pa že ni taprav. In sem šla še malo dremat. Potem je prišla Marjeta. Njo sem pa šla pozdravit, ker za njo bi pa po moji logiki kmalu moral priracati Damjan. In je res. Z njim je bil Jaka, s katerim sta si družbo delala že od vrha Ratitovca. Malo sem ju pocrkljala s kruhom in zaseko…potem sta pa hitro šla naprej. Skočila sem še na kontrolo na Petrovo Brdo, potem pa v Podbrdo, kjer sem ga z veseljem pričakala. Počasi se je že naredil dan, ko sta z Jako družno primaširala v cilj. UPT pod streho in to zelo uspešno. Za podvig je potreboval 23:28 in en drobiž sekund. Deca pod tuš, potem pa v avto in domov. Tako se je zame zaključil PTRF 2017. Delno tekaško, delno pa navijaško, vsekakor pa naporno. Še zdaj prihajam k sebi.
Uporabniški avatar
 jozeg
#355315
Po dveh letih pavze sem bil spet na GM4o. Z Marjetko imava zdaj za sabo že 3/4 pušeljca. Tokrat ji je šlo odlično (druga stopnička v kategoriji). Za popoln družinski uspeh pa gre zasluga najinem najmlajšem, ki je v dobrih 19 urah prišel v cilj UPT100.
Uporabniški avatar
 zz topka
#355318
Jast bi predlagala, da drugo leto organizatorji mal kršiste pravila, ker pravila so pa tudi zato, da se jih krši :D .... in ker vemo, da bi Maja vse dala, da bi že en bot v cilju stala.... :D ...
Spustite Majo na GM4O na štart skupaj UPT-jevci! In Maja bo sigurno v cilju še pred 17. uro.
Saj bi bla sam ena izjema.... :clap: Mi vsi pa bi zamižali na očke... :roll: ker ji privoščimo!
Maja, ma tudi za to, kar ti je ratalo, še en bot en velik objem! Bravo! :clap: :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 majcka
#355319
zz topka napisal/-a:Jast bi predlagala, da drugo leto organizatorji mal kršiste pravila, ker pravila so pa tudi zato, da se jih krši :D .... in ker vemo, da bi Maja vse dala, da bi že en bot v cilju stala.... :D ...
Spustite Majo na GM4O na štart skupaj UPT-jevci! In Maja bo sigurno v cilju še pred 17. uro.
Saj bi bla sam ena izjema.... :clap: Mi vsi pa bi zamižali na očke... :roll: ker ji privoščimo!
Maja, ma tudi za to, kar ti je ratalo, še en bot en velik objem! Bravo! :clap: :clap: :clap:


Topka, hvala. Te mam rada tud, če ne fahtaš organizatorja, da krši pravila zaradi mene. Saj je Ero zračunal (oziroma njegov Garmin)...če ne bi lulala, pa pila, pa jedla pa se slikala....polej bi bla jest glih, ko bi ena bila v Hudajužni pri Baru Zver....spila pivo in dalej. :laola
#355322
Še moje poročilo:
Zame je bil letos prvi GM4O in moram reči, da je bila res najlepša izkušnja. Zame osebno super trasa, ker se je velik del trase dalo preteči, težave sem imela samo na spustih, sploh s Črne prsti, ampak ni bilo prehudo. Drugače pa odlična organizacija, polne okrepčevalnice, prijazni ljudje na okrepčevalnicah in glasni navijači ob progi, kar ti res da ogromno energije. Tudi Durnik ni bil prehud :) Želja je bila samo priti v cilj, ampak na koncu mi je za las uspelo pod 6 urami, tako da sem bila za prvič res vesela. Sadna kupa v cilju je bila res zaslužena :D
Uporabniški avatar
 majcka
#355328
zz topka napisal/-a::lol: Ma, Majči, kej ne vidiš, da jim je sam glih zate zmanjkalo papirja... ne bojo sam tebe dali na en čist list, no.... 8) :lol:


Ja koko zdej ne...prej si me hotla čez karavlo prešvercat, zdej mi pa še enga lista ne privoščiš??? :argue: Saj zarad mene je lahko na pol popisan.
:--
 TONEK
#355331
Očitno se Mingovci tokrat niso izkazali, razen, če so na Majo čakali. V rezultatih je kar nekaj napak. Moj prijatelj Slatnar je bil že po kosilu, ko sem se jaz prikotalil v cilj, pa so mu prisodili več kot 8 ur :?: Nič ne de. Vsak naj ima svojo uro pa se štopa. Profit vsaj treh evrov. :-- Na tako dolgi progi (zame) bi bilo zaželjeno merjenje časa vsaj še na Črni prsti in Poreznu. Če je težava v dostavi tepiha na hrib, naj tja postavijo črnca, mu dajo kuli, zvezek in dva pira, pa naj beleži, lahko tudi na minuto točno. Delovne sile imate gotovo dovolj. Ko sem se pripeljal v Podbrdo, sem že mislil, da sem pri Papežih v Kamniku, tako je bilo vse rumeno. Že v prvem stiku me je eden spravil v slabo voljo, ko me je poslal parkirat nekam proti Hudi južni in pri tem so se mu kar oči svetile, grdobi grdi. Moledovanje, da me bolijo noge, ni zaleglo. Pa saj ne mislim kritizirat fantov in deklet, ki delajo zastonj, malo čuta bi pa lahko imeli. Tudi okrepčevalnice v Znojilah ne morem pozabit. Sicer lepo založena, čeprav sem bil med zadnjimi, je bila postavljena na soncu, da se je kadilo od rozin, čokolado pa bi moral jesti z žličko. Ko sem že pri minusih, me je pri kosilu pogrela (dobesedno) voda z okusom, saj je imela juha enako temperaturo. Naj zveni kot prošnja, da vsaj zadnje tri ali štiri kilometre označite s tablicami (nekoč so že bile), saj noge kljub lepi trasi ne ubogajo več.
Splošna ocena ¨festivala¨ je več kot uspešno, sicer ne bi bil že štirinajstkrat vaš gost. Super označena trasa, pokošena trava, ogromno odlično založenih okrepčevalnic, carska sadna kupa in dobro kosilo, veliko GRS-jevcev, super varovanje na Durniku, harmonikaši, tuši v cilju in ogromno znanih, veselih obrazov. Pohvale tudi super navijačici in fotografinji Valentini, ki nas je bodrila na najzahtevnejšem delu trase. Upam, da ste se ji oddolžili vsaj s kosilom.
Vremenski pogoji za tekmo so bili super, tudi zadnji kilometer čistine pred vrhom Porezna se me je usmilil oblak, drugače pa na celi trasi suha podlaga. Zatorej ni čudno, da sem bil samo 20 sekund slabši od predlanskega rezultata.
Pred našim Luko in Petro pa kapo dol.
Že čakam running (glupo) 2018 :D
Uporabniški avatar
 PeterM
#355351
Moj zapis s pušeljca na FB-ju. Za Valentino in tiste, ki niste priključeni tja gor.

Tu še nisem manjkal.
Na nobenem od GM4O. Ko je prišel na vrsto Ultra Pušeljc spet ne. Vselej sem prišel do cilja.
Za to preizkušnjo sem se pogumno prijavil že lani oktobra in temu primerno dobil ugledno številko 4.Moja sreča je, da hitro pozabljam, še posebej, če mi kaj ni všeč. To je verjetno razkriva, čemu se vedno znova lotevam takšnih podvigov. In jih zvozim.
Na večer pred tekmo srečam številne tekaške prijatelje. Matjaž, relativni novinec na ultra trail sceni z lepimi rezultati v triatlonu in na kolesu pove, da bo začel umirjeno. Da bi rad v drugi polovici tekel, kjer se da teči. Sem si zapomnil.
Ura je šest zjutraj, pred cerkvijo nas je 62. Ta pravih, pogumnih, odločnih. So tudi številni spremljevalci, ki nas imajo čast prenašati. Kolona se je hitro raztegnila, sam sem pazil vsaj na to, da na začetku nisem bil pred Matjažem. Starta umirjeno. Sčasoma prehiteva, sledim mu. Kar nekaj jih prehitiva, ko se Matjaž oddalji super rezultatu naproti. Zgodaj je še, vsi smo živahni, ni prevroče, obdelamo Koblo, se spustimo in spet gor proti Suhi. Tik za mano je domačinka Marta. Nekaj časa je še potrpežljiva, malo pod Suho se izstreli naprej. Na drugi strani se hitro spusti. Tu je proga malo blatna in meni se je zdel kanček previdnosti na mestu. Prečenje proti Hudi Južni je minilo brez pretresov, temperatura se je počasi dvigovala. Tu še ni čas za večje težave. Še vse preveč divje proge je pred nami. Malo pred najnižjo točko me prehiti Igor. Se me rahlo dotakne. Prijazno. V Hudi Južni smo bučno pozdravljeni, izvemo svojo uvrstitev in čas in dobimo spodbudo za naprej. V klanec prehitim Igorja, kasneje na progi pa zvem, da je odstopil.Vzpon proti Poreznu. Čeprav ni tako vroče, kot bil lahko bilo, sploh ni hladno. Vesel sem vsake sence, oblaka, vetriča. A nižje je tega malo, višje je nekoliko bolje. Pod Durnikom gresta mimo prva dva iz GM4O. Srečam srčno navijačico Valentino. Navija, spodbuja, z odločnim glasom, mimogrede kuje verze. Ob takšni spodbudi se najde energija za strmo gor. V Durniku me prehiti Anže. Dobro, da sem imel kam umakniti. Dohiti me Manja. Skupaj napredujeva proti vrhu. Malo se pogovarjava. Priznam, da me boli noga. Kaj bi se sprenevedal. Saj se vidi od daleč. Prirastišče leve ahilove tetive se vname. In boli, včasih bolj, pa spet manj. A vse v mejah, ko se da gibati, čeprav z bolečino. Manja napove, da bom po Poreznu šel naprej, kasneje me bo ujela, potem pa bom finiširal zadnji spust, tako kot lani. To se žal ni zgodilo, saj je odnehala v Kopačnici zaradi bolečih kolen.
Na Poreznu je bilo izjemen ambient, številni navijači in znanci so naredili vzdušje, kot na kolesarski dirki po Franciji. Vseeno tega ni bilo dobro sprejeti preveč čustveno, do konca je še res daleč.
Kmalu ostanem sam. Prebijam se proti Črnemu vrhu, ko me dohiti Jure. Visok, dolgonog, najmlajši na startni listi. Skupaj sva ob ne prevelikih časovnih razlikah vse do Železnikov. Ima dolg, super učinkovit korak. Po ravnini, vem, kje sem našel ravnino, hodi, sam tečem poleg, ura pa kaže tempo malo čez 6 minut na kilometer. Impresivno. Nekaj pod smučiščem imam težavo tam, kjer tekaške hlačke srečajo dragulje, moda. Se nisem namazal pred dirko. Jure ima na srečo mast, ki reši problemček, preden postane izziv.
V Kopačnici sledi juha, zaseka, prekrasna masaža in bitka za Blegoš. Dve leti zapored sem tu povsem odpovedal. Spet ni bilo lahko. Ob Juretu, sta mi družbo delala še Andraž in Niko. Mladi upi so se počasi oddaljili, približal sem se jim ponovno pod vrhom in jih do koče ujel. Andraž nas je tu pustil naprej, kasneje pa zaradi bolečin v kolenih odstopil.Par besed izmenjava z Nikom, pove, da prihaja iz ravnine, Radencev. A mu je v hribih lepše. Me nasmeji, ko mi prijazno pove,da grem dol kot srna. Na Ojstrem vrhu dobimo čevapčiče. In jo mahnemo proti Železnikom, kjer nas pričakata prijazni navijačici Jasmina in Maja. Jasmina je tega dne že blestela na GM4O, zdaj pa je navijala za nas. Maja je spremljala soproga. Tudi v Železnikih smo bili deležni masaže. Iskrene pohvale organizatorju za to izjemno gesto. Sveže nogice so bile sposobne čisto konkretnega teka v spodnjem delu vzpona proti Ratitovcu. Ki je sčasoma postajal bolj strm. V zadnje delu sem moral dobro pritisniti. Močno je pihalo. V koči sem spil nekaj čajev, pojedel kruh z zaseko in se odpravil na del proge, kjer korak ni enak drugemu. Ko ponoči paziš kako stopaš, loviš ravnotežje in upaš, da bo tega gor, dol, levo, desno, gor, dol labirinta sploh kdaj konec. Tukaj je bil moj sopotnik Marko Kos. Skupaj sva premagovala razdaljo, nisva veliko govorila. Ključna je bila zbranost. Prideva do makadama. Eno puščico narobe ocenim, zavijem v napačno smer, ni trakov, tudi tega ne opazim. Zaslišim, da me nekdo kliče. To je Marko, ki mi skuša dopovedati, da ne grem v pravo smer. Stečem nazaj. Obdelava makadam proti Soriški planini. Tu se okrepiva s čajem in zaseko. Noge nama pošpricajo s sprejem. Meni je v redu, Marku ne pomaga, navzdol ga boli koleno. Pokličem Ireno :heart , povem kdaj me lahko pričakuje, napoved je skoraj do minute točna, Na spustu z Lajnarja se mi odpre. Malo sem v zadregi, ali naj počakam Marka. Grem dalje. Gre kar hitro in brez težav. Že sem v zadnjem spustu, pod sabo zagledam lučko. Jo dohitim. Svetilka pripada Boštjan-u. Skupaj oddrviva zadnjih nekaj kilometrov, kjer naju pričakata ženi :heart . Lanski rekord proge popravim za približno 35 minut. Sledili so jota, pohanček, pivo, prva izmenjava mnenj. Stiski rok, objemi, veselje v družbi najbližjih. Potem pa tuš in odhod v deželo mižule. Noč je bila kratka in sladka.
Čestitke vsem, ki ste progo naredili, mnogi s sanjskimi rezultati. Grem po spominu ob očitnem tveganju, da bom koga nehote izpustil: Martin, Primož, Jure Oblak, Klemen, Bojan, Francesko, Matjaž, Slavko, Borut, Andrej, Ečo - volk, Jure Bezeljak, Matjaž, Robert, Boštjan, Marko Kos, Marko, Jani, Jaka, Damjan, Niko, Boris, dekleta Alenka, Marta, Marjeta, Vida, Nataša.
Prav tako čestitke za borbo, ki se tokrat ni izšla, pa se bo verjetno naslednjič: Manja, Ivan, Matej, Igor, Andraž, Toni, želim vam, da se vrnete in da bo izid po vaših željah. Posebej vesel sem bil prešernih izrazov na obrazu pri Francesku, Matjažu in Juretu, ki sem jih imel v zadnjem času čast srečevati in so dosegli vesoljske rezultate.Tudi Alenka se je dotaknila neba.
Najbolj globoka hvaležnost gre Ireni :heart , ki me izjemno potrpežljivo spremlja in mi stoji ob strani. Neizmerna radost je priti v cilj in objeti nekoga, ki ti je tako blizu.
Hvala organizatorju, ki nam je dal na voljo to težko in lepo preizkušnjo, čudovito naravo in prijazne ljudi. :)
To je moja 23. tekma dolga 100 ali več kilometrov, od tega je osem sto miljskih. Vse kaže, da štetje še ni zaključeno. :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA