Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#357170
Si nisi upala na kraj dogodka, jeli? Ja, tu bi bila ti šele druga violina :( . The Stroj je že nekaj let zakon na tej prireditvi.
Z močnim vetrom sem svaril že pred tekmo na tem forumu. YR se ni izneveril in Zoranu prihranil nekaj ojrov. Starci, debeluhi in gospodinje pred penzijo smo odtekli že prej, moram reči, v idealnem vremenu. Lansko znamko sem zgrešil za štiri sekunde, za to so najbrž krivi akterji iz prejšnjega stavka. :mrgreen:
Na to tekmo ne grem najbrž več brez asistence, saj je čakanje v vrstah hujše kot v našem zdravstvu. Vrsta za parking, vrsta za oddajo opreme, vrsta za juho in sadje, vrsta za prevzem opreme... Za frutabelo in diplomo sem jih opazoval samo od daleč :twisted:
No, pa naj stavek o debeluškah še tako grdo zveni, nekaj resnice je sigurno v njem. Jankovič je v soboto po TV zagrozil napačno parkiranim vozilom in lej ga šmenta, niti eno vozilo v Tivoliju ni bilo na zelenici. Tako bi jaz uvedel dosledno tudi štartne bokse. Ob prijavi bi moral navest čas lanskega teka (ali primerljivega) organizator pa na št. številki jasno označi, kateri box ti pripada, bodi bilderji pa bi to kontrolirali. Vendar, to je takoj višji strošek in iz tega ne bo nič. Se še spomnite novozapadlega južnega snega na tekmi pred nekaj leti? Tik pred tekmo, ko so bile vse ceste že zaprte, bi poslali na traso dva pluga in zadeva bi bila za tekače veliko lažja. Ampak ne, bil bi dodaten strošek. Da bi pa ukinili te popolnoma neuporabne torbe, to pa ne pride nobenemu na misel.
Bo pa v soboto na Valvazorju spet pela hribovcem ljuba pesem.
#357172
Letos sem bil, pri mojih 32-tih letih, desetič zaporedoma na dogodku Ljubljanski maraton. Moje pretečene razdalje po letih so sledile lepemu vzorcu: 10-21-21-21-42-10-21-21-21-42. Vsako leto sem nekaj dodal na pripravljenosti, počasi, a konstantno (cca. časi na hitro: 50', 1h46', 1h43', 1h39', 4h26', 45', 1h34', 1h29', 1h27', x:xx (v nadaljevanju). Se pa z letošnjim tekom predvidoma za nekaj časa poslavljam od tega dogodka, med drugim tudi zaradi omenjenih štarnih con, vendar bi se k temu še vrnil kasneje.

Moja sezona splomladi se je začela z željo, da na tokratni 42km preizkušni (ki je sledila iz preteklega vzorca) ne odpovem tako kot sem leta 2012. Takrat je šlo sicer za kombinacijo mnogih faktorjev: zunanjih (sveže zapadel sneg in temperatura komaj nad ničlo), notranjih (prvič na taki razdalji ter pretirana samozavest in tempo v prvem krogu, ter primerjanje tempa s polovičkarji: »tale debela teta pa že ne bo hitreje tekla kot jaz«), ter višjo silo (na 28km sem preprosto moral na malo potrebo, kar je bilo dovolj, da mišic do cilja več nisem mogel segret – krči, hoja, raztegovanje, razočaranje ob času 4h 26min).

Letos sem si tako spomladi naredil načrt kako se izognit podobnem trpljenju, zidu ali kakorkoli že to imenujemo. In se prijavil in pripravil za nekaj gorskih zadev, Vipava 50, krvavec21 in Tek štirih občin na 42. Ko je bila baza zgrajena, sem si našel en zanimiv programček za sub3h maraton trening, ki temelji na zgolj treh tekaških dnevih tedensko. V priprvah sem še kar hitro dojedl, da mini goljufija pri neizpolnjenih predpogojih za to, da se tega programa lotiš, ter maksi goljufije v količini zaužitega piva, skupaj pomenijo to, da na sub3h lahko pozabim. Vseeno se mi je progran zdel zanimiv in vreden vztrajanja, tako sem z manjšimi popravki v tempu in posledično v pričakovanem času nadaljeval.
Vreme je bilo to jesen res noro lepo. Če si vsi odštevamo % pri letošnjem času zaradi vetra, se lahko v isti sapi vprašmo kaj bi bilo z našo pripravljenostjo, če bi bila kolikor toliko normalna jesen z dežjem in vetrom že v obdobju treninga. Kljub manjšemu strahu, kaj točno bo ta veter pomenil, sem štartal po planu »normalnih« okoliščin, torej minimalna količina obleke, da te še ne zaprejo, ter z dvema geloma v roki za prvo polovico. Na dobremu 20km me je čakala zvesta spremljevalna ekipa s še tremi geli in nekaj izostara.

Štartne cone rant:
Kot vsako leto, pridem na štart nekje med 10 in 15min pred začetkom. To kar se uradno zahteva pri zapiranju štartnih con se mi že od nekdaj zdi bolano, zato pač »nešportno« splezam čez ograjo na »pravo mesto«, kar se tiče pričakovanega tempa. »Pravo mesto« zgolj v teoriji, saj se še nikoli ni zgodilo, da se ne bi prvi kilometer spotikal ob očitno napačno postavljene tekače. Mi je bilo pa letos za to precej vseeno in malo smešno, ker sem si rekel, da do prihoda na dunajsko ne bom izgubljal energije s prehitevanjem in sem bil potem deležen parih komentarjev živčnih, verjetno 21km tekmovalcev, ki se morajo nekoliko bolj držati predvidenega tempa že od začetka. Sam sem bil tak lani in razočarano ugotovil že po 5km tekme, da sem izgubil vso energijo na štartu za prehitevanje, ter moral prilagoditi cilje.

Meni očitna rešitev tega problema ni v izobrazbi tekačev, ker ljudje smo pač ovce, niti ne v nekih stogih kontrolah organizatoja. Stvar se da rešit s preprosto »fisko«. Štartni prehod se nekoliko zoža, za tem pa se proga nekaj časa širi. Naravno bi se to zgodilo že tako, da bi se štart prestavilo dobrih 500m proti severu. Tako bi recimo po res kratkih 100m ožine prišla glavnina na 2x širino na dunaski cesti. Se pa stvari okoli štarta in nasploh celotna proga vsako leto čisto malo spreminja, meni iz neočitnih razlogov. Spomnim se, da se je nekaj let nazaj spuščalo cone v nekaj minutnih razmakih, vendar to se (ne vem zakaj) ni obdržalo. Dovolj o tem, saj je organizacija all in all na res vrhunskem nivoju, tudi tekači smo v osnovi povsem športni in je ta začetek pač nekaj kar je treba portpet za končni užitek.

Na hitro preletim tekst, ki je nastal do sedaj, in vidim da poleg obljubljenega ranta o štartnih conah ter o treningu in poteku do same tekme nisem kaj dosti napisal. Naj pri tem tudi ostane, saj vsi pretečeni kilometri v pripravljalnem obdobju, odrekanja, reorganiziranje življenja okoli treninga preprosto zasenči to kar se dogaja na sami tekmi. Kljub temu, da se 42km sliši veliko je šla tekma v resnici tako hitro mimo mene (sploh do 30km), da se sprašujem če sem sploh res tekel :) Poleg tega, številjke povejo svojo zgodbo zato svetujem klik na:
https://connect.garmin.com/modern/activ ... /0?lang=sl

Če koga slučajno še kaj zanima pa seveda z veseljem povem :)
#357173
Čestitke MacGregor za odličen čas. Garmin kaže, da si na okrepčevalnicah stal. Malo upočasniš tempo, pobereš dva lončka in ju v eni minuti spiješ.
Strinjam se tudi, da je treba startni prostor razširiti zaradi hitrejšega tempa in lažjega prehitevanja lažnih tekačev.
Poročila ne morem napisati, ker sem bil letos med gledalci, je pa še vedno dostopno moje lansko poročilo.
Organizator bo v bodoče moral nekaj storiti glede postavljanja v napačne startne cone.
Gre za precej egoistične priložnostne tekače, ki se niti ne zavedajo, da s svojo tekaško nepismenostjo in prenapihnjenim egom onemogočajo boljšim tekačem dober rezultat. Prejšnje leto so me FB tekačice stale OR. Prva dva km sta bila jogging in je šlo 3 mesece napornega dela v nič.
Že na oko vidim, da dame v kričečih barvah tekaške opreme in salomon copatih s karamponi, ki so podobni gojzarjem (važna je lepa barvna kombinacija), nimajo kaj početi takoj za Etiopci in Kenijci.
Če organizator ne najde rešitve, pa naj se zgleduje po recimo Dunajskem Maratonu.
Do takrat pa me LM ne vidi.
#357175
Hihi, Tonek, nisem upala... nisem hotela!!! :wink:
Tvoje majčke nisem kupila zato, da bi se z njo važla, da sem bla na LM. Ampak zato, da bom vedla, na kjermu mene ne bodo vidli.... :lol:
No, sej, kdo bi pa sploh hotu še eno staro, debelo... na štartu v prvi bojni liniji... :D
Sem pa bla na dan sobote prav v LJ,...ma, na Šmarnci...in je blo zelo lepo... tudi če je bla gužva, se je dalo prehitevat... :D
Dokaz: https://photos.app.goo.gl/4QVNgCdOpmspxdv12
Sem pa gledala v nedeljo prenos in res, moram priznat, da sem tudi sama šinfala v ekran: " Ma, sam, kaj dela ta v prvi vrsti?" :evil: Ker, kar je tu mač, je pa res tu mač...
No, če lahko napišem poročilo -stavek gledalca po TV...zelo me je motilo, da so kazali več ali manj samo ta pofarbane...
Ne vem, zakaj sami sebe ne maramo. :|
Glede na to, da vejo točno, da ne rečem do sekunde, kje bo kdo, mislim, da bi lahko spremljevalci na motorjih s kamerami spremljali tudi slovenske tekače - prvake.
Saj smo vsi točno vedeli, da bojo oni prvi, ne vem, kaj so imeli še toliko za spremljat samo njihov tek...in zraven komentirat, kolk denarja so nam pobrali,... da me je še to jezilo... :evil: potem pa rečejo, da je to tek Slovencev! Kje?
Tisto, kar vas je v počasnih posnetkih pokazalo za par sekund???
Ah, brez veze se p...
grem delat pico v krušni peči... ( no, ZZ je glavni pek)
Čestitke, Tonek, Marko in vsi ostali :laola
#357180
Letošni maraton bom poskušal kar najhitreje pozabiti. Trn v peti me je premagal in prisiljen sem bil skrajšati maraton na polovičko, pa še to v zelo povprečnem času. Upam da čimprej pozdravim trn, ter se nadejam lepših dnevov in tekov kot je bil včerajšnji...
#357183
Bom še jaz dodal par misli oz. kritik glede letošnjega maratona (oz. vse kar bom povedal se nanaša na 10km tek, tako da je možna da je bila situacija na polmaratonu in maratonu malo drugačna).

Prvo kot prvo je maraton vrhunsko organiziran, da ne bo pomote. So pa stvari, ki se jih lahko popravi, da bo vse še kak korak višje. In na te se bom osredotočil, čeprav je bilo celokupno gledano prireditev super.

Se strinjam, da je največji problem FB tekači spredaj, ki delajo gnečo. Je pa to problem, ki se na žalost lahko reši le z "izobraževanjem" tekačev, težko bo tukaj organizator kaj naredil. V teoriji seveda lahko to stori z rezultatskimi omejitvami, samo potem nasankajo tisti ki a) ponavadi ne tečejo na prireditvah, b) tečejo na kakih drugih prireditvah. Lahko si predstavljamo kakega kolesarja, ki ima v nogah rezultat krepko pod 40 min, pa pač ne teče na drugih prireditvah, potem pa bi moral štartati iz zadnje cone :? . V teoriji bi lahko seveda še dodali kake vmesne čase, pa bi potem spremljali kdo krepko uvrstitveno pade recimo od štarta do drugega kilometra in ga potem naslednje leto (če se prijavi) pošljejo v ustrezno cono (v realnosti pa bi to prineslo čisto prevel komplikacij in odnesnlo veliko časa in denarja).

No, jaz sem štartal v prvih vrstah, tako da tukaj ni bilo takih problemov, so bili sicer kaki pionirčki, malo izven svoje lige, ampak dobro, taki ponavadi vsaj hitro štartajo, pa jih kasneje pobere :lol: Bi si pa želel še kako dodatno cono spredaj za recimo 20-30 najboljših tekačev (torej pod 35:00 fantje in 40:00 punce) ali nekaj takega, pa naj jih organizator nabere po svoji presoji (rezultati prejšnjih let, letošnji rezultati na stezi, kaki dobri triatlonci, ...). Torej recimo da bi jih malo več štartalo spredaj ne samo Petrač, Grad in Mišmaš (ki so seveda super tekači). Res ne vidim logike v tem, da so morali zadaj v gneči štartati taki kalibri kot je Kokalj (ki je državni podprvak na stezi, z osebni rekordom pod 31:00), Šturm (lani drugi v LJ) ali Planko (tretji lani). Mogoče so pa malo favorizirali Ljubljčane, drugega razloga ne vidim.

Potem pa prenos. Ejejej. Ne vem kaj je šlo narobe, samo prenos na 10k je bil katastrofa. Prvo kot prvo (zdaj ne vem ali je bilo to celo progo) komentatorja se skoraj nista dotaknila tekme, ker enostavno nista imela slike?! :roll: Res je, da letos ni bilo tako dinamično kot bi lahko bilo, ampak mislim da si fantje spredaj zaslužijo vsaj to. In potem smo 30 min poslušali debato v teko, ki bi prej sodila v kak studio, recimo med obema tekmama ali pa dan prej (pa to seveda ni krivda komentatorjev, ampak televizije). Pa še pripomba spet glede favoriziranja Petrača (ki je super dečko, ni to njegova krivda) in skoraj brez omembe Kokalja, ki je bil po mojem mnenju, daleč največji favorit in je to tudi pokazal. Pa še kiks z zamenjavo Šturma in Zvera. Zdaj, prenosa na pol in maraton nisem gledal, samo koliko sem razbral je bil tam fokus vseskozi na prvih maratoncih. Seveda si ti fantje to zaslužijo, ampak malo več pozornosti bi pa lahko namenili našim 10 kilometrašem, polmaratoncem in maratoncem. Ni čudno da veliko najboljših ne nastopa na teku, saj imaš res občutek, da smo kot oglasi med "pravim" tekom.

Torej na kratko zgornji odstavek: televizija (in posredno prireditelji) malo bolj resno vzemite tek na 10k, pa na daljših razdaljah več pozornosti na slovenske atlete (da se neboste potem čudili, ker jih ni).

Naj bo zazdajle tole vse, če bom imel voljo, pa mogoče še kako dejansko poročilo s proge spacam.
#357186
MacGregor napisal/-a:Letos sem bil, pri mojih 32-tih letih, desetič zaporedoma na dogodku Ljubljanski maraton. Moje pretečene razdalje po letih so sledile lepemu vzorcu: 10-21-21-21-42-10-21-21-21-42. Vsako leto sem nekaj dodal na pripravljenosti, počasi, a konstantno (cca. časi na hitro: 50', 1h46', 1h43', 1h39', 4h26', 45', 1h34', 1h29', 1h27', x:xx (v nadaljevanju). Se pa z letošnjim tekom predvidoma za nekaj časa poslavljam od tega dogodka, med drugim tudi zaradi omenjenih štarnih con, vendar bi se k temu še vrnil kasneje.

Moja sezona splomladi se je začela z željo, da na tokratni 42km preizkušni (ki je sledila iz preteklega vzorca) ne odpovem tako kot sem leta 2012. Takrat je šlo sicer za kombinacijo mnogih faktorjev: zunanjih (sveže zapadel sneg in temperatura komaj nad ničlo), notranjih (prvič na taki razdalji ter pretirana samozavest in tempo v prvem krogu, ter primerjanje tempa s polovičkarji: »tale debela teta pa že ne bo hitreje tekla kot jaz«), ter višjo silo (na 28km sem preprosto moral na malo potrebo, kar je bilo dovolj, da mišic do cilja več nisem mogel segret – krči, hoja, raztegovanje, razočaranje ob času 4h 26min).

Letos sem si tako spomladi naredil načrt kako se izognit podobnem trpljenju, zidu ali kakorkoli že to imenujemo. In se prijavil in pripravil za nekaj gorskih zadev, Vipava 50, krvavec21 in Tek štirih občin na 42. Ko je bila baza zgrajena, sem si našel en zanimiv programček za sub3h maraton trening, ki temelji na zgolj treh tekaških dnevih tedensko. V priprvah sem še kar hitro dojedl, da mini goljufija pri neizpolnjenih predpogojih za to, da se tega programa lotiš, ter maksi goljufije v količini zaužitega piva, skupaj pomenijo to, da na sub3h lahko pozabim. Vseeno se mi je progran zdel zanimiv in vreden vztrajanja, tako sem z manjšimi popravki v tempu in posledično v pričakovanem času nadaljeval.
Vreme je bilo to jesen res noro lepo. Če si vsi odštevamo % pri letošnjem času zaradi vetra, se lahko v isti sapi vprašmo kaj bi bilo z našo pripravljenostjo, če bi bila kolikor toliko normalna jesen z dežjem in vetrom že v obdobju treninga. Kljub manjšemu strahu, kaj točno bo ta veter pomenil, sem štartal po planu »normalnih« okoliščin, torej minimalna količina obleke, da te še ne zaprejo, ter z dvema geloma v roki za prvo polovico. Na dobremu 20km me je čakala zvesta spremljevalna ekipa s še tremi geli in nekaj izostara.

Štartne cone rant:
Kot vsako leto, pridem na štart nekje med 10 in 15min pred začetkom. To kar se uradno zahteva pri zapiranju štartnih con se mi že od nekdaj zdi bolano, zato pač »nešportno« splezam čez ograjo na »pravo mesto«, kar se tiče pričakovanega tempa. »Pravo mesto« zgolj v teoriji, saj se še nikoli ni zgodilo, da se ne bi prvi kilometer spotikal ob očitno napačno postavljene tekače. Mi je bilo pa letos za to precej vseeno in malo smešno, ker sem si rekel, da do prihoda na dunajsko ne bom izgubljal energije s prehitevanjem in sem bil potem deležen parih komentarjev živčnih, verjetno 21km tekmovalcev, ki se morajo nekoliko bolj držati predvidenega tempa že od začetka. Sam sem bil tak lani in razočarano ugotovil že po 5km tekme, da sem izgubil vso energijo na štartu za prehitevanje, ter moral prilagoditi cilje.

Meni očitna rešitev tega problema ni v izobrazbi tekačev, ker ljudje smo pač ovce, niti ne v nekih stogih kontrolah organizatoja. Stvar se da rešit s preprosto »fisko«. Štartni prehod se nekoliko zoža, za tem pa se proga nekaj časa širi. Naravno bi se to zgodilo že tako, da bi se štart prestavilo dobrih 500m proti severu. Tako bi recimo po res kratkih 100m ožine prišla glavnina na 2x širino na dunaski cesti. Se pa stvari okoli štarta in nasploh celotna proga vsako leto čisto malo spreminja, meni iz neočitnih razlogov. Spomnim se, da se je nekaj let nazaj spuščalo cone v nekaj minutnih razmakih, vendar to se (ne vem zakaj) ni obdržalo. Dovolj o tem, saj je organizacija all in all na res vrhunskem nivoju, tudi tekači smo v osnovi povsem športni in je ta začetek pač nekaj kar je treba portpet za končni užitek.

Na hitro preletim tekst, ki je nastal do sedaj, in vidim da poleg obljubljenega ranta o štartnih conah ter o treningu in poteku do same tekme nisem kaj dosti napisal. Naj pri tem tudi ostane, saj vsi pretečeni kilometri v pripravljalnem obdobju, odrekanja, reorganiziranje življenja okoli treninga preprosto zasenči to kar se dogaja na sami tekmi. Kljub temu, da se 42km sliši veliko je šla tekma v resnici tako hitro mimo mene (sploh do 30km), da se sprašujem če sem sploh res tekel :) Poleg tega, številjke povejo svojo zgodbo zato svetujem klik na:
https://connect.garmin.com/modern/activ ... /0?lang=sl

Če koga slučajno še kaj zanima pa seveda z veseljem povem :)



Hm, a si imel ti malo pred Mercator centrom v šiški še oba gela v roki? Če ja, pol sem te videl hehe, si bil malo pred mojih kolegom na 21ki :)
#357187
Haha, kar specifična opazka :)
Je zelo verjetno, čeprav je celotna zgodba bolj zakomplicirana. Namreč: enega od svojih gelov sem do Šiške že gotovo pojedel, sem pa potem na postaji v bistvu po pomoti vzel en izostarjev gel. Ko sem prebral vsebino (rastlinska osnova) sem se malo ustrašil glede prebave, ampak glede na to, da sem večeno treninga naredil na Hoferjevem BioObst-u, sem pogumno zadevo zaužil malo pred gozdom na večni poti :D

Drugač pa turkizna majca, očala in brada :)
#357188
No, pa se še jaz oglasim. Sem nov na forumu in relativno neizkušen tekač. Letos sem se uspel prvič dejansko udeležiti Ljubljanskega maratona in sicer polovičke. V svoji "tekaški karieri" imam za seboj že nekaj 10k in tekov na lokalne hribe.

Kar tudi mene zmoti na vsaki prireditvi, na kateri teče večje število tekačev so udeleženci, ki se postavijo v štartne cone, ki jim niso dorasli. Letos sem pomojem samo na Dunajski pridelal dodaten kilometer s slalomiranjem med počasnejšimi. :wink:

Z izjemo teh nesrečnih štartnih con bi pohvalil celotno organizacijo, ki je dejansko na nivoju! Meni se je zdelo, da nobena zadeva ni prepuščena naključju. Edino, kar je bilo meni "muka", je bil sprehod od cilja do okrepčevalnice. Zdel se mi je neznansko dolg, saj sem od 19. kilometra dalje sanjal banane in mandarine. :P

Skratka, čestitke vsem tekačem, ki ste zmogli zadane razdalje in se vidimo naslednje leto! :)

EDIT: Nekaj se zabavam z bloganjem; še poročilo na blogu. :)
Nazadnje spremenil Krist92, dne 05 Nov 2017, 12:43, skupaj popravljeno 1 krat.
#357191
Štartne cone: organizator je veliko opozarjal na to. Upajmo, da bodo tekači z leti dojeli, da je za vse najbolje, če se upošteva ta navodila. Sicer je pa po moje to najbolje urejeno na polmaratonu v Sežani, kjer je štartni prostor precej ozek, takoj zatem pa prideš na precej široko cesto in ni noben težav s prehitevanjem.

Torba: meni je pa ta torba super. Ko grem na teke vse zmečem v torbo in znjo v avto. Ali pa, ko hodim v hribe poleti, dam not vse stvari, ki potem počakajo v avtu.

Glede samega teka nič posebnega, moja 4. udeležba na LM, bi pa pokomentiral izjavo Romana Kejžarja na radiu pred maratonom. Ponavadi ima kar pametne, tokrat je pa povsem usekal mimo, ko je rekel, da je navijačev malo in da bi jih bilo več, če bi nastopilo več elitnih slovenskih tekačev. Kr neki. Po moje 99,9 % ljudi pride zaradi svojih sorodnikov ali zaradi dogodka samega, kdo so tisti vodilni pa zanima le redkokoga.
#357199
Ja za dobre tekače je res problem tekači pred njimi , ki jih sam bog ve zakaj žene v ospredje. Mogoče, da se jih vidi na fotki ali kaj? Sam sedaj že par let štartam dobesedno čisto na repu kolone. Zakaj? Dobesedno zaradi gužve. Ker sem sit komolcev v moja rebra brez razloga nočem pasti v debatni krožek 10 punc v ravni vrsti ko do boga isusa ne morem mimo njih niti na Dunajski pa če jih še tako lepo prosim. Do obvoznice jim ponavadi sapa že poide in ni več ravne vrste in lahko tekač saj mimo pride. Torej prvi 3 km so kriza in če loviš svoj najboljši čas je jeba. Tukaj opažam, da ni kulture! Na žalost. Organizatorjem vse pohvale tekačem - ne vsem, da ne bo pomote bi se lahko zapisal marsikatera pikra na njihov račun. Ostajam še naprej na tem teku in v zadnji vrsti kjer mi nič ne manjka. Čip vse beleži pa če 5 min za zadnjim začnem z tekom.
#357202
Torej!
Smo se tudi mi iz Wajdušne in okolice lepo prijavili in se na Ljubljanca odpeljali z avtobusom, skupaj smo kovali taktike, se lepo sladkali z domačimi slatkiši (hvala Marija, Mateja,..) in že nas je avtobus odložil pred Francoskim veleposlaništvom, jo mahnemo čez Aškerčevo v našo bazo Eksperiment. Hitro spominsko fotkanje in za 10-ko se že prične ogrevanje. Start, tekma in veselje v cilju, še posebej teh, ki so doživeli (e) prvi tekaški cilj! :clap: Na toplem rečemo par vzpodbudnih besed in se odpravimo še ostali na ogrevanje. Čez ograje in po pameti v "prave" bokse. Ste že vse napisali o tej temi! :FO: Štirje mušketirji se odločimo za ciljni čas 4 ure. In ga +- tudi dosežemo, zdravi in zadovoljni. V bazi se podkrepimo in jo mahnemo nazaj na avtobus in proti Vipavski. Zahvalimo se organizatorjem (Alenka :clap: ) in si obljubimo, da bomo zadevo še ponovili!
:laola je blu lepu
#357205
Središče in okolica mesta Ljubljane sta bila letos že dvaindvajsetič prizorišče najbolj množične tekaške prireditve v Sloveniji. – Ljubljanskega maratona, ki je pravi tekaški praznik. Vsako leto se ga udeleži čedalje večja množica tekačev. Na predzadnjo oktobrsko soboto in nedeljo so bili ljubljansko mestno središče ter okoliške ulice in ceste spet polni zadovoljnih tekačev vseh starosti, ki so se zgrnili v našo prestolnico iz preko 50-tih držav. Organizator Mestna občina Ljubljana in izvajalec TIMING Ljubljana, ob podpori številnih sponzorjev so tudi tokrat odlično opravili svoje delo.

Kot Ljubljančan sem vesel in ponosen, da sem v vlogi tekača vseh teh 22 let del te uspešne zgodbe, saj mi je do sedaj uspelo nastopiti na prav vseh izvedbah ljubljanskega maratona. Trikrat sem tekel na maratonski razdalji, trikrat na krajši 10-kilometrski razdalji in letos že šestnajstič na polmaratonu.

Žal mi na sedanji spremenjeni progi še ni uspelo preteči maratona, je pa to zagotovo izziv za prihodnje.

Tudi to nedeljo sem bil na in ob progi ter v ciljnem prostoru Ljubljanskega maratona skoraj osem ur. Večinoma s fotoaparatom v roki, vmes pa sem odtekel še pol maraton. Rezultat v cilju je bil malce slabši od pričakovanega, na kar je vplival močan veter pa tudi precej težke noge z maratona v Chicagu, ki sem ga tekel pred dvema tednoma.

Skupinsko fotografiranje TF v nedeljo zjutraj pred startom teka na 10 km žal ni uspelo. Kljub pozivu ob napovedani uri pred Dramo ni bilo nikogar. Očitno na TF ni več tiste vneme in zanosa kot včasih. Škoda.

Hvala vsem, ki ste nas bodrili ob progi. Se vidimo na naslednji tekaški prireditvi. Lep tek, MatjazV
Nazadnje spremenil MatjazV, dne 01 Nov 2017, 22:33, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA